foto

Tim Conway

  • nar. 15.12.1933 (83 let)
    Willoughby, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tim Conway je americký herec. Narodil se v roce 1933 dne 15. prosince ve Willoughby ve státě Ohio jako Thomas Daniel Conway. Vyrůstal ve Chagrin Falls. Chodil na Bowling Green State University, kde se stal členem bratrstva Phi Delta Theta. Po dokončení studia na universitě, nastoupil do armády a po skončení vojenské služby, začal pracovat v rozhlasové stanici v Clevelandu. Když začínal svoji hereckou kariéru, změnil si jméno na Tima Conwaye, aby si ho lidé nepletli s hercem Tomem Conwayem.

Do diváckého povědomí se dostal díky ŽENATÉMU SE ZÁVAZKY, kde hrál Ephraima Wankera, otce Peggy. Diváci ho dále mohli vidět v seriálech např. JSEM DO TEBE BLÁZEN, DIAGNÓZA VRAŽDA, DOTEK ANDĚLA, KANCELÁŘSKÁ KRYSA, CYBILL, SPRÁVNÁ SUSAN, SEDMÉ NEBE, KRIMINÁLKA LAS VEGAS, ANO DRAHOUŠKU nebo STUDIO 30 ROCK. Hrál ve filmu VELKÝ ZÁVOD 2 po boku Burta Reynoldse a ve filmu BOŽSKÁ LEST s Gregem Kinnearem. Hrál ve filmu SOUKROMÁ OČKA (1981), RISKANTNÍ SÁZKA (1986), NEBEZPEČNÁ RYCHLOST 2: ZÁSAH, MŮJ PES BUDDY 2 (1998). Vystupoval v pořadech jako např. Entertainment Tonight, Noční Show Jaye Lenoe, The Daily Show a The Bonnie Hunt Show.

Kromě toho, že je to herec, je to taky dabér. Daboval tyto seriály např. SIMPSONOVI, HERKULESE, SPONGEBOBA V KALHOTÁCH A HERMIEHO A JEHO PŘÁTELE. Daboval také animovamé filmy např. VÁNOČNÍ STORMEČEK, SCOOBY DOO A PIRÁTI nebo GARFIELDŮV FESTIVAL HUMORU.

Byl dvakrát ženatý. Jeho první manželka byla Marie Anna Dalton se kterou se rozvedl v roce 1978. V roce 1984 si vzal Charlene Fusco. Z obou dvou manželství má dohromady šest dětí, mezi jeho nejznámější dítě patří Tim Conway Jr. Jeho záliba v osobním životě jsou koňské dostihy a koně.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2015 Chip & Bernie's Zomance
Surprised by Love (TV film)
2014 Dragons: Dawn of the Dragon Racers
2013 Štěňata v akci
2011 Spooky Buddies
2009 Santa Buddies
2008 Garfieldův festival humoru
Huntin' Buddies
2007 Opravdový Jonathan
2006 Scooby-Doo a piráti
2003 Hermie: A Common Caterpillar (TV film)
2000 View from the Swing, The
1999 Vánoční stromeček
1998 Můj pes Buddy 2
1997 Nebezpečná rychlost 2: Zásah
1996 Božská lest
Dorf on the Diamond
1993 Dorf Goes Fishing
1990 Dorf Goes Auto Racing
1988 Dorf and the First Games of Mount Olympus
1987 Dorf on Golf
Dorf's Golf Bible
1986 Riskantní sázka
1984 Velký závod 2
1983 Great Day (TV film)
1981 Soukromá očka
1979 Gang jablkových knedlíků opět zasahuje
Prize Fighter, The
They Went That-A-Way & That-A-Way
1978 The Billion Dollar Hobo
1976 Gus
The Shaggy D.A.
1975 Knedlíková banda
1974 Roll, Freddy, Roll! (TV film)
1973 Nejlepší atlet světa
1966 Hollywood Deb Star Ball (TV film)
1965 McHale's Navy Joins the Air Force
1964 McHale's Navy

TV seriály

2012 Jak vycvičit draky (TV seriál)
2010 Melissa a Joey (TV seriál)
Nouzové přistání (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
2003 Hermie a jeho přátelé (TV seriál)
2001 The Proud Family (TV seriál)
2000 Ano, drahoušku (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1999 Spongebob v kalhotách (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
Thornberryovi na cestách (TV seriál)
1997 Hiller and Diller (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Filmy, v nichž si Simpsonovi zahráli (S08E24)
1996 Cosby (TV seriál)
Praštěná holka (TV seriál)
Sedmé nebe (TV seriál)
Správná Susan (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
Kancelářská krysa (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Ellen (TV seriál)
1993 Diagnóza vražda (TV seriál)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
The Golden Palace (TV seriál)
1990 Carol & Company (TV seriál)
1989 Coach (TV seriál)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)
1983 Ace Crawford, Private Eye (TV seriál)
1982 Faerie Tale Theatre (TV seriál)
1972 ABC Afterschool Specials (TV seriál)
1970 Tim Conway Show, The (TV seriál)
1967 Rango (TV seriál)
1963 Channing (TV seriál)
1962 McHale's Navy (TV seriál)

Dokumentární

2008 Pioneers of Television (TV seriál)
2001 Married... with Children: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 Do hlubin komedie (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2008 The Bonnie Hunt Show (TV pořad)
2004 Carol Burnett Show: Let's Bump Up the Lights, The (TV pořad)
Tavis Smiley (TV pořad)
2001 Carol Burnett: Show Stoppers (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
The Daily Show (TV pořad)
The 48th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1993 First Annual Comedy Hall of Fame, The (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
The Larry Sanders Show (TV pořad)
1984 The 36th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1980 Tim Conway Show, The (TV pořad)
1979 Carol Burnett & Company (TV pořad)
The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 John Davidson Christmas Show, The (TV pořad)
The 30th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1977 Chevy Chase Show, The (TV pořad)
The 29th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 The Paul Lynde Halloween Special (TV pořad)
1974 The 26th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1972 Love is... Barbara Eden (TV pořad)
1970 Tim Conway Comedy Hour, The (TV pořad)
1967 Rowan & Martin's Laugh-In (TV pořad)
The Carol Burnett Show (TV pořad)
1965 The Dean Martin Show (TV pořad)
1961 The New Steve Allen Show (TV pořad)
1956 The Steve Allen Show (TV pořad)
1951 The Red Skelton Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace