Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(40)

V mýtickém světě Vikingů se snaží vikinský mladík Škyťák se svým dračím kamarádem Bezzubkou nastolit rovnováhu a porozumění v soužití lidí a draků. Ve vikinské ostrovní vesnici Blp byli lidé po generace zvyklí svádět urputné boje s tamějšími draky. To se ovšem změnilo ve chvíli, kdy syn vikinského náčelníka Škyťák zjistil, že s draky není potřeba bojovat a lze je vycvičit. Dokázal, že je možné na nich létat a zdálo se, že ostrov bude v bezpečí. V okolním světě ale existuje mnoho druhů draků a nástrah, kterým bude muset Škyťák se svými přáteli čelit. Někteří obyvatelé ostrova navíc draky nechtějí přijmout za své a jsou odhodláni učinit vše, aby je vyhnali. K vzájemnému porozumění a poznání vede dlouhá cesta plná dobrodružství, zábavy a napětí. Animovaný seriál dějově navazuje na úspěšný celovečerní film Jak vycvičit draka, který vznikl na motivy oblíbené knižní série Cressidy Cowellové. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Příběhově i technicky o poznání horší než původní celovečerák a kraťasy (Boneknapper, Gift of the Night Fury), nicméně jako rodinný televizní seriál poměrně obstojné, a pro skalní fandy Hiccupa&co. určitě příjemné zkrácení čekání na dvojku. Navíc potěší i částečné zachování hlasového obsazení filmu, což je u podobných spin-offů docela rarita. Po třech dílech 65% ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pohodový seriál, který mi zvedne náladu už od úvodních titulků. Guilty pleasure? Možná, ale tahle dračí parta mě dostala už ve filmu a navíc mám na draky zkrátka slabost. A v Dreamworks ji mají asi taky, protože ,,drakovi" věnují kvalitnější péči než kdy věnovali jiným projektům (už vánoční kraťas byl o několik tříd lepší než bratrská Shrekoleda, Panda nebo Madagascar) a tenhle seriál to jenom potvrzuje. Vyžloidní Viking s drakem za sebou s přehledem nechává debilní Tučňáky z Madagascaru i nudnou Kug-fu Pandu. Každý díl má dvacet minut , kde je každá vteřina pečlivě využitá a děj šlape příjemným tempem. Soundtrack není žádný recyklát, hudba je sice vystavěná na té filmové, ale obsahuje spoustu nových povedených nápadů. Fajn je i to, že Škyťáka namluvil opět Jay Baruchel. Animace je sice o poznání horší než ta filmová, ale v rámci produkce Cartoon Network se jedná o špičku. Musím říct, že Cowellová může být spokojená, protože její dílo dovedli v Dreamworks k dokonalosti. ()

Reklama

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomu chtěla vyčítat jistou naivitu a až dětské řešení problémů, ale to by u seriálu určenému pro mladší publikum nebylo úplně fér. Animace je o něco horší než u filmu, ale to se u televizního seriálu taky dá pochopit. Těch dvacet epizod se převážně povedlo a alespoň to ukrátilo čekání na druhý film. Konečně se i objevili Outcasts a jejich náčelník Alvin the Treacherous, i když jako vcelku všechny ostatní postavy se hodně liší od předlohy v knížce. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Animačka není logicky doladěná... protože by to bylo sakra drahý. Tedy doladit tu animačku je na Amimácích to nejdražší na celé práci. :) Nic méně, to této seriálové formě známého slavného snímku od továrny na sny.. na kvalitě rozhodně neubírá. Mě to bavilo.. nový příběh, nové postavy, akční a humorný spád... Co na tom že hlavním hrdinou uř zde není jen Bezzubka a jeho Ocas... :D ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Než jsem viděl Jak vycvičit draka 2 (2014), považoval jsem tento seriál za chudokrevnou výplň mezi oběma celovečeráky. Jenže po shlédnutí celé první řady musím konstatovat, že je i přes jednoduchý námět jednotlivých epizod mnohem blíž k opěvované jedničce, než podle mě nepovedený Jak vycvičit draky 2. A je to především díky tomu, že zachovává tu svěží vikingskou atmosféru. Tím, že dostali více prostoru i Škyťákovi kamarádi a noví draci, není nouze o nová dobrodružství; navíc krátká stopáž zaručuje, že se nudit nebudete. Na seriál jde o velmi zdařilou animaci, takže se rád podívám i na druhou řadu. ()

Galerie (381)

Reklama

Reklama