Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch feel good kousků, kterými jsem se zprvu nelehko prokousával než jsem se dostal ke šťavňatému jádru a pravděpodobně už si jej nikdy sám od sebe nepustím. Podobných filmů se stále točí dostatek a Grand Seduction vybočuje snad jen hereckým výkonem Taylora Kitche. Fanoušci si ale spíše pustí druhou řadu True Detective. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dějištěm je sice kanadský Newfoundland, ale nejspíš jsem nebyl sám, komu připadalo, že Tickle Head je zapadlá díra kdesi na pobřeží Irska. A nebylo to jen Brendanem Gleesonem, ale i muzikou a celkovou atmosférou. Grand Seduction je komedií, kterých je dnes jako šafránu. Nesnaží se diváka tlačit do výbuchů smíchu šílenými gagy, nepřirozenými grimasami alá Jim Carrey nebo nuceným situačním humorem, který v 90% balancuje na hraně trapnosti. Naopak patří k těm klidným filmům, které dokážou vyvolat hned na začátku úsměv, který z tváře až do závěrečných titulků nesleze. Jen občas přirozeně přeroste v hlasitý smích. Plusem je i to, že film nesklouzává ke zbytečné romantice, nebo k závěrečnému moralizování, byť tu pro obojí prostor byl. Jedna z nejlepších komedií posledních let. 90% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji Murraye, miluji Tickle Head, ten malý přístav, který má ale velké srdce a o tom to celé je. Jen houšť takových vzácných komediálních perliček, které vykouzlí úsměv na tváři a zůstane tam po celou dobu stopáže. V dnešní době vulgarismů je to kumšt něco takového vytvořit, ale Donu McKellarovi se to podařilo na výbornou. Byla to naivní pohádka pro dospělé a já vůbec nehodlám rozebírat scénář, protože v mém případě to nemá smysl, když jsem se báječně bavila a smála zároveň. Těch úsměvných a příjemných momentů bylo mraky, ale myslím, že nejlepší způsob jak zjistit, jestli to cítíte také tak, je podívat se na ty človíčky osobně:-) K tomu báječná muzika, exteriéry......zapisovatelky telefonních hovorů, kriket, jazz....... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdo by tipoval, že v Kanadě může vzniknout takováto nadprůměrná komedie? Hlavním lákadlem pro mě bylo prostředí rybářské vesnice a celkově chladná přímořská lokace. Co všechno jsou vesničané schopni udělat pro to, aby jim byla navrácena dávno ztracená čest a úcta. Třeba každý den ztrácet desetidolarovou bankovku. Anebo se naučit kriket - považte v Kanadě! ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Grand Seduction je ve své podstatě zábavný film představující klasikou komediální šablonu, kdy se banda balíků ze zapadákova snaží přesvědčit sofistikovaného měšťáka o tom, že ten jejch zapadákov vlastně vůbec není zapadákovem, nýbrž skvělým místem plným pravých vstřícných lidí, kde je radost žít. Měšťák pak po mnoha humorných či dojemných eskapádách musí přiznat, že tomu tak skutečně je. Této kostry se drží i Grand Seduction a některé momenty jsou vážně úsměvné (ve všech většinou figuruje ultimátní hláškař Simon), nicméně si myslím, že ze scénáře šlo vytěžit víc. Největší problém jsem měl asi s celkovou nepřesvědčivostí scénáře (dle mého názoru se přesvědčovanému doktůrkovi nepřihodilo v podstatě nic, co by ho mělo přimět si zapadlý přístav a jeho obyvatele nějak zásadněji oblíbit). Vůbec celá postava doktora nebyla moc dobře napsaná a většího tupce už jsem pěknou chvíli neviděl. I navzdory těmto výtkám jsem se u Grand Seduction celkem pobavil a jako odpočinkovou jednohubku ho můžu doporučit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadských lokalitách Newfoundland a Labrador a na poloostrově Bonavista. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama