Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dva (vlastně tři) týpci se za sebou ženou v náklaďácích. Do toho blbě kecaj, ovšem občas začnou vést nějaké skoro filozofické nebo politické rozhovory, které se mi tam ovšem vůbec nehodily. Belmondo předvádí svůj standard, bohužel nemá tolik prostoru a hraje moc velkého blázna. No a Lina mám raději jiného. Když jsem si u minulého komentáře lebedil, že mám slabost pro ty jeho komisaře, tak musím na oplátku dodat, že pro křupaňského kamioňáka jsem naopak žádnou slabost neměl.  A co je hlavní, děsně jsem se nudil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z každého jejich gesta, z každého jejich úsměvu, z každého jejich slova, ale především, z každého jejich činu, byl zřejmý jeden jediný nesporný fakt, že právě ONI jsou ti nejlepší a nejopravdovější chlapi, co jsem v životě poznal a když si k tomu ještě připočtu konec filmu, který je doslova nejkrásnější oslavou sympaťáckýho chlapáctví, co jsem kdy na plátně viděl, tak mě během titulku FIN začala být jasná jedna věc, moje srdce právě dobyli ONI, první chlapi na světě. Ano, ONI.........Jean Paul Belmondo a Lino Ventura, rošťáci se smyslem pro humor a drsňáci se smyslem pro život. ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu stojí na vyzdvižení jen málo momentů: honička v horách (kamera), hudba a herecký projev především Ventury (Belmondo má spoustu lepších kousků). Také na mě dýchla pouštní atmosféra - tak nějak nevědomky jsem si při sledování pustil větrák (23.11.). Zápletka však nic moc, příběh nic moc, rozuzlení teda jako příjemnější (mnou nečekané). Nicméně jsem se ale nepříjemně dlouho nudil -> slabé tři. Nenaděláš nic... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tento film je trochu jako roksový bonbon. Když máte chuť na sladké a nic jiného není v dosahu, udělá velkou radost. Ventura s Belmondem se potkali před kamerou již ve Velkém risku. 100.000 dolarů na slunci mě určitě bavilo víc, než Velký risk. Nepopiratelnou zásluhu na tom, krom ústřední dvojice, má i tradičně perfektní Bernard Blier. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Frantíci mají patent na specifický žánr filmu - dobrodružné drama z prostředí řidičů náklaďáků. Vzpomenu krom tohohle například Mzdu strachu nebo méně známý Benzín a olej. Dva těžký sympaťáci a sekáči Belmondo a Ventura, pro které má každý pravověrný dobrodruh zvláštní přihrádku v srdci, k tomu Blier (no dobře, tak 3), padouch z nejlepší Bondovky jako jejich zaměstnavatel, člověk který si zahrál v životě ve pouze 4 filmech a sexy buchta z 60kové licí formy, která už je bohužel nenávratně ztracená. A řídí to Verneul, který prostě nešlápne vedle. Každej pořádnej chlap když vidí montrózní trucky hnát se pouští za zvuků hudby jak od Johna Williamse (tehdy se bez toho neobešel žádný dobrodružný film) pochopí, že tady se odvíjí myšlenka na pozadí úžasné atmosféry, která pádí kupředu jak ty obří Berliety, a všechno co kdy proběhlo sérií Rychle a zběsile nasaje a vypšoukne z výfuku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Většina sekvencí se natáčela ve městě Ouarzazate v Maroku. V samotném městě a hlavně okolo něho panovalo obrovské vedro (kolem 50°C) a nikde nebyl ani kousek stínu, což poněkud znepříjemňovalo natáčení. (Pierre)
  • Záměrem Henriho Verneuila bylo vytvořit ojedinělý western, kde místo koní budou jezdit obrovské nákladní vozy a který se nebude odehrávat v Západní Americe, ale v Severní Africe. (Pierre)
  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)

Reklama

Reklama