Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Legas 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měl pocit, že jde o klasiku, kterou jsem od malička viděl nespočetněkrát. Pravda je ovšem ta, že jsem tento "film s Belmondem" viděl dnes poprvé. Působivá atmosféra, zajímavý děj s napínavými scénami, občas inteligentní bonmot a svým způsobem nečekaný závěr. Byl jsem i překvapen, jak je tento film moderně natočen (rozdvojené vidění, honička náklaďáků...). ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

U filmu samotného jsem se docela nudil. Co se tomuto dílku ale nedá upřít je jisté kouzlo postav a doby. Jedinečné zobrazení mého soukromého archetypu chlapa: chlapi v tomhle filmu vypadají jako chlapi, chlapi v tomhle filmu se chovají jako chlapi. Přes dávku vyčuranosti se chovají zpříma, důstojně a tím svým způsobem fairplay, a to já můžu. Když něco řeknou, tak to udělají, a to já rád. Komická vložka Bliera gradující na konci, kterak vyhazuje Venturu z cimry narvané kurtizánami a komentuje to nějak jako "běž si hrát na dvorek chlapečku, tak" nemá chybu.. Taky mě potěšil Gert Fröbe vulgo Otto Crampe z Rána deštníkem:) Na konec klasická Belmondova hláška: "Na poušti neuškodí chovat se zdvořile - takže ty si přestaň otevírat hubu a ty koukej připravit žrádlo." ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě skutečně dostalo. Souboj tahačů mezi Belmondem a Venturou byl určitě inspirací pro Spielbergův Duel. Ostatní postavy sice moc prostoru nedostali, ale to vůbec nevadí, protože... no prostě nemám slov. Asi nejlepší dobrodružný road movie, co jsem kdy viděl. Ani jsem nevěděl, komu mám fandit, a to se mi často nestává. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě to nenadchlo. Jedou pouští, podrážej se, žvaní, bijou se. Kde je pointa? Chci upozornit na zvláštní nešvar Verneuliho filmů. Belmondo či Ventura vniknou do nějaké hospody, kterou pod záměrem spravedlnost pro lidstvo rozsekají na padrť. Zbijou i hosty, rozmlátí chlast. Způsobí škodu naprosto nevinnému živnostníkovi, usmějou se a jdou do prdele. Nechtěl bych být kavárníkem, co potká Belmonda. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších Belmondových filmů, ovšem nikoli s nejlepším Belmondem. Tady to stojí hlavně na silném příběhu a nádherné kameře (zvláště v honičce náklaďáků). Belmonda herecky převyšuje Lino Ventura, solidní postavu odehrál i sarkastický Bernard Blier, zatímco Andréa Parisy je krásná, ovšem nudná. To všechno korunováno nádherným závěrem, nad kterým jsem se ještě dlouho usmíval. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)
  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)
  • V 80% záběrů řídí nákladní vozy sami Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé). A to i například v riskantní scéně, kdy oba vozy sjíždějí džebelem a po straně zeje propast. Na okraji srázu byla postavena plošinka pro kamery. (Pierre)

Reklama

Reklama