Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu se znovu setkáváme s hajným Strakou, který moudře zasvěcuje svého vnuka Vaška do tajů a zákonů přírody. Vašek si znovu užívá prázdnin v dědově hájence. Klid lesa však narušuje neustálé přelétávání helikoptéry, která pomáhá dopravovat materiál na stavbu rekreačního střediska. Ničí stromy a plaší zvěř. Dědu však trápí i to, že má dělat průvodce při lovu muflona generálnímu řediteli. Avšak vždy, když vyjdou na lov, stádo je něčím vyplašeno. Děda zjistí, že to byl Vašek, kdo poplašným signálem stádo varoval. Ale díky Vaškovi dojde ke smíru mezi ředitelem a dědou. Také jeho otec se po dlouhých letech usmíří s dědou, svým otcem… (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

sud 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední pokračování pražského kluka Vaška Straky na krásné Šumavě. Kvalita poměrně stejná, jako u předchozích dvou snímků. Tentokrát se naši známí zaměřují na boj za záchranu zvěře, lesa a životního prostředí. A objeví se i Vaškův táta, "fantom" předchozích dílů. Zkrátka klasika, na kterou se nechá dívat pořád. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Závěrečný díl příjemné oddychové trilogie pro děti i dospělé ze Šumavy. Tomáš Holý opět přijíždí na prázdniny na Šumavu. Tentokrát se se svým dědou soustředí na boj za záchranu zvěře, jenže v závěru to Véna až moc přehání. Jeho plašení zvěře při lovu je vrcholem celého dílu. [9637. hodnocení, 108. komentář, 61%] ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Poslední a zároveň nejnudnější díl trilogie, který opět nabízí krásné záběry šumavské přírody, atmosféra je vesměs spíše pochmurná, což je dáno lehce "ekologicky" laděným příběhem, jehož poutavost není kdovíjak velká, zachraňuje ho především perfektní výkon Tomáše Holého a samozřejmě také Gustáva Valacha. Nelze si nevšimnout plytkých dialogů, oproti svým předchůdcům má film podstatně méně humoru, ani hudební doprovod tentokrát ničím neoslní. Závěr se však tvůrcům povedl, důstojně uzavírá celý příběh, takže nakonec vše dobře dopadlo. 5/10. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování bohužel ubralo na plynu. Tam, kde první díl nabídl drama (boj o záchranu psa) a druhý díl detektivku (pátrání po pytlákovi), nabízí třetí jen ekologicky zdvihnutý prst a náznak urovnání pokřivených vztahů (konečně by si mohli syn s otcem vyříkat staré křivdy, nejlépe za trnkovým keřem). Naštěstí krásná příroda a skvěle hrající Tomáš Holý pořád i ze třetího dílu "série" dělají nadprůměrný film. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V dětství na mě tahle volná trilogie z krásného prostředí šumavských hvozdů působila kupodivu dost depresivně. Nebylo však možné se jí vyhnout, v televizi ji totiž reprízovali každou chvilku. Hajného Straku v podání Gustáva Valacha jsem z duše nesnášela a Tomáš Holý coby jeho vnuk Véna mi taky moc k srdci nepřirostl, jak byl pořád protivný. Když už nic jiného, tak jsem se kochala alespoň hezkou přírodou a zvířátky, kterých se tu dalo spatřit poměrně velké množství. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Tomáš Holý (Vašek) se nemusel učit nazpamět texty, stačilo, když věděl, co tam má zhruba být. (cariada)
  • Hájovna je ve skutečnosti Klostermannův dům a nachází se v Srní. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama