Reklama

Reklama

VOD (1)

Přichází okamžik, na který všichni dlouho čekali. Finální bitva o norské království Kattegat je tady. Bratr proti bratrovi. Ivar proti Lagerthě. Heahmund proti bývalým spolubojovníkům. Všichni jsou připraveni na konec světa... (TV Prima)

Recenze (28)

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slibovaná bitva o Norsko se nepovedla. Byla nepřehledná, zkratkovitá a zbytečně plná otravných, leckdy surrealisticky vyznívajících flashbacků. Tvůrci neschopni udělat správnou válečnou vřavu se limitují na pouze bezduché kuchání pěšáků meči a sekyrami hlavních postav. K uzívání nudné, ačkoliv samozřejmě solidně řemeslně podané. Trochu to vyzdvihují šťavnaté detaily typu řezání ruky pilkou v záběru, kdy kolem raněných prochází Lagertha apod. Otázkou zůstava, kdy tedy opravdu bude velké finále a budou se míchat karty ? ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Nejhorší finále poloviny série v historii seriálu, ačkoli bylo snad nejnabitější událostmi. Zemřelo pár postav, které již seriálu neměly co nabídnout, což mě potěšilo velmi. Divácký zážitek však neskutečně srážely melancholické flashbacky, které se dostavovaly v nejnevhodnější okamžiky a zcela narušovaly průběh seriálu. Týkaly se mnohdy postav, které člověk viděl párkrát a neměl ani možnost si k nám vytvořit vztah. Tento krok tvůrců mi přišel neskutečně směšný, ubohý a amatérský. Alespoň, že se v ději kamsi poskočilo. Druhé polovině série dám rozhodně šanci. Jen doufám, že se tvůrci budou držet vyzkoušeného formátu a nebudou s v rámci seriálů pouštět do experimentů, jako byl tento díl. Absolutně jim to nejde. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen těžko uvěřit, že na tomhle pracovali stejní lidé jako na první a druhé sérii. Já říkám bravo, našli jste si způsob jak pokazit bitvu idiotskými a zbytečnými ,,tripy" flashbacky a na střídačku s prolínáním náhodného zábíjení pěšáků hlavnimi postavami. Jinak logicky, proč se raději strana Bjorna a Lagerthy neopěvnila v Kattegatu než se nechat pozabíjet mimo hradby a pak jim stejně město nechat bez boje? (nebo proč ho tedy vůbec před útokem opevňovat v první řadě??) Frankové tu jsou také zcela nelogičtí a nejradši bych dal odpad. 15% čistě za část bojových scén. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A já sem to plný hodnocení narvu. Díl zpracovaný úplně jinak, než jak tomu doposud bylo. Spousta flashbacků, spousta bitvy, spousta zvratů a v neposlední řadě také spousta smrtí hlavnějších postav. Těším se na Rolla, protože je to on, kdo zbyl z původních dobyvatelů první série (Flokiho nepočítám, protože ten je slušně mimo už 2 sezóny). ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda nezačína openingom, ale netradične, Halfdanovým pochmúrnym spevom pred bitkou. Z opačnej strany si vzdychne Harald a pokračuje nasledujúcou slohou pesničky. O chvíľu tak spievajú obaja a pritom sa vzájomne počujú. Pri takomto výnimočnom momente bratstva je aj divákovi ľúto týchto znásilňovačov žien a vrahov nevinných, a nostalgicky spomína na ich pekné momenty a porovná napr. s pohodovým večeraním hlavnej dvojice seriáku Cowboy Bepop. Ako prológ výborné. Štruktúra rozprávania bitky je tiež zaujímavá. Postupne si prechádzame jednotlivé postavy v bitke aj s flashbackmi vracajúcimi sa ku dianiu tesne pred bitkou. Máme tu tak zmäteného Hvitserka, ktorý ešte dnes nechce umrieť, meditujúceho divokého Bjorna; Samis vydávajúcich sa na popravu; Halfdana mysľou na cestách, premýšľajúceho o nestálosti života. Vcelku tak ide o rôzne tragédie mnohých postáv počas veľkej bitky, kde sa to medzi charaktermi preriedi, čo je plus epizódy. Negatívom epizódy je tentoraz zbytočná bitka na šírom poli pre stranu Lagerthy, kde všetci vedeli, že bojujú proti početnejšej presile. Takisto žiadne shield wall, Frankovia využití len na popohnanie porazenej strany k úteku a Ivar, ktorý zázrakom teraz chodí. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama