Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě skutečně dostalo. Souboj tahačů mezi Belmondem a Venturou byl určitě inspirací pro Spielbergův Duel. Ostatní postavy sice moc prostoru nedostali, ale to vůbec nevadí, protože... no prostě nemám slov. Asi nejlepší dobrodružný road movie, co jsem kdy viděl. Ani jsem nevěděl, komu mám fandit, a to se mi často nestává. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený klenot s Jean-Paulem Belmondem, který je ukázkou akční road-movie s jednoduchou, ale zajímavou zápletkou, které zároveň nechybí komediální prvky, díky čemuž se celé dvě hodiny vůbec nenudíte a za překvapivý konec si tvůrci zaslouží velkou pochvalu a zejména mužské publikum jemně pohladí po duši. Z hlediska dnešního diváka je pouze škoda, že tvůrci nesehnali více peněz, aby to celé natočili na barevný film, jelikož to by tomu dodalo ještě větší šmrnc. Moje hodnocení 85%. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Šéf je zderský odporný tučko. Chod svojej nízko nákladovej prepravnej firmy kryje sloganmi o jednej veľkej rodine. Tam, kde boss potrebuje oddanú otrockú pracovnú silu pracujúcu zadarmo alebo za almužnu, to zaberá. Na určitý čas. Kým sa z poslušného otroka: šoféra nestane vzbúrený rebel, túžiaci po lepšom svete. Rozhodne sa vziať dlho odopierané platové bonusy vcelku a tak šlohne kamión s nákladom. Naloží doň aj frajerku a sníva si sen o lepšom živote. Lenže na prísľube štedrej odmeny pracuje aj zlodejov kamoš, ktorý sa nechá zaplatiť štedrou ponukou lakomého šéfa-zdierača. Ponúkne mu milióny ak mu prinesie ukradnutý nákladiak aj s nákladom. Začína stíhací súboj púšťou, v ktorom sa v mene chiméry peňažného raja a naplnenia si životných snov prostredníctvom veľkej hotovosti súperí na hrane života a smrti. Púšť okolo hrdinov, piesok v v ich hlavách, pobláznených miliónovým snom. Na konci sa obaja aktéri omlátia takmer na smrť. Otlčení, krvaví a zbití si uvedomia márnu hlúposť celého svojho nenávistného naháňania sa. Ale len a len preto, že chiméra vyprchala spoločne s prefíkanou kočkou kamsi ďaleko, za hranice piesočného pekla menom Sahara. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to jeden z nejlepších Belmondových filmů. Neni to až taková komedie, ale spíš dobrodružný film z drsného prostředí marocké pouště. Právě prostředí trochu připomíná jiný Belmondův film - Mrchožrouti. Navíc tady hodně prostoru dostal i Lino Ventura a několik dalších charismatických herců. Ještě bych ocenil tu část filmu, kde se naháněj 2 Berliety po klikatých horských silničkách. To určitě potěší srdce každýho milovníka starý techniky. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelé jsou skvělí, to bezesporu. Na tu dobu výborná kamera, se spoustou originálních záběrů , taktéž klasická filmová hudba, ne soundtrack, ale instrumentální doprovod jak má být. Ale děj už mě tak neuchvátil, zápletka , ač jednoduchá, byla zvláštně podaná. Některé zvraty v ději byly ryze účelové, natahování a až umělá dramatičnost mě občas až otravovala. Ale zase uznávám, že to díky tomu mělo atmosféru. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Roku 1964 byl film vybrán, aby reprezentoval Francii na mezinárodním filmovém festivalu v Cannes. (vesper001)
  • Původně měl mít film název „60 000 dolarů na slunci“ – „60 000 dollars au soleil“. (ČSFD)

Reklama

Reklama