Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jean Gabin i Louis de Funès jsou opravdu páni herci, tahle kooperace jim hrozně sluší a vtipy fungují. Zkrátka pohodová komedie plná jemného humoru. Vyzvednu do nebes i český dabing, který v současnosti nestojí vůbec za nic. Velmi slušný je mimo jiné i příběh. Já jsem potěšen. Docela jsem se bavil. Pěknější 3 *. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Funes a Gabin v jednom filme, tak to si nemôžem nechať ujsť. Funes to je proste klasika, stačí povedať, že vo filme hraje a každému je jasné, či to bude pre neho, alebo nie. Filipovský a jeho dabing k nemu neodmysliteľne patrí a bez neho by to nebol ten Funes za akého ho máme. Pobavil som sa, humoru samozrejme mohlo byť viac, to vždy môže, ale potešila ma "stavbárska vložka". Taký zámok za pár miliónov neopravíš. "A oddnes si vykáme..." 80%. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo knižní předlohu, jo? Přišlo mi že scénář dopisovali ještě na place a nápady zrovna neoplývali. Spousta dialogů je nudná vata a těch několik povedených by v nejlepších funésovkách ani nestálo za zmínku. Tu pořád ještě slušnou úroveň zachránili rtuťovitý komik v hlavní roli a charisma Jeana Gabina. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Zpátky, gorilo! Nevím proč, ale když si chci pustit nějaký film s Funésem, padne má volba dost často právě na Tetovaného. Vím, že zde není tolik humoru jako v jiných komediích francouzského mistra, ale ten film má v sobě jakési kouzlo, kterému nikdy neodolám. Možná je to tím venkovským prostředím a také bohémským stylem života, který vede legionář Legraine (dobré jídlo, pití, tabák a zábava). Přesně takhle bych si jednou chtěl užívat penzi. Proto čtyři hvězdy, Funés a Gabin v mistrovské formě. Film o přátelství. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej je pritiahnutý za vlasy. Dokonca až tak, že nedáva zmysel a počiatočný nápad nie je tlačený tým správnym smerom. Kupcovia solia peniaze úplne bez rozmyslu a ak by Felicien trochu rozmýšľal, pochopil by nezrealizovateľnosť takéhoto obchodu. Funes sa zasa pitvorí, tentokrát dokonca aj Gabin a príliš vtipné mi to nepripadalo. Má to ale nejaký ten šarm dôb minulých. Medzi zlatú klasiku francúzskej komédie (kde sú tie časy) si Tetovaného určite nezaradím. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Za kulisu Legrainova polorozpadlého zámku posloužil hrad Château de Paluel v jižní Francii, který byl v roce 1944 vypálen ustupujícími Němci. Právě neutěšený stav posloužil později filmařům pro natáčení, i 40 let po uvedení filmu je zchátralý hrad vyhledávaným turistickým cílem. Natáčelo se také v nedaleké vesnici Domme a na zámku Salignac ve Francii. (argenson)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno