Reklama

Reklama

Metallica: Through the Never

  • USA Metallica: Through the Never (více)
Trailer 1

Legendární americká kapela Metallica přináší na plátna kin zcela nový filmový zážitek. Film s názvem, odkazujícím na stejnojmennou píseň z Black Album, sleduje mladíka Tripa (Dane DeHaan), který na živém koncertě skupiny musí splnit nebezpečnou tajnou misi. Kulisami jeho příběhu je jeden z nejlepších koncertů Metallicy ve vyprodané aréně. Tento jedinečný projekt v sobě spojuje filmový příběh a velkolepé živé záběry z koncertu jedné z nejpopulárnějších a nejvlivnějších rockových kapel v historii. Filmovému divákovi přináší neopakovatelný  a vzrušující 3D zážitek, který díky oslňující pyrotechnice, propracovaným jevištním scénám a obrazem snímaným najednou 24 kamerami, nemá na plátně obdoby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (169)

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Třebaže Metalliku hudebně zbožňuji (ačkoliv jen starou tvorbu, co si budeme povídat, se začátkem devadesátých let šla kapela do kopru), tohle mě skoro až urazilo. Vůbec nerozumím tomu nápadu spojit koncert s "příběhem" - beztak se většinu času díváte jen na samotnou kapelu na pódiu (což je asi dobře, protože dějová linka nestojí za nic). Zbývá tak jen ubohý koncert o celých jedenácti (!) písničkách. Palec nahoru za pár opravdu skvěle odehraných skladeb a práci s kamerou. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V roce 1993 mě na koncertě v Brně Metallica převálcovala ještě o chloupek přesvědčivěji, ale tento koncert má rovněž skvělou atmosféru a dohromady mu nic nechybí. Hlavně mi udělalo radost, že s pěti křížky na krku se chlapci nevydávají směrem, při kterém by si jednou mohli klepat holí do rytmu dechovky, ale naopak sází staré pecky s takovým elánem, že se již těším na to až to v osmdesáti zopakují. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu luxusní. Snad nejlepší hudební film, jaký jsem viděl. I když to vlastně nemá ani pořádný děj, tak to vůbec nevadí. Je to jeden velký koncert. Ta socha mě maximálně odrovnala. I závěrečná destrukce byla skvělá. Pódium bylo úžasné. Tak multifunknčí. Tohle bych chtěl vidět na živo. Vážně doporučuju všem fannům. Metallicy. ;) Dane DeHaan byl taky dobrý. :) Obsah tašky je celkem překvapivý... "Zajeď pro tu dodávku." ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Pomaly ale isto odrastajúcim rockerom z Metallicy to stále hrá, energiu na javisku majú dobrú a divácku a fanúšikovskú základňu v hľadisku ešte väčšiu, no snaha o ozvláštnenie záznamu koncertu aplikovaním akéhosi deja, akejsi ďalšej umelej príbehovej línie, fabuly dopĺňajúcej a rozširujúcej dianie na pódiu nefunguje, nie je to vôbec konzistentné, nepovyšuje to samotný záznam iba degraduje zmätený, nedotiahnutý a zvláštny príbeh bez začiatku, konca a vývoja. Je to napokon len akési hudobné video, VJing, ktorý by mohol bežať na plátne počas koncertu, no nemá žiadnu ďalšiu, než matne ilustračnú hodnotu. Ak však patríte k fanúšikom Metallicy a ich hudby (ja k nim nepatrím, napriek tomu, že mám niektoré skladby veľmi rád a bolo obdobie, kedy som ich celkom počúval) a film si pozriete v kvalitnom kine, dokonca možno s luxusným bonusom 3D a hlavne v plnom, priestorovom a technicky dokonalom zvuku, zážitok sa môže vyšplhať až na 4 hviezdičky, pre skalných dokonca na koncertnú udalosť roka. Pre nefanúšikov a ľudí, ktorí by sa snažili nájsť v tomto pokuse o niečo nové akúsi skutočnú objektívnu hodnotu a dopracovať sa k filmárskemu jadru je to len akýsi žánrovo nevydarený experiment. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Megalomanský arénový koncert Metallicy obohacený o dějové prvky, co stále slouží za doplněk, ale posunují to celé mimo klasickou live show. Moje výtka je taková, že se editem ztratila všechna hrubost a atmosféra živáku, zní to prostě jako studio. Pořád klobouk dolů před dědkama... ale jako větší masakr doporučuji FRANCAIS POUR UNE NUIT. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Všetky skladby okrem poslednej sú živými nahrávkami z koncertu, ktorý sa uskutočnil v auguste 2012 v Kanade. Skladba "Orion" bola nahratá počas zvukovej skúšky. (Gothar)
  • Ačkoli úvodní scéna a pár dalších poukazuje na to, že se koncert odehrává v BC Place areně, samotný koncert se uskutečnil v Rogers Areně ve Vancouveru, která se nachází jen pár metrů od BC Place. (Punisher)

Reklama

Reklama