Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

ivishka 

všechny recenze uživatele

To je tak když čekám něco hodně dobrého. Objevování sexuality je asi to nejpestřejší téma na film, které se dá udělat nejméně na milion způsobů a pořád to bude lidi zajímat. U tohoto filmu se opravdu divím hodnocení. Nudné a ospalé není jen švédské městečko ale taky tenhle snímek. Bylo to takové naivně zobrazené skoro jako by se režisér bál něčeho většího a držel pořád něco na uzdě ...čekala jsem až do konce kdy se z toho vyvine něco hodně dobrého ale žádná velká akce se nekonala a laťka opět zůstala hodně nízko. Proto ode mě dostane průměrné hodnocení. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Silně neamerické drama s prvky komedie těžící z tématiky, kterou mají severské státy vcelku v oblibě. Přestože byly obě holky sympatické, samotný film se místy až moc táhl, herecké výkony byly na dost kolísavé úrovni a tedy krom těch dvou hlavních rolí to byla vesměs bída. I to přílišné zoomování kamery se mi moc nelíbilo a působilo to dost amatérsky. Naopak konec překvapil, vyzařovala z něj radost a měl vtip. Být o pár let mladší a ještě k tomu opačného pohlaví, byl bych nejspíš i nadšen, ale takhle mi Fucking Amal přišel jen jako lehce nadprůměrná dramedy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

akysi Moodysonov "nadcasovy" pribeh /mno podla mnohych uzivatelov evidentne jo/ zasadeny do kulis svedskeho mestecka Amal - srdce jednej holky sa plni laskou, bolestou a tuzbou, prvymi citovymi zachvevmi ..... a podobnymi bla, bla, bla, kecami , ktorych tu miestni uzivatelia napisali viac nez dost..... kecy v kleci. Ja som silne homofobny - zbuznelu homoromantiku mam v prdeli, teda pardon, to mi zase uslo, chcel som napisat ze v ignore liste . 25 % ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Pomalu začínám zjišťovat, že mezi evropským filmem nevynikají například Francouzi či Italové, ale s přehledem severské země. Na teenagerský film jsem díky americké produkci zanevřela, ale Lukas Moodysson mě přesvědčil, že i v tomto subžánru se dá stvořit malý zázrak. Přesně obsazené, přesně zahrané, scénář vypilovaný. Možná bych měla drobnou výtku k závěru, ale přesto jsou to zasloužené 4*. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, přímočará, nenásilně vtipná a sympaticky upřímná skica světa teenagerských problémů a "problémů", samozřejmě s důrazem na pokusy o vyřešení vlastní sexuality. Dospíval jsem ve stejné době a teď už jsem ve fotrovském věku, takže jsem si za a) hezky připomněl několik důvěrně známých situací a za b) dospěl k závěru, že být můj vlastní rodič, asi bych se fackoval každý druhý den. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (25)

  • Tvorcovia seriálu na Netflixe Everything Sucks! (2018) nazvali film "najväčším vplyvom" na tvorbu tejto komediálnej show. (Arsenal83)
  • Koupelna, ve které se Johan (Mathias Rust) a Elin (Alexandra Dahlström) setkají během party, je tak malá, že bylo nutné vyndat vanu, aby vzniklo másto pro kameramana a režiséra. (IQ Tiqe)
  • Český názov bol odvodený od hitu Lucie Bílej "Láska je láska", ktorý odkazuje na homosexualitu. V iných jazykoch sa tiež pri tvorení názvu filmu inšpirovali voľne: nemecky Raus aus Åmål (Preč z Åmålu), francúzsky Qui Aimes-Tu? (Koho miluješ?), španielsky Descubriendo el Amor (Objavovanie lásky), portugalsky Amigas de Colégio (Priateľky zo školy). (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama