Reklama

Reklama

Bývalý tajný policista Phil Broker se rozhodne odejít do civilu poté, co se nepovede jedna speciální akce. Je přesvědčen, že malé venkovské městečko mu zabezpečí klid na výchovu jeho dcery a se svým dávným kamarádem tam chce začít podnikat. Netuší však, že místní drogový mafián se ho hodlá zbavit tím, že informuje Brokerovy bývalé nepřátele o jeho pobytu. Na policistu ve výslužbě tak čeká další z bojů o život, tentokrát ale zároveň i o život jeho dcery. (TV Nova)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (438)

honajz 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tak hodinu a čtvrt musí člověk zkousnout všechny ty předvídatelné a klišé situace, řečičky, školu, šikanu, přemoudřelou dcerku, řeči o mamince, šerifa atd. atd. A když konečně dojde na akci, zase je sestříhaná tak blbě, jako bych se díval na Kobru 11, i když i tam ty scény dávají nějaký smysl a pocit, že vím, co se v té akční scéně děje. Tady je to takové nijaké, a i když je Statham dobrý drsňák, nemá moc příležitostí ani šancí, aby z jinak převážně rodinného filmu udělal to, čím film měl být - tedy akční béčko ve starém stylu. Kurňa, málem bych zapomněl, a hraje v tom Winona Ryder. :-) Blbě. Jo, a který špičkový agent si nechá v garáži každému kolemjdoucímu na očích tajné materiály o své osobě? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malý kvíz pro pomstychtivé motorkáře a pseudogangstery z louisianského venkova. Když se pan Statham rozhodne, že chce spravit dům, jezdit s dcerou na koni, nosit flanel, rejdit se školní psycholožkou a vůbec klid pro sebe a své blízké, tak vy mu ho: a) dopřejete a vůbec vás nenapadne šahat mu na kotě, b) nedopřejete, protože se chcete zblízka podívat na vzorek podrážky jeho obuvi, c) nedopřejete, protože rádi prorážíte hlavou boční sklo svého auta, d) nedopřejete, protože milujete to pálení, když vám broky pronikají kůží. Člověk by nevěřil, kolik se na takovou triviální otázku sejde špatných odpovědí.. Scénárista Stallone není žádný Charlie Kaufman, což se projevilo v toporně napsaném vývoji některých postav a oslích můstcích (složka doma ve sklepě), nicméně kdo má rád mantinely vymezený prostor, ve kterém se Statham už léta pohybuje, nemůže být zklamán. A pochybnosti ohledně castingu Jamese Franca? Dle mého do role de facto neškodného maloměšťáckého majitele varny, který v konfrontaci s vyšší ligou poznává „že Praha není zasraná Boleslav“, zapadl (i se svým baby facem) dokonale. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a ani jsem moc nebyl zklamaný jako ostatní. Snad u každé novější Stathamovky se zmiňuju, že Jason vytvořil nový, vlastní žánr a jede stále dokola ve stejném mustru. Když jsou ale kvalitní bitky, dá se to odpustit, protože o tom to celé přece je. A pár jich film nabízí, takže pohoda. Franco byl náhodou hustej...65% ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Takový klasický "buranský akčňák". Statham přijede s dcerkou na vesnici začít nový život po nepovedeném policejním zátahu. Samozřejmě ve stylu mistra Seagala vše umí, zná a umí se výborně prát. Z maličkého nedorozumění vznikají větší a větší konflikty, a tak je chudák táta nucen používat násilí častěji a častěji na místních provokujících buranech... Nevím, koho to bavilo víc, jestli Stathama, nebo střihače, ale chvílemi jsem ani nepostřehl, co komu vlastně udělal... Od druhé poloviny je film docela napínavý, protože opět klasicky, když šmejdi zjistí, že na něj nemají, tak jdou po jeho malé dceři. A to ho samozřejmě nasere ještě víc... Herecké výkony dobré, záporáci výborní - fakt serou člověka od začátku, hodně akce po celou stopáž, což bylo asi to nejlepší, bohužel dost sestříhané fighty, ale účel plní pro potřeby filmu dobře, takže jsem to tvůrcům tentokrát i docela odpustil. Hodně příjemný Stathamův zářez. /70%/ ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane civilné a s uveriteľnými postavami (výborný James Franco), takže ani nevadí, že počas prvej hodiny Jason iba občas niekomu zláme hnáty alebo ho šmarí ksichtom do okna auta. Práve naopak, vďaka tomu budovaniu vzťahov to celé dobre graduje až k napínavému a riadne krvavému finále. Veľmi fajn stathamovka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Při závěrečné honičce v docích je možné si několikrát všimnout stínu vozu s kamerou (bugfoot)
  • Sylvester Stallone vyhlásil, že jeho scenár mal byť pôvodne scenár k piatemu pokračovaniu Ramba (1982). (GAZ789)
  • Inspiraci filmoví tvůrci čerpali z knihy "Homefront" Chucka Logana. (Conspi)

Související novinky

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Reklama

Reklama