Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes výtečně namluvený panem Filipovským, ostatně jako vždy. Přestože se příběh odehrává celou dobu na jednom místě, divák se nenudí a hltá každou grimasu tohoto legendárního herce. Zápletka není kdoví jaká, ale to jde momentálně stranou, jelikož na ní není film postaven. PS: Ať žijou tři stejné kufříčky! :D ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

"Za totáče" jsme mířili do kina skoro na všechny francouzské filmy a úplně na všechny "funésovky". Tohle je ta z těch lepších. Je to typické zfilmované divadlo se všemi klady a zápory. Funes tuhle hru hrál v divadle přes 300x a má se všeobecně za to, že zvláště tohle přispělo k jeho prvnímu infartu z mnoha. ()

Reklama

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám pravá nefalšovaná francouzská komedie. Avšak co by to bylo za francouzskou komedii, kdyby v ní nehrál hlavní roli snad nejlepší evropský komik Louis de Funés. Kufr se šperky, s penězi a s podpresnkou - to je dokonalý námět na originální komedii, kterou by asi málokdo dotáhl do tak skvělého konce jako Molinaro. Tou největší a nejsladší třešničkou na dortu byla moje oblíbená Claude Gensac (co si budeme povídat, tato žena je jak ze starého dobrého noiru a krásou se může měřit klidně i s Diterich, Garbo etc.), která se vyznemaneala hlavně v budoucích Četnících. Kvalitou je Oskar skvělou komedií, takže snad nikoho neurazím, když dám ****. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně! Konečně ho mám! Ach pardon :-) Ale musím říct, že nejsem, opravdu nejsem zklamán. Nejdřív jsem byl trošičku na pochybách, jelikož filmy Jo nebo Pouic-Pouic se také odehrávaly v přísně ohraničeném prostředí, a i když se snímek rozvíjí velice krotce a Louis je v mnoha scénách hodně úsporný, pozdější zvyšování obrátek se prostě nedá zastavit a je to moc dobře :-) Vše vrcholí scénou s nosem a následným spánkem :-) Nesouhlasím s lidmi, kteří si myslí, že je to celé zamotané tak, že se v tom divák nevyzná, je to bláznivé a šílené, ale v intencích. No a dál? Líbila se mi výprava, teď myslím hlavně zařízení domu a chce to ještě jedno zhlédnutí, to minimálně, tentokrát v původním znění, i když proti Františku Filipovskému nemůžeme říct ani popel, ostatně jako vždycky. MŮJ KUFŘÍČEK!!! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Můj kufřík, můj kufřík! Dnes již trochu staromilskou situační komedii naplnil Magnier typickými prvky, jakými jsou nekonečné záměny, neznámá identita, peníze, vdavky, zmatky. A samozřejmě postavou jednoho psychicky nezlomitelného cholerika. Velice svižně napsaný, zrežírovaný a sehraný kousek mne dokázal pobavit i po víc než 50ti letech od svého vzniku. Vzájemná souhra v rozsáhlých dialozích mezi Louisem de Funès a Claudem Richem dokazuje, že chemie může fungovat i mezi dvěma herci z věkově rozdílných generací a tady rozhodně fungovala! Rich je pro mne menším objevem, na kterého se po Všem zlatu světa, Přátelích kopretiny a teď Oscarovi budu určitě zase někdy příště těšit... roztomilý to živel! :) Myslím, že Molière by měl radost, kdyby mohl sedět v 60. letech v hledišti vybraného francouzského divadélka a nemusel by se za vývoj svého žánru ve Francii stydět. ;o) 75% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)
  • Obsazení Claude Gensac do role Germaine Barnier navrhla skutečná žena Louis de Funèse (Bertrand Barnier) Jeanne. Gensac později v rozhovoru pro France Dimanche uvedla: „Jeanne pak navrhla Louisovi, aby si mě vybral jako svou pravidelnou partnerku. Chtěla, abych byla manželkou jejího muže na plátně.“ To se také v pozdějších snímcích s poměrně nepřetržitou pravidelností stalo. (Komiks)
  • Poprvé spolu ve filmu L.de Funés a Claude Gensac (hráli spolu v osmi filmech). (M.B)

Reklama

Reklama