Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dva francouzské filmové velikáni v jednom filmu by si neměl nechat nikdo ujít. Funés hraje zase trošku šílence, který je pro kšeft století schopen udělat cokoliv, jen by mu to Gabin neměl tolik komplikovat, ale ani já bych si nenechala preparovat svoji kůži jen proto, že bych měla na zádech vytetovaný obraz od nějakého slavného malíře a nějaký obchodník přes umění by mi za něho nabízel majlant. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jelikož se Jean Gabin a Louis de Funès v reálu moc nemuseli, tak to jiskření mezi jejich postavami vypadá velmi věrohodně. Možná to není tak vtipná komedie, jak bychom od Funèse očekávali, ale i tak se zde humorných scén dočkáme. V minulosti se mi tento film moc nelíbil, ale teď jsem už na něj zřejmě dostatečně uzrál. Třeba se mi to jednou podaří i u Zelňačky... P. S. Jsem to jenom já, kdo v hudbě při noční scéně na hradě slyší vykrádačku znělky Růžového pantera? ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Herecká legenda francouzského filmu Jean Gabin a mistr schizofrenních postav Louis De Funes v jednom filmu. Jeden je vysloužilý legionář s tetováním od slavného malíře Modigilianiho a druhý potrhlý obchodník s uměním. A to by nebylo, aby obchodník za každou cenu neusiloval o získání onoho tetování. Je pro to ochoten udělat naprosto vše a tak komedie plná nástrah a překvapení může začít. Pro Louise to byla ohromná výzva a jak se sám nechal později slyšet, měl velké obavy, aby se vedle Jeana neztrapnil. Nestalo se a naopak vznikla nestárnoucí komedie, kde si to oba dva viditelně užívají. Píše se o hereckých koncertech obou protagonistů? Neomylně je to tak. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Čo všetko sa môže prihodiť, keď ziskuchtivý obchodník s umeleckými dielami túži za každú cenu získať vzácny obraz vytetovaný priamo na tele stárnuceho aristokrata. Fantastická zábava v podaní velikánov francúzskeho filmu Louisa de Funesa a Jeana Gabina. Film ma skutočne príjemne prekvapil, jednoducho bavil som sa viac, ako som čakal. A páčil sa mi aj milý záver filmu, nafúkaný obchodník sa postupne mení v riadneho pôžitkára. Znovu spomeniem vynikajúci cs.dabing, ktorému velí František Filipovský. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj Tetovaný spadol z priemerného hodnotenia do prepadliska. Námet filmu bol síce originálny, ale nebol dostatočne nosný, tak bolo potrebné pridružiť tému rekonštrukcie zámku. Nemyslím si, že Jean Gabin je vhodný na komické úlohy a s neurotikom Funésom nevytvorili komickú dvojicu. Keď k tomu prirátam upišťanú Félicianovu manželku a nezaujímavý dej, tak nevidím najmenší dôvod pre to, aby som tento film považoval aspoň za priemerný. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Rivalita a nepříliš dobré pracovní vztahy mezi Jeanem Gabinem a Louisem de Funèsem byly obecně známým faktem. K jejich dokreslení nejlépe poslouží záznam z tiskové konference, která proběhla právě v průběhu natáčení Tetovaného a kterou dodnes připomínají životopisci obou slavných herců. Na otázku ohledně nejoblíbenějších filmů toho druhého odpověděl de Funès s nadšením: "Mám rád všechny Gabinovy filmy", zatímco Jean Gabin reagoval s nepřítomným pohledem: "Neviděl jsem žádný film pana de Funèse." (argenson)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama