Reklama

Reklama

100 000 $ na slunci

  • Československo 100 000 dolarů na slunci (více)
Trailer

Obsahy(1)

Castigliano vede spediční společnost na samém okraji pouště v jižním Maroku. Najme nového řidiče k přepravě tajného nákladu v hodnotě 100 000 dolarů. Rocco (Jean-Paul Belmondo) se o plánu dozví a uprchne s náklaďákem i s kořistí. Castigliano nabídne nejlepšímu šoférovi své společnosti (Lino Ventura) velkou odměnu, pokud se mu podaří ukradený náklaďák získat zpět. Jeho cesta vede přes marocké pohoří Atlasu, světem, kde se nikdo neptá na víc, než potřebuje vědět. Honička začíná! (MIDO FILM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

xenopus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu stojí na vyzdvižení jen málo momentů: honička v horách (kamera), hudba a herecký projev především Ventury (Belmondo má spoustu lepších kousků). Také na mě dýchla pouštní atmosféra - tak nějak nevědomky jsem si při sledování pustil větrák (23.11.). Zápletka však nic moc, příběh nic moc, rozuzlení teda jako příjemnější (mnou nečekané). Nicméně jsem se ale nepříjemně dlouho nudil -> slabé tři. Nenaděláš nic... ()

classic 

všechny recenze uživatele

• Mať v jednom filme dve (budúce) herecké superhviezdy, ktorým by ešte zručne sekundovali i ďalší, zruční herci, by vskutku nemusel byť úplne tým najhorším nápadom, keďže by na nich priamo dozeral snáď ten najpovolanejší remeselník pod slnkom, Henri Verneuil, ktorý by ich následne vyslal sa ponaháňať po mimoriadne kľukatých, súčasne i dosť hrboľatých, a povedzme i po veľmi prašných cestách v africkom Maroku, keď by teoreticky tomuto dobrodružnému snímku, nemal v žiadnom prípade chýbať ani potrebný adrenalín, ktorý teda isto nechýbal ústredným dvom protagonistom, ktorí stáli proti sebe, nakoľko prvý ukradol čerstvučký kamión spolu s jeho nákladom, a tak druhý mu bude práve kvôli tomu neustále v pätách, aby ho poprípade nejakým zázračným spôsobom za to potrestal...? • Nemôžem si nijako v tomto vnímaní pomôcť, ale neustále sa mi niečo na tomto zvláštnom počine skrátka nepozdávalo, čo mi proste zabraňovalo udeliť podstatne priaznivejšie hodnotenie. Aké sú na to vlastne DÔVODY? : po a). jednoznačne tento (podivu)hodný scenár nebol poriadne využitý, ako by sa na samotnú tému tiež patrilo, pretože už niekde v polovici sa akosi stihol vyčerpať, ďalej po b). celkovo zdôraznené sa rovnako nevyužil ani herecký predstaviteľ Reginald Kernan, teraz mám konkrétne na mysli záhadnú postavu okolo "Johna Steinera", s ktorou sa vôbec nepracuje podľa najideálnejších predstáv, že sa akurátne presúvam k céčku, kde som častejšie pozoroval trochu nelogické správanie Jeana-Paula Belmonda s Linom Venturom, ktorí mi predsa aspoň zabezpečili "kvalitnejšie finále", čo mi nakoniec vykompenzovalo predchádzajúce, rozpačitejšie pocity, alebo ešte trebárs v déčku, sa pre zmenu, Bernard Blier počas trvania tohto filmu, stále objavoval, aby vzápätí zas zmizol, a takto to fungovalo až po záverečné titulky, čo ešte viac umocňovalo a zvýrazňovalo môj čudný dojem, ktorý v podstate nikdy nezmizol. • Na jedno pozretie bohato stačí, pričom určite neľutujem, že som sa na toto "veľkorysé dobrodružstvo" podujal, lebo čo sa ergo týka technickej stránky, tak najmä vďaka nej, sa Cent mille dollars au soleil, vyšplhalo na tri konštantné hviezdičky, keď by bol veľkým hriechom im nielen nezmyselne uberať, ale zároveň i nepremyslene pridávať, čo z mojej pozície, mimochodom, rozhodne nehrozí. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Takový jakože western s mírným přesahem. Perfektní film. Skvělý Belmondo a ještě skvělejší Ventura v rolích kovbojských řidičů kamiónů. Herci ve vedlejších rolích rozhodně nezapadají, s herečkami už je to o něco horší. Film, ač má na tehdejší dobu celkem dlouhou stopáž, si to uhání se ctí příjemným tempem a jednoho nenechá vydechnout a pokud nemáte tekutiny plnou skleničku po ruce, nesrknete si až do konce této velice "horké" projížďky. Zatracená poušť! Ta horská honička je naprosto super. Skvělý nápad a ještě lépe natočeno. Na svoji dobu více než uchvacující! Před pánem Verneuilem a samozřejmě před ostatními členy štábu hluboce smekám. Starý český dabing byl dost dobrý, nicméně originál to zkrátka nahradit nemůže. Delereue skvěle podkresluje atmosféru, ač je to na mě občas dost velký "pišťák", ale to bude více tím, že v té době byla hudba dosti ukřičená oproti mluvenému slovu. A že bych zapomněla na tu půvabnou závěrečnou rvačku, kdy chlapácká rána pěstí ještě něco znamenala a leccos se tím dalo vyřešit, pročistit a ujasnit? To nééé, to bych nemohla! Byl to jeden z nejlepších konců filmů, co jsem zatím měla tu čest vidět. Navíc, když už vím, že se ve fontánce potopily na ruce Lina Ventury hodinky, kterých jsem si nemohla nevšimnout, ale také neměla tucha..., nic netušícího Henriho Verneuila, který je jen nevědomky zapůjčil svému asistentovi a ze stínu sledoval, jak se herci potí v plném slunci na "bojišti", zatímco on si srká vychlazenou colu!? No, vždyť si o to vyloženě koledoval. No ne? Pánové, milý žertík se vám povedl. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný akčnější drama, kde jde o řízení náklaďáků, o přátelství, o zradu, a v první řadě o peníze. Rocco (výtečný Jean-Paul Belmondo) využívá šanci k zbohatnutí a zmocňuje se nového kamionu, za jehož náklad mu někdo nabízí 100 tisíc dolarů. Tak vezme svoji lásku Pepu ( ohnivá Andrea Parisy) a jede přes poušť. Za ním je vyslán jeho nejlepší přítel Brouk (svérázný Lino Ventura), má za to slíben velký balík peněz a také sám doufá ve zmocnění se nákladu. S ním se sveze John Steiner (Reginald Kernan), původní šofér nového kamionu ze kterého se vyklube Peter Frocht, nájemný zabiják v subsaharských státečkách najímaných na převraty. A začíná působivá honička, při které brouka několikrát vytáhne z bryndy dobrácký šofér Mitch-Mitch (Bernard Blier). Je to točené s nadhledem a i přes rozkmotření kamarádů v nehostinných podmínkách se zase sbratří, když Roccovi vyfoukne náklad jeho milovaná snoubenka. Velmi napínavé a zajímavé drama při sledování, čeho všeho jsou lidé schopni pro pořádný balík peněz. A to vše s příjemným humorem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Šofér, kterej si nechá ukrást mašinu, může jen jedno ... chcípnout." Rozjíždělo se to pomalu, ale když to nabralo rychlost, tak mě to začalo bavit. Ten adrenalin, to chlapáctví, ty burácející motory, to přátelství, ale co ta genderová nevyváženost? Všechny ženský byly děvky! Některý hodný, jiný vypočítavý, ale pořád děvky. Možná to tak kdysi v černobílý Africe vypadalo, tak to nechám bejt. Co mi ale vadí je to, že ta závěrečná bitka je mimořádně trapná. Ale co jsme si, to jsme si a hlavně, že to mělo grády. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Závěrečná rvačka si vyžádala celý natáčení den. Po celou tu dobu se skutečně Belmondo (Rocco) s Venturou (Hervé) jenom mlátili. Konec bitky, ve kterém spadnou do bazénu, se opakoval sedmkrát. (Pierre)
  • V českém dabingu pro DVD je zajímavá chyba. O Berlietu TLM tu mluví jako o „novém červeném kamionu“ (film je černobílý). Překladatelé pravděpodobně viděli kolorovanou kazetu VHS. Původně (a na DVD) je film černobílý, ale už dávno pro VHS a TV byl dobarvený. Jenže se stala chyba a při obarvování vyměnili barvy náklaďáků. Berliet GBC Lino Ventury (ve skutečnosti červený) byl zbarven zeleně a TLM Belmonda (zelený tahač a černý přívěs) TLM byl zbarven zcela červeně. Z natáčení existují barevné fotografie, které dokládají skutečné barvy použitých vozidel. (Stejšn)
  • Film byl plánován jako barevný, kvůli finančním úsporám se ale nakonec k lítosti tvůrců točil černobíle. (vesper001)

Reklama

Reklama