Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S obličejem hezounka se může stát herec hravě idolem dam a dívek v romantických rolí, ale pan Delon te néééé. To je jinej mačos, takovej drsňák obecnej, nevím o kolik se díky tomu ošidil o srdcí slečen a paniček, ale zase získal to moje. V téhle kriminálce mě sednul dokonale a díky i v mládí krásné Anne Parillaud jsem ochoten tehle vydařené kriminálce odpustit jistou vláčnost ve druhé polovině filmu. Sice trošku žárlím, že se tam Delon vyspal s Anne Parillaud a kvůli tomu jsem chtěl ze žárliosti strhnout hvězdu z hodnocení, ale nebudu tady dělat žárlivé scény. Taky to vysvětluje tu délku filmu. On tam spal asi se třema holkama a za 90 minut to nezvládnu ani já, natož DELON, proto těch 120 minut a ta vláčnost v ději. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím dodat, že Bojovník je sice popis staré dobré Francie a i na prahu padesátky vypadal A. Delon pořád skvěle a ve výborné formě, leč se jedná o film zbytečně sáhodlouhý. Darnay jezdí od přítele k příteli, od známému ke známému, nikde v podstatě nic nevyřeší a když se ocitne náhodou u nějaké ženské, tak ji přefikne. Takové charisma by chtěli mít asi mnozí chlapi. Posledních dvacet minut, možná půlhodinka stojí za to, protože už jde konečně do tuhého, ale do té doby je to často nuda doprovázená postelovými scénami nebo nezáživnými dialogy. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vládce bobrů Alain Delon vypochoduje z lapáku a několik osamělých dívek se mu ihned vrhne do náručí a níže. Některé kvůli němu zemřou, některé preventivně profackuje, všechny jsou na tom stejně jako pneumatiky jeho starého Renaultu. Ta macho postava z francouzského krimi skanzenu by byla nyní mrtvá jak telefonní budka, ale já jsem za ni rád.. Od Kdo nastaví kůži vybroušenější styl, několik odkazů na předchozí tvorbu, Dorisseho posmutnělý hudební motiv a ze tří očekávaných konců (Delon umře, Delona převeze jeho o generaci mladší milenka, Delon převeze svou o generaci mladší milenku) přichází ten, co tomu nejvíce sluší. Snorlax píše, že se Delon několikrát snažil napsat pro sebe film, v němž by si mohl zahrát na Belmonda a že se mu to tentokrát podařilo. Souhlasím, ale Belmondo by v něm byl ještě lepší.. ()

ekomo 

všechny recenze uživatele

Do poloviny filmu jsem si říkal, proč tak nízké hodnocení, ale po shlédnutí druhé poloviny filmu už tak trochu chápu. Alain Delon jako ostřílený profesionál, i když osm let netrénovaný, zvláštní a přece dokázal úctyhodný počet lidí zabít a ještě s jiskrou šarmu, která překrývá naprosto neuvěřitelný děj. Jediný pak, kdo filmu ještě něco přidal, pak mohl být leda tak Francois Perier a Annie Parillaud, kteří jsou skutečně zajímaví francouzští herci, přístě Delone akorát trochu mín erotiky, v kriminálce se to až tolik nehodí. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Alain Delon se kromě hlavní postavy postoval i do role režiséra a výsledek vůbec není špatný. Po devíti letech se z basy vrací lupič Darnay (Delon) a mají na něj spadeny hned dvě bandy, které mu půjdou po krku, neboť ve hře jsou diamanty z loupeže, za kterou byl Darnay odsouzen a diamanty se nikdy nenašly. Takže jediná možnost, kde můžou být je, že se to dozví od Derneye. A ještě navíc po něm jdou poldové v čele s "Columbem" :) komisařem Rouxelem (výbornej Pierre Mondy). Obsazení je fakt perfektní, ale všechny předčí překrásná třiadvacetiletá Anne Parillaud, známá hlavně jako brutální Nikita a jejíž křehké obnažené tělo je top celého snímku, fakt překrásná kočka! Celkový dojem z filmu je pozitivní, i když jsem se občas ztrácel ve jménech. Každopádně je Bojovník výtečná francouzská kriminálka z osmdesátých let a český dabing je též povedený. Divím se, že je tahle delonovka vcelku zapadlá, rozhodně stojí za pozornost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úkrytu Pierra Mignota (Michel Beaune) je záběr na prázdnou klec, při němž je slyšet krátký úryvek hudby z filmu Samuraj (1967). (Cucina_Rc)
  • Když jde v čase 01:57:00 Darnay (Alain Delon) kupovat rýč, tak si dvojce, která jej pronásleduje, pustí rádio. Začne hrát píseň „Bensonhurst Blues“ od Oscara Bentona. S prvními tóny a se slovy „a do prdele“ ji ihned přeladí. Jedná se o odkaz na předchozí Delonův film Kdo nastaví kůži (1981), kde se jednalo o ústřední melodii celého filmu. (Dodmund)

Reklama

Reklama