Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin a Louis de Funès se sice potkali již dříve v Napoleonovi (z roku 1955, kde Funès hrál štěk) a o rok později v komedii Napříč Paříží (kde Funès opět neměl patřičný prostor), ale jejich komediální talent mohl naplno vyniknout až v Tetovaném. Ke konci šedesátých let, oba jako velké filmové hvězdy, se sešli před kamerou Gabin a Funès jako rovnocenní partneři. A sehráli báječnou komedii s trošinku tužším rozjezdem. Ale od momentu, kdy se na scéně objeví paní Mézeray, začíná pravá zábava. Podotýkám, že i díky báječnému českému dabingu, senzační je nejen Filipovský, ale i Božena Böhmová v roli milostivé paní Mézeray. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej je pritiahnutý za vlasy. Dokonca až tak, že nedáva zmysel a počiatočný nápad nie je tlačený tým správnym smerom. Kupcovia solia peniaze úplne bez rozmyslu a ak by Felicien trochu rozmýšľal, pochopil by nezrealizovateľnosť takéhoto obchodu. Funes sa zasa pitvorí, tentokrát dokonca aj Gabin a príliš vtipné mi to nepripadalo. Má to ale nejaký ten šarm dôb minulých. Medzi zlatú klasiku francúzskej komédie (kde sú tie časy) si Tetovaného určite nezaradím. 50% ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Taková obyčejná komedie, jakých natočil Louis de Funés hodně, avšak s tím rozdílem, že po jeho boku zde vystupuje další ne o nic menší veličina francouzského filmu Jean Gabin. Narozdíl od většiny si myslím, že aspoň na plátně to tak vypadá, že si opory filmu rozumějí, ač tomu, jak jistě víte, v zákulisí nebylo. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Gabin s Funésem jedou pěkně na plno po celou dobu, škoda, že chvílemi se to od prvopočátečního uzlíku ala zádového tetování od Modiglianiho veze na situačních scénkách kdesi na zámku a člověk přestává vnímat, kde že je ten problém kvůli kterému se dvě hlavní postavy neustále handrkují. Jinak v dnešní hyperkorektní době si nelze nevšimnout černocha sluhy, kterému tam v pár scénách pěkně rasisticky zatápí, možná proto bude tento film v budoucnu trezorový. Zbytek už je klasická taškařice našeho mladíka. PS: jakožto fanouška MMA je tu doslova geniální scénka spárování asi prvního francouzského mix martial arts sportu. :D 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Denys de la Patelliere /Taxi do Tobruku, Rvacka v Paname/ natocil podla mna len 2 schopne filmy, a to jednak Taxi do Tobruku a tento le Tatoue. Mozno aj preto, ze mu slubili ucast jednak Louis DeFunes /Cetnik ze Saint Tropez, Fantomas/ a jednak Jean Gabin /Touchez Pas au Grisbi, Heroin, Sicilsky Klan/. Film ma dobry pribeh, takze nuda opat nedostala sancu an rozvoj, Obaja herci vedia hrat, tempo dobre, dialogy su na urovni, teda za mna dalsia takmer kultova francuzska komedia /i ked o tom by sa dalo polemizovat/ : 92 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)

Reklama

Reklama