Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek natočený na motivy skutečné události. Jednadvacetiletá Sophie právě nastoupila na vysokou, když u ní lékaři diagnostikovali rakovinu. Svět se jí obrátil vzhůru nohama, ale Sophie je bojovnice. Chce si užívat života se vším, co jí nabízí - sny, večírky, smíchem, flirtováním a sexem. Devět různých paruk se proto stane Sophiiným novým elixírem života. Každá z nich má odlišnou barvu a představuje Sophii v jiném "světle". Někdy odvážně divokou, romantickou, a jindy zase roztouženou. Sophie uniká z každodenní nemocniční rutiny, se svou nejlepší přítelkyní zažívá divoké večírky a zamiluje se do svého kamaráda Roba. S humorem, odvahou a částečnou lehkomyslností se tak Sophie pomalu vyrovnává se svou nemocí. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Každý tu vyčíta zaradenie filmu do komédie, ale dôvodom je to, že si film robí srandu z diváka. Ako s rakovinou pľúc a chemoterapiou sa dá užívať život, divoko žúrovať, bicyklovať a neviem čo ešte. Jednoducho normálny život s jedinou komplikáciou, a to holou hlavou. Asi schválne film ignoruje realitu, keď účes je ten najmenší problem, inak by to bol oveľa depresívnejší film, a nie zábava s parochňami. Za to zavádzanie diváka má film u mňa hviezdy dole, inak by sa dal zaradiť k bežnému zábavnému priemeru s pekným (polovičným) happy-endom. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento snímek se vydařil a libil se mi. Nemám rád, když mladí lidé ve filmu ,,hrdě'' a s životním nadhledem umírají na rakovinu a jiné nemoci (např. Hvězdy nám nepřály). Ale mám rád šťastné konce (např. 50/50), které dokážou ukázat, že nikdy není nic ztraceno a neděje muže umřít jako poslední... Za názvem Devět paruk, bych nehledal žádnou vyšší symboliku. Střídaní paruk pomáhalo naší hrdince Sophii pouze se odpoutat od nemoci a najít novou sílu. Uděluji tři hvězdy ()

Reklama

ferda12 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, jak si s tímto tématem Němci poradí. Nakonec musím říci, že tenhle film ani neurazil, ani nenadchl. Asi je to tím, že téma rakovina a následná změna pohledu na život už byla námětem u mnoha filmů, které byly lepší než tento. Na druhou stranu, tento film není tím nejhorším, co jsem z filmů o rakovině viděl. U těchto filmů je důležité, jaký vztah si vytvoří divák k hlavní postavě a jak silné toto pouto bude. Mě Sophie přesvědčila tak napůl, proto jen 3 hvězdičky. Ale je to jeden z emotivnějších snímků. Nápad s 9ti parukami se mi líbil. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Komedie? To ani náhodou. Jinak ale pěkné drama o jinak generické dívce, která se střetla tváří v tvář rakovinou a jak probíhalo její počínaní si s touto zhoubnou chorobou. Postavy docela dobře vykreslené, celé téma napínavé, i když se zbytečně nepřehánělo emocemi. Zatím můj první film pojednávající o tomto tématu a tudíž hodnocením nešetřím. Až uvidím lepší, klidně tu hvězdu uberu, ale víc to zřejmě nebude. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film na dost vděčné téma boje se smrtelnou chorobou a vyrovnáváni se s takovou diagnózou. Film o tom, že by člověk neměl kvůli tomu přestat žít a radovat se ze života. Příběh vyprávěn z pohledu hlavní hrdinky, dozvíme se dost o jejích pocitech, nejistotě a strachu. Celkově se dá říct, že se jedná o vydařený snímek, na druhou stranu bych marně hledal něco nového, originálního, co jsem u filmů tohoto typu už alespoň několikrát neviděl, jen tedy další variace toho, co už bylo x-krát natočeno. Mimochodem, označit to jako komedii může jen naprostý idiot, s tímto žánrem to nemá společného vůbec nic. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Belgii a Německu. (Terva)

Reklama

Reklama