Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (282)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Poctivá žánrovka s britským elegánem, který oprášil smoking, hlášky a zbraň a vydal se být zase jednou cool. Příběh neoslní ale ani neurazí, tahle hra stojí na postavách a ty se prostě povedly - November Man je šikovný, chytrý a hrozně fajn film. A takových je za ten rok překvapivě málo, tak si jich koukejme vážit. :) 4* (bonus points za luxusní teaser, který nestačí vidět jednou, ani dvakrát ale nejmíň desetkrát po sobě) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Bournem a Bondem není zas tak od věci na rozdíl od zdejšího hodnocení! November Man rozhodně patří do červených čísel a osobně se těším na druhý díl a pokud mi nabídne to, co jednička, budu si přát další pokračování, z nichž by se nakonec mohla konstituovat série, jež by kontrovala těm se svrchu uvedenými hrdiny. Pierce Brosnan hraje přesně to, co mu nejvíce svědčí, tedy elegantního a perfektního agenta, který se ze sympatického muže ve vteřině změní ve vraždící nástroj. Zaujalo mě drsnější pojetí snímku, kdy není nouze o krev, ale také o pěkné souboje, z nichž je cítit určitá syrovina. Olga Kurylenko, další odpadlík z bondovské série, předvádí to, co se od ní čeká, ucházející herectví a své tělo modelky. Příběh je takový politický, což není zrovna můj šálek kávy, ale forma, kterou je servírován, mi chutná, tudíž dávám i tu pátou hvězdičku. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Solidní akční thriller, který mi přišel spíš jako zasazenej do stylu 80-90.let a to se určitě cení. Příběhová složitost tu zezačátku je, ale pak se vše ujasní a není žádné hluché místo – alespon tak jsem to vnímal já. Konečně tu máme Brosnana v zajímavé roli. Od jeho poslední bondovky Dnes neumírej, nenatočil snad nic pořádného krom Klubu vyděračů, což byl dobrý, napínavý thriller. Objevuje se v menších rolích béčkových až céčkových braků, je ho opravdu škoda. No, nicméně zde mu role sedla. Samozřejmě mohl zahrát ještě lépe a celkově mohl toho film přinést více, ale já jsem spokojen. Takže děj byl hezky promyšlený, byl nenáročný, měl své kouzlo, dokonce i nějakou tu nepředvídatelnost atd. Akce zde byla a bylo jí tak akorát a byla hodně dobrá. Měla svůj styl. Pěkné přestřelky i nějaká ta naháněčka,.. Rko zde bylo na správném místě. Prostě určitě mi tento snímek zas přinesl něco trochu nového. Hudba byla dobrá. Nevím, co mám dál popisovat. Tak co si mi na tom nelíbilo ? Rozhodně jsem nespatřil žádnou chybu, ale šlo o to, že to chtělo nějaké víc zapamatovatelné scény, dramatičtější finále, víc to hlavnímu hrdinovi ztížit atd. Nebo mi to nesedlo úplně stopro. Něco tomu chybělo, ale tu 4 hvězdu nakonec dávám páč jsem s filmem opravdu žádný problém neměl. Ještě jednou si to někdy klidně pustím. Spokojenost. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný akční film, který má příběh, co odsýpá, a navíc ještě hrdinu, s kterým se dobře celá ta hodina a tři čtvrtě táhnout. Pierce Brosnan ukazuje, že má pořád na akční postavy, navíc takhle správně drsné, které nemají slitování. Tohle se mu povedlo a dokázal bych si představit, že by mě zaujal i v dalších filmech. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chcete oldschool špionážní jízdu v restaurovaném vizuálu nového tisícileti, ale nedostanete ji. Balkán slibuje syrové, nehostinné prostředí, ale není dostatečně využito, akce je příšerně špatně natočená a spíš to připomíná střihem a snímáním to nejlepší z osmdesátek. A sic na to Brosnan má naprosto v pohodě a toho ex CIA operative mu lze uvěřit, příběh má tolik kliček a oslích můstku, tolik věcí se tam stane náhodou přesně v tu chvíli, kdy je to pro scénář potřeba, že si to nelze ani s velkým nadhledem užít. Navíc to působí, že Brosnan narozdíl třeba od Penna (Gunman) očividně už nechce jít do přehledných a kaskadérsky náročných scén full contact soubojů a to je škoda. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně v Moskvě, kdy Devereaux (Pierce Brosnan) likviduje agenty CIA z dodávky, používá po celou dobu pistoli zn. Sig Sauer, pouze v jeden okamžik, když střílí po řidiči dodávky, má v ruce pistoli zn. Glock. (JohnSmith)

Reklama

Reklama