Reklama

Reklama

Cesta ven

  • Slovensko Cesta ven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Filmy Marian (1996) a Paralelní světy (2001) vzbudil režisér Petr Václav velkou vlnu zájmu doma i v zahraničí. Po 13 letech přichází tentýž režisér s novým celovečerním snímkem Cesta ven – příběhem silné mladé matky, která se odmítá smířit s nepříznivým společenským statusem a snaží se vybojovat lepší život pro sebe a svou dceru Sárinku. Cesta ven z obtížné situace je lemována zklamáním, ale také nadějí. Odvaha a rodičovský cit pomáhají Žanetě překonat překážky v podobě dluhů, mantinelů většinové společnosti i problémů ve vlastní komunitě. Syrový snímek se vyhýbá soudům i patosu a k tématu přistupuje s věcným nadhledem a místy i svérázným humorem. (Aerofilms)

(více)

Diskuze

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

O dějinách víšmoulo  jen to, co sis přečetl na Wiki a to je hodně málo. Věnuj se věci do hloubky a potom teprve poznáš, co jsi za plkala. Do té doby nás laskavě ušetři těch vyblitin, které tu paseš. Jinak ta tvoje cholerická reakce svědčí o tom, že jsem se oěpt "trefil do černého". No fuj, zase ten rasizmus..:-)

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

tady ani nejde tak o nějaký rasismus (už jen to slovo je nesmyslné a zcela účelově postavené stejně tak jako antisemitismus), ale o to, že České Lvy v sobě nesou jasný politický podtext, vyhrál film o cikánech - nejlepší film pseudoamatérská rádobyrealitka s poplatným tématem, který nikdo neviděl.Tedy rozhodly politici. A to se mi přičí, film jinak může být dobrou filmařinou s dobrými hereckými výkony, ale je natočen na objednávku.Jaký je vůbec tedy rozdíl v tom, hodnotit takovéhle věci a třeba propagandistické filmy z 50 let, které tady většina mlíčnáků hodnotí odpadem jen proto že se tak o nich všeobecně mluví a že jim někdo nakukal že to co tu bylo dřív bylo neskutečné zlo a ted že žijou v demagogratickém zřízení z v ráji?:-)

na příspěvěk reagoval dr.horrible, Magyar

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Mr.Apache

A toho se právě bojím. ;) On se sice vyjadřuje lépe než většina klasicky omezených českých rasistů, ale ve výsledku jsou ty argumenty, proč nemít rád cikány, vlastně pořád stejné. To, že se mu nelíbil film, mu určitě nevyčítám. Jde mi jen o ty důvody.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Koukám, že zdejší velká "hvězda" verbal se taky pěkně projevil. Po Vlkovi z Wall Street druhej jeho koment, kde se nesnaží bejt jen za každou cenu proklatě nekorektně vtipnej, ale i moralizovat. A oběma těma komenty u mě klesnul...

na příspěvěk reagoval Mr.Apache

solver

solver (hodnocení, recenze)

Nechci to hledat, v tom Německu asi nemakali, jen se tam projeli, co? Ten konec byl tak dementně protaženej

Magyar

Magyar (hodnocení, recenze)

Davered

"Kritika" ve Variety vypadá, jako by ji napsal někdo v pauze na kafe: Ve filmu je tahle postava, jmenuje se tak, dělá tohle, je tam tahle postava, jmenuje se tak, dělá tohle.. Takže když na konci nezazvoní zvonec a filmu není konec, kritik píše: "The ending is especially weak, not because of its ambiguity, but because it feels as if Vaclav lost control of the tale and wasn't sure where to take his characters." Prostě kafe nesmí vystydnout.

DamonS

DamonS (hodnocení, recenze)

Ty herecký výkony mohly být mnohem lepší... já jako Cigán bych to zahrál mnohem líp

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Vaclík :D :D To jsou fakt profíci... A Paroubkův názor je fakt velice přínosnej... :)

na příspěvěk reagoval Adam Bernau

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Dadel

Já jsem se ptal, jestli se to někdy někde stalo v jiném státě, že se to u nás stalo víckrát, to už není ani k smíchu.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Jasně, tam to bylo složitější, ale nakonec tam přeci jen šel fakt mizernej film, kdežto letos dobrej (kterej akorát měl tu smůlu, že neproměnil ani jednu ze spousty nominací). I když si myslim, že Cesta ven by měla větší šanci (už jen proto, že letos favorizovanej Leviathan prohrál se skromnou Idou).

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Já předpokládám, že ano. Cesta ven měla premiéru na konci května, takže pokud nebyla uzávěrka někdy v březnu, bylo určitě dost času. Je to zkrátka ostuda, zmatek a trapas.

na příspěvěk reagoval InJo, Enšpígl

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

claudel

To rozhudují ti samí lidé, že ? Neznám, sice deadline pro nahlášení na Oscary, ale pochybuji, že je v první polovině roku, víš, že by ještě Cesta ven, nebyla venku.   

na příspěvěk reagoval claudel

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

claudel

To rozhudují ti samí lidé, že ? Neznám, sice deadline pro nahlášení na Oscary, ale pochybuji, že je v první polovině roku, víš, že by ještě Cesta ven, nebyla venku.   

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

Enšpígl

V nedávné minulosti jsme byli často za blbce v mezinárodní politice a zahraničních vztazích, tak se k tomu ještě musí přidat i filmy. Zajímalo by mě, jestli se tohle vůbec někdy někde v nějakém jiném státě stalo, aby na Oscar poslal film, který pak doma nedostal ani jednu jedinou cenu.

na příspěvěk reagoval Enšpígl, Enšpígl, Dadel

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Enšpígl

No neviděl jsem Anděle všedního dne a Něžné vlny, ale s Tatianou i s Judit souhlasim, obě byly velmi dobré, ale mě v hlavě fakt nejvíc uvízla ta Klaudia... :)

claudel

claudel (hodnocení, recenze)

InJo

Máš rozhodně pravdu v kategorii hlavní mužský herecký výkon, ve vedlejší dominoval jasně Plesl, ale v ženských kategoriích podaly Bárdos, Melíšková i Vilhelmová, resp. Geislerová, Krobotová nebo Bydžovská vynikající výkony.

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

InJo

No to právě si nemyslím, když se koukneš na ty nominace hlavních žen, tak jsem tam holky ztvárnily hodně svoje filmové postavy velmi přesvědčivě. V této kategorii jsem viděl všechny a můžu říct, že Judith byla výborná, právě ona tu roli vytvořila, hrála. Rovněž se mě líbila dejvická Tatiana jedne z jejich nejlepších rolí v poslední době v Díře u Hanušovic. CHválím v komentu i Kláru Melíškvou, ale tu si přiznávám už moc nevybavuji. No koukni sám, já bych to opravdu viděl na Juditu, to nebyla až tak lehká role a zvládla jí fakt skvěle. http://www.csfd.cz/oceneni/2-cesky-lev    

na příspěvěk reagoval InJo

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Já si taky myslim, že to Klaudia to vyhrála částečně i kvůli celkem slabý konkurenci... Což podle mě letos platilo snad ve všech čtyřech hereckejch kategoriích.

na příspěvěk reagoval Enšpígl, claudel

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

InJo

Ale to si měn špatně pochopil :) Já se nestydím :-) Mně se ten film líbí a moc a s cenou za nejlepší film já osobně nemám problém bylo to tam mezi Fair play, Cestou ven, Pojedem k moři. Sympatická být může i mně, ale myslím si spíš u ženského hereckého výkonu rozhoduje ženský herecký výkon než to že působí sympaticky a níže jsem vyjádřil svůj názor a důvod proč o této ceně mám největší pochybnosti. O samotným filmu jsem nemluvil. S tím dalším co píšeš rovněž souhlasím. Ostatně ona je dost rozdílná obsahová kvalita komentářů k Cestě ven před lvem a po něm a to mluví asi za vše.        

na příspěvěk reagoval InJo

Související novinky

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Reklama

Reklama