Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Beze strachu můžu říct, že střihač má koule. Protože udržet po celou dobu snímku střih typu "I don't care" a k tomu ho udržet funkční, tomu se říká kumšt. Dle mého odhadu s tím bude mít co dočinění Nová vlna, jelikož mi přišlo, že střih používá přesně postupy, které považuje divák u takového Truffauta za běžné, ale u dobrodružného rodiného filmu se mu můžou jevit přinejmenším podivné. 6/10 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Převelice frajerská, nadprůměrně ztřeštěná a francouzsky lehkomyslná ... prostě ta nejsprávnější dobrodružná jízda pojednávající o tom, co všechno lze podniknout se svou dovolenou ... pro svou vyvolenou. P.S.: 1) Při vší úctě ... jsem vděčná osudu, že je to Indy, kdo je kopií, poněvadž Adriena mám raději; 2) Pointa je jedna z nejpůvabnějších, které jsem měla tu čest poznat. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Philippe de Broca /Cartouche, Le Magifique/ natocil komediu, ktora bola v 60. rokoch v case uvedenia do kin velkym hitom. Bohuzial, zub casu pracuje aj v tomto filme a dnes je to uz trochu pobledly a matny humor. Belmondo na urovni, Francoise Dorleac krasna a objavil sa tu aj Adolfo celi /bondovka Thunderball/. Belmondo tuna vytvoril prototyp Indianu Jonesa, ktoreho neskor natocil isty reziser Steven Spielberg. 100 % ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Protože zdejší komentáře se v určitých bodech liší jenom přezdívkou uživatele, rozhodl jsem se udělat takovou jednoduchou kompilaci nejužívanějších slov, aby všem dalším stačilo přečíst si jenom tenhle můj blábol. Takže: Bebel fešák zatím Francoise sexy hodně Krampol nebyl Acapulco lepší (?) dobrodružství velký Spielberg inspirace Indiana Jones tečka. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že Spielberg byl takovej frajer, že přiznal, že právě tento film ho inspiroval k Indiana Jonesovi.Faktem zůstává, že na Bebela stojícího vysoko na okenní římse jednoho hotelu v Riu nikdy v životě žádnej Indy ani zástupy dalších dobroduhů mít nebudou, protože to co tady dokáže uděla Adrien pro záchranu své milé, to na světě dokážou jen dva frajeři Belmondo a já ! Dodávat, že tenhle mix dobrodružství, akce humoru a romantiky mě do konce života nikdy neomrzí má u tandemu Belmondo + de Broca stejný význam, jako vylejt tři kýble vody do oceánu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • Při vzdálenějších záběrech žlutého letadla, které Adrien (Jean-Paul Belmondo) pilotuje, je potah kabiny neporušený. Při záběru zblízka jsou vedle kabiny v potahu díry. (B__)
  • Jean Paul Belmondo si při natáčení pořídil do své koupelny v hotelu živé, dvaceticentimetrové krokodýly. Když je personál objevil, křičel jako smyslu zbavený a odmítal do hercova pokoje vstoupit. To ale nebylo celé. Jean Paul je s pomocí De Brocy dokonce přestěhoval do pokojů ostatních hostů. Jindy zase s De Brocou nasypal pudr do větracího topení, takže když ho někdo zapnul, byl celý zapudrován. Ředitel hotelu neměl pro podobné legrácky pochopení a chtěl herce z hotelu vyhodit. (Pierre)
  • Budova, na ktorej Agnes (Dorléac), Catalan (Servais) a Dufourquet (Belmondo) pristávajú v helikoptére, nie je v meste Brazília ako vo filme, ale v Rio de Janeiro a je to budova Múzea moderného umenia. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama