Reklama

Reklama

Muž z Ria

  • Francie L'Homme de Rio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Neustále na prahu smrti, ve víru dobrodružství snaží se vyrvat svou snoubenku ze spárů únosců Jean-Paul Belmondo... Vojín základní služby Adrien Dufourquet přijel na týdenní dovolenou do Paříže za svou snoubenkou Agnes Villermosovou. Ta je však unesena tajemnými muži, kteří pátrají po třech soškách, jediných památkách na ztracenou civilizaci Maltéků, které jsou zároveň klíči k bájnému pokladu. Adrien je muž činu a proto se okamžitě vydá únosce pronásledovat. Jeho cesta vede z Paříže do Rio de Janeira, dále do hlavního města Brasilie, pak do hlubin brazilských pralesů a nakonec zpět do Paříže. To vše v příběhu, kde jedna událost střídá druhou, scenerie se mění zázračnou rychlostí a hrdina se neustále ocitá v nebezpečí života, z něhož se mu daří uniknout vždy na poslední chvíli, a to jen proto, aby se vzápětí ocitl v dalším ohrožení. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

hrona 

všechny recenze uživatele

Pro mne je Muž z Ria prakticky stejný kult, jako býval pro starší generace např.Vinnetou. I když je film celkem blbina, pro mě je nebojacny s neuvěřitelnými kaskadérskými kousky obdařený Adrien, jeho věčně ztracená, sexy potrhlá přítelkyně Agnes, tři sošky vedoucí k pokladu, padouši jak se patří, prosluněná lokace a v neposlední řadě výborný humor, vzpomínkou na jednu z prvních véháesek a několikanásobné pouštění této dobrodružné podívané. Z kraje roku 2015 proběhla digitalizace, vydání blue-ray disku obohacené o vystřiženou scénu. Takže kdo má tento flm v oblibě, doporučuji připomenout. Vadou na kráse u tohoto je dabing, jelikož se jedná o rok 99 a o hlas 61 letého Krampola na mladičkého Jean Paula moc nesedící. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Přestože Belmondo není zrovna mým oblíbencem, v tomto snímku mě svým herectvím, věčným utíkáním a skákáním bavil, stejně jako mě bavil samotný příběh, jenž kombinuje akci s dobrodružstvím, humorem a romantikou. Nemohu říct, že by začátek filmu byl nudný, ale teprve od scény, kdy se Adrien dostává na palubu letadla do Ria, začíná ta pravá jízda, u které se nelze nudit. Závěr v džungli je vskutku "Indiana Jonesovský" a je tak povedenou tečkou za tímto dobrodružstvím, u něhož přemýšlím i o páté hvězdičce. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Beze strachu můžu říct, že střihač má koule. Protože udržet po celou dobu snímku střih typu "I don't care" a k tomu ho udržet funkční, tomu se říká kumšt. Dle mého odhadu s tím bude mít co dočinění Nová vlna, jelikož mi přišlo, že střih používá přesně postupy, které považuje divák u takového Truffauta za běžné, ale u dobrodružného rodiného filmu se mu můžou jevit přinejmenším podivné. 6/10 ()

sator 

všechny recenze uživatele

Archaické....a ta idiotka au... Tento film považuje "Bebel"za začátek svých kaskáderských variací... Nechybělo však mnoho a natáčení skončilo smrtí Belmonda.Ve scéně kdy se přesouvá na laně mezi domy, spodní lano praská a Belmondo zůstává desítky minut viset na jediném, až do situace kdy v rukou ztratil cit...Život mu zachránil slavná francouzský kaskadér: https://www.csfd.cz/tvurce/70525-gil-delamare/, který sám o dva roky později umírá při natáčení filmu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dne 6.9. 2021 odešel velký Muž z Paříže Jean-Paul Belmondo.  U tohoto filmu musím přiznat, že málokdo asi měl tak exotické a dobrodružné opuštění posádky (v tomto případě i Francie a kontinentu) - dovolenku jako jeho vojín základní služby Adrien Dufourquet. Dokonce ani já. Belmondo zde baví i po letech. Bude světu chybět, ale díky filmovému celluoidu bude snad téměř nesmrtelný. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (29)

  • V hoteli na Copacabane hľadá Dufourquet (Belmondo) v telefónnom zozname pod písmenom „D“ meno „De Castro, Mario“. V portugalčine sa však takéto priezvisko vyhľadáva pod písmenom „C“ ako „Castro, Mario de“, pretože predložky s priezviskami, ako napríklad: „De, Da, Dos“, sa umiestňujú na koniec a píšu sa malými písmenami. (Arsenal83)
  • Na konci filmu štáb potřeboval vyhodit nějaké věci do povětří. Ale vzhledem k tomu, že výbušniny se nesměli převážet, musel si je vyrobit sám na místě. (Pierre)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama