Reklama

Reklama

Nenapravitelní

  • Francie Les Sous-doués (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lyceum Ludvíka XIV. delší dobu vykazuje velmi špatné výsledky u maturit, ale když je dokonce negativně propíráno v televizi poté, co všichni studenti posledního ročníku u maturity propadli, rozhodne se ředitelka lycea zavést pevný řád a disciplínu. Noví studenti jsou první školní den šokování učitelským sborem, který spíše vypadá jako panoptikum. Přísné ředitelky se nezaleknou a vyhlásí jí válku. Tím se rozpoutá řada humorných situací, místy až tragikomických… (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Komedie jako dělaná pro odpočinek po sobotním či nedělním obědu. Francouzskou produkci mám ráda - ať už novou zaměřující se spíše na romantická dramata (alespoň, co já sleduji), tak tu starší, která byla zamřená spíše na komedie (opět, co já sleduji). Například mám ze staršík kromě četníka ráda filmy s kapelou Les Charlots. Tato skupinka bláznů, kteří jsou naprosto neschopní nebo spíše než neschopní, tak odhodlaní se neučit, stojí rozhodně taky za podívanou. Jeden vtípek a nachytávka na jak studenty od učitelů, tak spíše naopak, za druhým, že těžko vybrat nejlepší. Každopádně samotná scéna s maturitou, lépe ji nazvat scéna s nepřebernými nápady na nové taháky, byla the best lépe řečeno le mieux. Umělý prst, gumové natahovací sako, čelenka, podrážky z učebnice atd. Menší ochutnávka zde. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie Clauda Zidiho, v níž vystupuje ještě velmi mladý Daniel Auteuil. Lyceum plné komických profesorů a studentů-figurek je dějištěm mnoha humorných situací, které jsou buď velmi povedené nebo mírně trapné. Michel Galabru jako komisař, jenž má se studenty flákači jen trápení, doslova září. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Claude Zidi udělal tímto filmem krok zpátky. V tomto období už měl za sebou několik komediíí s Pierrem Richardem, Louisem de Funés a Belmondem a vypadalo to, že pro něj typické jednoduché gagy začínají zapadat do jakéhosi příběhu. Avšak v Nenapravitelných se vrátila nespoutanost a nesoudržnost z jeho prvních filmů s Les Charlots. Místo čtyř hippies jsou však hlavními aktéry více či méně komických situací učitelé a studenti soukromé střední školy, jejichž typologie je sice různorodá, ale žánrově typická - dívka do větru, přísná ředitelka, udělaný tělocvikář s podprůměrným IQ, sympatický rošťák (v podání mladého Daniela Auteuila) nebo dokonce důchodce vzdělávající se i ve třetím věku. Hlavně se nenechte zmást jménem Michela Galabru na prvním místě, jeho role typická komisaře je opravdu vedlejší. V úvodu filmu se s ním setkáme na moment v jedné scéně, ale pak na dlouhý čas zmizí, takže to vypadá, že se už znovu neobjeví. Vrátí se až na finální část, skládání maturitních zkoušek, kdy film dostává největší spád. Tento herec dokázal vždy vzkřísit i pouze několik scén z těch nejhorších francouzských komedií. Tato patří sice spíše k těm průměrným, ovšem kdyby takhle vypadala každá současná studentská komedie, mohli bychom skákat radostí do stropu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najprv som bol opatrný, ale nakoniec prišli gagy a súbory scénok, ktoré si človek fakt že zapamätá, hlavne tie triky s maturitou. Výborná, stará komédia, kde vidieť a cítiť ten závan minulosti, keď sa dali robiť vtipy zo všetkého a nikto sa nemusel otáčať, či mu to schváli cenzor, alebo či z kože vyskočia lesbické feministky, bojovníci proti rasizmu, ale len tomu z jednej strany, mamičky za boj proti zmene klímy, militantní vegani  a kto vie ešte akí mimovládkari nasosaní na verejné financie. Aj preto sme tu videli, že študenti nechajú vybuchnúť školu a je to vtip - nikto ich neobviňuje z terorizmu. Čierny študent sa dorozumieva s otcom prostredníctvom tam tamov a nikto nekričí rasizmus. Žiadny študent dokonca nechce zmeniť pohlavie, čo je už fakt že stredovek. Viem, že po vyše 40 rokoch prídu niektoré žarty už také staré resp. iné, ale ja im ešte tak nejak rozumiem. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z dnešního úhlu pohledu anarchistická záležitost, kdy děj předkládá divákovi šíleně vtipné historky, šílené historky ale občas i šíleně natahované historky. Přece jenom už je to starší snímek a některé záběry proto působí zbytečně zlouhavě. Ale účinný stroj na učení líných a vzdorovitých studentů nemá chybu! /9. 12. 13./ ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Keď Gaëtan (Gaëtan Bloom) zloží ústnu skúšku, skúšajúci sa ho spýtal na obyvateľstvo Brazílie v roku 1978, jeho ťahák uvádza ale údaj z roku 1976 (109 miliónov). (Arsenal83)
  • Stredná škola, ktorá sa objaví hneď v prvých minútach filmu (oznámenie výsledkov maturity), je súčasná škola Diderot v Aubervilliers. (Arsenal83)
  • Stroj na učenie v tomto filme nie je príliš spoľahlivý: tvrdí, že OSN bola založená v roku 1942, hoci tomu bolo v roku 1945. (Arsenal83)

Reklama

Reklama