Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sto tisíc dolarů je směšně nízká částka. Ne, není řeč o současné krizi, ale o ocenění chlapáctví, sympatičnosti a zábavnosti, jakou disponuje ústřední dvojice, se kterou by autorka komentáře, mající jinak notorický odpor k vedru, ochotně havarovala klidně i uprostřed Sahary, akorát by se to potom muselo jmenovat Jako rybě na suchu je Faidře v pouštním pelechu a Faidru by víc než jakékoli dolary zajímalo, kde je nejbližší oáza a jak se chytají dva zajíci, aby člověk lapil oba. Ovšem sto tisíc dolarů na slunci (protože pak se člověk může vymluvit na to, že se jedná o fatu morganu), celé království a půlka princezny (páč takovej nelida, abych se někomu vnucovala celá, zase nejsem) by mohla být adekvátní odměna pro osobu, která mi osvětlí, jak se rozpůlit, abych u podobných filmů neřešila permanentní dilema, komu fandit. Nebo už sakra někdo domluvte Belmondovi, Delonovi a do nebe zaběhněte domluvit Gabinovi a Venturovi, ať koukaj ve všech filmech svorně a bratrsky (nebo radši půl na půl) táhnout za jeden provaz. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

100 000 dolarů na slunci je na Belmonda poměrně netradičním filmem, což ale není na škodu. Jde o jeden z jeho dřívějších filmů a dokonce černobílý (jeden z mála, kde je Belmondo k vidění), ale i tak zde již působí "mazácky", jak je v jeho pozdějších filmech dobrým zvykem. Film má zajímavý příběh, výborné herecké obsazení, ale bohužel i zbytečně dlouhou stopáž, která s sebou přináší poměrně dost hluchých míst, a tak to dnes na plné hodnocení nebude. 75% ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších Belmondových filmů, ovšem nikoli s nejlepším Belmondem. Tady to stojí hlavně na silném příběhu a nádherné kameře (zvláště v honičce náklaďáků). Belmonda herecky převyšuje Lino Ventura, solidní postavu odehrál i sarkastický Bernard Blier, zatímco Andréa Parisy je krásná, ovšem nudná. To všechno korunováno nádherným závěrem, nad kterým jsem se ještě dlouho usmíval. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Pěkná kamera, samozřejmě i herecké obsazení, ale příběh mě nějak nezaujal, se zápletkou mám trochu problém: proč kdo kam jede (ke konci se to snaží jakž takž vysvětlit, ale přesto mi to přišlo uhozené). Hlavně mi není jasné, kam a proč jede Blier, soudě podle muziky to má být asi nějaké vtipné odlehčení. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Ve Francii film vidělo 3 436 161 diváků. Stal se druhým nejnavštěvovanějším filmem roku 1964, hned po Muži z Ria, který měl premiéru o tři měsíce dříve. (Pierre)
  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)

Reklama

Reklama