Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sto tisíc dolarů je směšně nízká částka. Ne, není řeč o současné krizi, ale o ocenění chlapáctví, sympatičnosti a zábavnosti, jakou disponuje ústřední dvojice, se kterou by autorka komentáře, mající jinak notorický odpor k vedru, ochotně havarovala klidně i uprostřed Sahary, akorát by se to potom muselo jmenovat Jako rybě na suchu je Faidře v pouštním pelechu a Faidru by víc než jakékoli dolary zajímalo, kde je nejbližší oáza a jak se chytají dva zajíci, aby člověk lapil oba. Ovšem sto tisíc dolarů na slunci (protože pak se člověk může vymluvit na to, že se jedná o fatu morganu), celé království a půlka princezny (páč takovej nelida, abych se někomu vnucovala celá, zase nejsem) by mohla být adekvátní odměna pro osobu, která mi osvětlí, jak se rozpůlit, abych u podobných filmů neřešila permanentní dilema, komu fandit. Nebo už sakra někdo domluvte Belmondovi, Delonovi a do nebe zaběhněte domluvit Gabinovi a Venturovi, ať koukaj ve všech filmech svorně a bratrsky (nebo radši půl na půl) táhnout za jeden provaz. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film je trochu jako roksový bonbon. Když máte chuť na sladké a nic jiného není v dosahu, udělá velkou radost. Ventura s Belmondem se potkali před kamerou již ve Velkém risku. 100.000 dolarů na slunci mě určitě bavilo víc, než Velký risk. Nepopiratelnou zásluhu na tom, krom ústřední dvojice, má i tradičně perfektní Bernard Blier. ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele

Pěkná kamera, samozřejmě i herecké obsazení, ale příběh mě nějak nezaujal, se zápletkou mám trochu problém: proč kdo kam jede (ke konci se to snaží jakž takž vysvětlit, ale přesto mi to přišlo uhozené). Hlavně mi není jasné, kam a proč jede Blier, soudě podle muziky to má být asi nějaké vtipné odlehčení. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou skvělí, to bezesporu. Na tu dobu výborná kamera, se spoustou originálních záběrů , taktéž klasická filmová hudba, ne soundtrack, ale instrumentální doprovod jak má být. Ale děj už mě tak neuchvátil, zápletka , ač jednoduchá, byla zvláštně podaná. Některé zvraty v ději byly ryze účelové, natahování a až umělá dramatičnost mě občas až otravovala. Ale zase uznávám, že to díky tomu mělo atmosféru. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Westernové schéma aplikované na francouzské šoféry náklaďáků v Maroku roku 1963. Mužně upocený film plný drsných charakterů, prachu, písku a špíny. Lino Ventura je kabrňák a "ucho" Belmondo je... Prostě klasicky výtečný Belmondo. Navíc je to famózně natočeno. Všechna čest Henrimu Verneuilovi. Kupříkladu minimalistická stíhací jízda skrze serpentýny je nasnímaná (nejen) na rok 1964 přímo neskutečně. Bez sebemenších problému by i dnes byla ozdobou jakéhokoli snímku. Nemluvě o hudbě. Takže zapněte si větrák, pusťte klimošku naplno a vydejte se spolu s touto drsnou "rošťáckou" cháskou do výhně a dusna marocké pouště. A třeba, ale opravdu jenom třeba, na vás na konci bude čekat těch stotisíc dolarů. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno