Reklama

Reklama

Dobrodružný, téměř westernový příběh vzestupu, slávy i pádu mladíka Vita Garganoa z malého sicilského městečka Corleone, jenž se svou ctižádostivostí vypracuje během krátké doby na mocného šéfa mafie. (NFA)

Recenze (23)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborná věc, již z archívů vytažený původní barrandovský dabing pozvedá vysokánsko. Ačkoliv známe z Itálie té doby o něco tvrdší věci, Gemmův Vito je ukážkovým příkladem parádní sicilské mafioso se vším všudy, krásná Claudia trochu stojí na pozadí. Michele Placido si odehraje jen první poločas. Hudba pana Morriconeho ladí s obsahem a fanoušky letectví zaujme méně známá letecká společnost. ()

Cascabel 

všechny recenze uživatele

Film postrádá zřetelnější dramatický oblouk, spor dvou starých přátel, tak jak je pojatý, na to nestačí. Zdaleka proto nedosahuje kvalit Železného šéfa. Přesto Giuliano Gemma hraje skvěle a první setkání "Corrada Cattaniho" s "Tanem Carridim" v mafiánském filmu také stojí za to. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

V 70. rokoch uz vladla ta zasrana italska amerikanofilia - vzdy ked si poviem ze idem pozriet komediu s BS/TH, takuz som v USA. Tuna reziser Squittieri bol tiez amerikanofil, jeho film je odpovedou na Coppolovu trilogiu The Godfather - dokonca aj sicilske realie su tu opat spomenute. Mno ale plany film, plane kulisy, Gemmu som nikdy nemusel, a podla mna ani nevedel hra, Gemma nie je Brando, ne, ne. Rezisersky len rutina ....... zabudnutiahodny film, nech nan dalej sada prach v najzapadnutejsoim kute archivu : 52 % ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před hodně dlouhou dobu,   tenkrát filmy o italské mafii byli v našich   kinech poměrně frekventované. Poukazovaly na   prohnilost kapitalismu a tak jsme si Damianiho,   Squitieriho a dalších užili dost.   Organizovaný zločin s úzkými vztahy na   bankovní špičky, poslance, senátory, policii.   To konečně známe i dnes u nás. Manželkou   režiséra v té době byla krásná Claudia a tak   jí obsadil stejně jako ve svých dalších   filmech. Tady jí to parádně seklo. Nedávno   jsem film viděl znovu na nějakém filmovém   kanále a jde opravdu o kvalitní podívanou.   Gemma a Placido - klasika, ale Francesco Rabal   jako velký Don Giusto oba převyšuje. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Takové rozvleklé. Já to vlastně nikdy před tím neviděl, přitom je to v dabingu ČST 1982. Hudba Ennio Morricone, ale moc jí tu není, hrají Giuliano Gemma, šťavnatá třicetdevítka Claudia Cardinale, mladý Michele Placido, revolucionář, odborář a komouš, toho tu ale tak ve třetině picnou, a ještě mladší Remo Girone jako bankovní úředník. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama