Reklama

Reklama

Muž, který se mi líbí

  • Francie Un homme qui me plaît (více)

Obsahy(1)

Henri (Jean-Paul Belmondo) je úspěšným skladatelem filmové hudby, který přijíždí do Los Angeles za svou další zakázkou. Na natáčení se setkává s příjemnou francouzskou herečkou Françoise (Annie Girardotová). Ze začátku nezávazný vztah na jednu noc se mezi nimi postupně mění na silnější pouto. Těžké rozhodnutí o dalším pokračování jejich vztahu odsouvají a užívají si společné chvíle až do okamžiku, kdy se Françoise musí vrátit do New Yorku na natáčení. Teď již rozhodnutí odložit nelze. V sázce je však velmi mnoho. (Česká televize)

(více)

Recenze (67)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Hořkosladká spanilá jízda herečky Françoise a skladatele Henriho, kteří se potkají v New Yorku při natáčení jakéhosi filmu, jehož děj se do filmu prolíná. Ano, zní to poněkud nepřehledně, ale ono to sem tam nepřehledné je. Když Henri konečně Françoise sbalí, vyrazí spolu na bláznivý výlet po Americe, bez cíle, jen se svou stejně bláznivou zamilovaností. Chvílemi z plátna dýchá taková pohoda a bezstarostnost, že jsem měla pocit, jako bych byla s Jean-Paulem a Annie skutečně na dovolené. Stejně silné jsou ale i vážné momenty, kdy kamera v dlouhých detailních záběrech zachycuje smutnou tvář křehké Françoise, v níž se pere zodpovědnost s citem, který pomalu přerůstá hranice náhodné známosti. To Henri se dilematy moc nezdržuje – většinu času nic neřeší a s nadšením malého kluka si užívá každý okamžik. V době uvedení se tento snímek nesetkal s velkým ohlasem, i zdejší hodnocení jsou rozporuplná. Za sebe ale můžu říct: je to film, který se mi líbí. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jejich cesty svedla dohromady práce, ona je herečka a on k natáčenému filmu skládá hudbu, takže spolu stráví nějaký ten čas jen okukováním a seznamováním, no a jakmile to mezi dvěma zadanými kolegy začne jiskřit, snímek začne nabírat otáčky a to nejen cestováním po Americe.. Filmový pár Annie Girardot a Jean-Paul Belmondo nádherný, krásně se mi na ně koukalo, měla jsem pocit, že se dívám na život, ne na film.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Belmondo, ten rošťák mě stále překvapuje znovu a znovu. Tady v téhle tak trochu i road movie byl zase jiný než jak ho znám a střihnul si tu roli bezvadně a nejen on, ale i Annie předvedla, že je určitě rovnocenným partnerem před kamerou. "Proč jsi opustil svoji první ženu? Kvůli tý druhý" - "Tohle je naše čtvrtá postel, ne asi pátá." Tak nějak v pozitivním duchu začala tahle story, ale život je někdy prevít a láska někdy ještě větší. Henri a Francoise dali do svého vztahu, to co by je v reálu možná ani nenapadlo a to takovým způsobem, že ty moje emoce by se daly krájet na prkýnku jako máslo. Seděla jsem s Farancoise na letišti a byla v tom samém rozpoložení jako ona až do poslední klapky. Jak je to možný, že ten film vidělo tak málo lidí, to mně hlava nebere, koukejte to napravit :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bylo to dobré....sjedeme to ješte jednou....ak by som bol hercom vo filme, ktorý sa nakrúca v Mužovi, ktorý sa mi páči, nakopal by som jeho komicky vyzerajúceho režiséra do riti. Annie Girardot je žena, ktorá sa mi páči, ale to som si uvedomil až teraz, po dlhých rokoch, pretože som s ňou veľmi dlho žiaden film nevidel. Bebeho mám tiež rád, iskrí to medzi nimi, ale mám pocit, že je to asi všetko, čo tento film ponúka. Prvá hodina je čistá nuda, od momentu, keď sa z filmu stane road movie, ma ale začal celkom baviť. Ponúka tri vydarené sekvencie, respektíve scény, ktoré by vo vydarenejšom filme mali potenciál sa stať kultovými romantckými momentami kinematografie. Nestalo sa tak a môže zato mdlý celok, ktorý je viac pocitovkou, ako filmom s plnohodnotným dejom a pri ktorom som mal viac krát nuťkanie ho prepnúť. Mám ale zásadu všetko dopozerať do konca a ako som už spomenul, druhá polovica je už omnoho plnokrvnejšia, takže strávených dvoch hodín pri tomto filme neľutujem. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

V první polovině se bavíte, ve druhé nudíte. První polovina je totiž komedie, druhá je pak dramatem. Ale nenechte se mýlit, filmařsky je druhá polovina mnohem vyvedenější, vztah dvou zadaných lidí, který v žádném případě nelze označit jako rozumový, se vám postupně dostává pod kůži. Při závěrečném obraze si okusujete nehty, jestli vystoupí, nebo nevystoupí. Střihově inovativní, hudebně zdařilé, režijně v některých částech silně dokumentaristické. Nezvyklá Belmonovka se skvělým českým dabingem (Jiří Krampol, NOVA, 1999). ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Přibližně 15 minut před koncem zpívá starší paní naživo na mikrofon píseň „Just A Closer Walk With Thee“ – stejnou jako zpíval Harry Dean Stanton ve filmu Frajer Luke (1967), rovněž naživo. (bjh)
  • Časti filmu boli natočené v Monument Valley a Goulding Trading Post v Utahu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama