Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každému jeho důstojnost a hrdost. Pierre Richard jako muž, který se nedal koupit... Perrin je novinář a svou práci má rád. Obchod i noviny, pro které Perrin pracuje, patří mocnému tiskovému magnátovi. Reportáž o výstavě hraček v obchodním domě bere jako běžnou novinářskou rutinu a povinnost. Ještě před otevřením výstavy si ji přijde prohlédnout jeho rozmazlený synáček, kterému tatínek vždycky všechno dovolí a nedokáže nic odepřít. Myslí si, že si tak dokáže koupit synovu lásku. Proto také nic nenamítá, když si chlapec jako svou novou hračku vybere právě Perrina. Nadaný novinář tak ke své nelibosti a úžasu všech obohatí inventář dětského pokoje. Brzy však pozná, že se nestal jen hračkou, ale především nástrojem dětské pomsty. (Česká televize)

(více)

Recenze (169)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Snad asi proto, že mám alergii na rozmazlené spratky, mne tento film nezaujal ani před léty, ani nyní. Naprosto mi zde chybí volnější projev pana Richarda, hraje jako svázaný, jako by nemohl popustit uzdu svým exhibicím. V podstatě je zde jen pár situací k zasmání, ale celkově jde spíše o smutný příběh. 8815/8941 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Výjimečné setkání dvou velkých herců - Michel Bouquet a Pierre Richard. Jenže toho prvního máme zafixovaného spíš z kriminálek, druhý je ikonou francouzské komedie. Což mi navozuje pocit jakéhosi kočkopsa; pravda, pár výborných gagů a solidně rozmazlený Fabrice Greco jaký mladý pan Eric. Už od začátku to celé směřuje k moralizujícímu apelu, oba pány mám ale radši v jiných filmech. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„A máš to! Rozbil sis ho!“ Nesmělí, nepraktičtí, roztržití. Takoví byli hrdinové, které ve svých filmech ztvárnil Pierre Richard. A vždy samozřejmě blázniví. I když Hračka má solidní (vážnou) myšlenku, kterak prachbídná je úcta boháčů ke svým podřízeným. S Richardem u nás vyrůstaly celé generace a jeho filmy byly symbolem jakési svobody. V Hračce nepředstavuje svůj pověstný slovní kulomet, ale přesto je i díky kudrnaté blonďaté kštici nepřehlédnutelný. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Za závojem komedie se skrývá vpodstatě vážné až smutné téma a Francis Veber s Pierrem Richardem je dovedli k úžasné podobě. Dokázali trefně vystihnout rozdíl mezi světem skutečně bohatých lidí a tím zbytkem a především jejich vzájemné chování. Bohatí nás mají za hračky a my bohaté za všemocné nadlidi, kteří si s námi mohou dělat cokoli. Záleží už na jednotlivcích, jestli se tomu podvolí a nechají vyhrát ješitnost boháčů, nebo se vzepřou a nechají zvítězit vlastní hrdost. Pierre Richard hraje skvělým způsobem právě toho druhého - dostane se sice do pozice hračky, ale nehodlá se s tím smířit. Skvělých scén je hodně, těžko něco vyzdvihnout, ale pro tu hlavní myšlenku je příznačný např. kontrast scén, kde si Richard tropí žerty z indiána v obchodě a kde se s ním znovu setkává, ovšem již oblečený jako kovboj, coby hračka syna generálního... Výborný film ze skvělého období pro francouzskou komedii. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +výborná hlavní melodie, Pierre Richard -určitě méně humorné, než by člověk čekal, děj bez nějakých zajímavějších scén/// Po dlouhé době jsem zase kápl na Pierra Richarda a tentokrát jsem se nebavil tolik jako u jiných jeho snímků. Tentokrát některé scény byly zdlouhavější, gagy a srandičky nepůsobili tak úderně a zábavně a ten klučina v hlavní roli mě celkem silně štval. Nakonec se z toho však vyklubal celkem milej a příjemnej snímek. Jak říkám spíše než humorný mi přišel více jako rodinné drama s Richardem v hlavní roli./// Celkem 67%/// ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Vo francúzskych kinách videlo film 1,249,452 divákov. (Raccoon.city)
  • Pro Fabriceho Greca, představitele Erica Rambala-Cocheta, šlo o jedinou filmovou roli v jeho kariéře. (Cucina_Rc)
  • Prepustenie novinára Pigniera (Gérard Jugnot) pre spotené ruky je priama narážka na politika a majiteľa leteckej spoločnosti Marcela Dassaulta, ktorý prepustil zamestnanca práve z tohto dôvodu. (Raccoon.city)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama