Reklama

Reklama

Ďábelsky Váš

  • Francie Diaboliquement vôtre (více)
Francie / Itálie / Západní Německo, 1967, 98 min (Alternativní 89 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Pierre (Alain Delon), který se jednoho dne probudí v nemocnici se od lékařů, dozvídá, že se svou manželkou Christiane přežili těžkou autonehodu, on však následkem zranění ztratil paměť. Christiane ho vezme domů, do jejich zámku. V okolí domu však zanedlouho dojde k podivným nehodám... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (40)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletka není vysloveně originální, ale zase je velmi hutně a důkladně naservírována, takže se to tím určitě vyváží. Podivné náhody, milé úsměvy, nedobytná paměť, rodinný přítel a čínský sluha tvoří zajímavý mix postav a událostí. Poslední čtvrthodinka děj pěkně rozproudí, na jehož konci je pěkná rošáda. Zajímavý snímek. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"VE SNU JSEM SE K TOMU JMÉNU HLÁSIL." Krapet naivní (nemůžeme spolu spát, dokud se neuzdravíš, to víš že jo), průhledné, málo paranoidní, ale Delon to v sobě prostě měl, modrooký samec, s šukadelickým mojo, kterému nakonec podlehne každá, byť třeba po pár facanech :-) Minimálně do určitého věku... Nakonec i ta zrzka v pohodě, akorát s výraznějším nádechem erotiky to mohlo chytit hned jiný švunk, škoda. 60% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak Pierre nebo Georges? V tom by měl mít distributor jasno, aby nemátl diváka. Každopádně A. Delon se po těžké nehodě probudí z kómatu, v němž setrval tři týdny, a má pořádné okno. Manželku nepoznává, na nic si nevzpomíná, jen rodinný přítel je mu povědomý. Pro současného diváka nejspíš příliš pomalý film, který má ale zajímavě mysteriózní atmosféru. Divák tuší, divák už ví, ale Delon pořád tápe. Než mu dojde, že by mohl zkusit vysadit léky, je z toho už divák na nervy, jelikož by to na jeho místě udělal dávno. Pěkné interiéry i exteriéry, slušná hudba, zadumaný Delon, sveřepý Kim, záludnýFreddie a půvabná Christiane. Nejděsivější scéna byla pro mne ta, kdy Delon prchá před rozzuřeným psem do skleníku. To bych asi nedal. Ke třem hvězdám přidám čtvrtou za poslední čtvrthodinu a závěrečný obraz. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Starý francouzský filmy mám rád a když v tom navíc hraje Alain Delon, tak očekávám automaticky něco, co bude stát za vidění. Tohle je ale hodně slabej thriller o ztrátě identity. V tom roce 1967 to možná fungovalo líp, dneska to působí celý hodně naivně. Za zmínku tak stojí akorát atmosféra starýho francouzskýho venkova a pěkný prostředí, kde se natáčelo. Jinak mě na filmu nic nezaujalo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Řekla bych.. žádná pecka, ale ani propadák.. Alain Delon se po třech týdnech v kómatu probouzí a netuší, kdo je, jak se jmenuje, manželku nepoznává, na nic si nevzpomíná.. Senta Bergerová je velmi přitažlivá, takže umím pochopit, že se nechal vlákat do luxusní vily a bohatství.. V hodnocení jsem benevolentní, nenudila jsem se a Delon v černém je až nehorázně sexy.. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskej dedine Théméricourt. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno