Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hans Martin Djupvik je zbaven funkce šéfa protiteroristického týmu poté, co ruský ostřelovač zabije původce bombového atentátu Eivinda Birkelanda. Djupvik začíná tušit, že jeho nadřízená Wenche Arnesenová hraje dvojí hru. Odmítne nabídku ruské velvyslankyně Sidorovové, aby po ztrátě zaměstnání pracoval pro její zemi. Třebaže Norsko obnovilo těžbu ropy a zemního plynu na původní úroveň a splnilo tak podmínky pro odchod okupačních jednotek, je bezpečnostní situace země stále horší. Premiér Jesper Berg se od představitelů armády dozví, že na severu překročily norskou hranici ruské transportéry s neznámým nákladem. Poté, co se od premiéra kvůli porušení ekologických slibů odvrátili členové vlastní strany, už Bergovi nejde o politickou kariéru, nýbrž o záchranu země. Obrátí se proto tajně na Djupvika s žádostí, aby využil nabídku Rusů a naoko pro ně začal pracovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jestli nás chcete zradit, tak mi to řekněte přímo." Upřímnost? Tak to by chtěl premiér Berg od Evropské unie opravdu hodně. K tomu se EU rozhodně nikdy nesníží. Jenže tato epizoda nabízí o hodně víc. Třeba neschopnost Norů chránit ten kousíček své východní hranice s Ruskem, taky vylhaní paní ředitelky z neobhajitelné situace a samozřejmě krysy opouštějící potápějící se politickou loď. Ještěže u nás nemáme nic, co by nám chtěl někdo vzít. Já jsem však klidný, protože i kdybychom něco takového měli, tak to dobrovolně vydáme či levně prodáme, protože v řiťolezectví do zadnic mocností máme dlouhodobou praxi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je tady říjen, který přinesl ještě více komplikací do už silně komplikované situace. Atmosféra houstne a je s každou epizodou o něco pochmurnější, zatímco pátá epizoda přišla s vyloženě výbušným závěrem, konec sedmého dílu je krajně mrazivý. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svobodné Norsko se stalo opravdovým odbojem. Premiér ani nevím co zachraňuje, zdá se, že už něco co už nemá smysl. EU dává od Norska ruce pryč a dává Rusům volnou ruku, okupace není jen domnělá a dočasná, ale opravdová a má trvat nastálo. Pobavili dva politici, kteří prohlásí, že už nejde dělat eko politiku, to je výmluva nebo jsou tak blbí (taky bych je nepustil). Seriál zatím neskutečně graduje. ()

Reklama

Reklama