Reklama

Reklama

Královna pouště

  • USA Queen of the Desert (více)
Trailer

Film režiséra Wernera Herzoga, Královna pouště, vznikl na motivy osudů Gertrudy Bell, britské badatelky a kartografky, která na začátku 20. století zmapovala oblast Středního východu. V hlavních rolích příběhu o lásce, tragédii, přátelství, nevraživosti a střetu odlišných kultur se představují Nicole Kidman a James Franco. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Existuje jen málo filmových portrétů Gertrude Bell, jako vedlejší postava se objevila například v epizodě Paris, May 1919 seriálu Mladý Indiana Jones (od r. 1992). (NinadeL)
  • Natáčení začalo 20. prosince 2013. Filmovalo se postupně v marockých městech Marrákéši a Ouarzazate, dále ve skalním městě Petra v Jordánsku a oáze Erfoud na Sahaře. Po natáčení v Africe se štáb přesunul do Londýna, kde natáčení skončilo 6. března 2014. (Tristan Rafael)
  • Ústřední role filmu Gertrude Bell byla v prvním záměru obsazená herečkou Naomi Watts, ale později ji nahradila Nicole Kidman. Také jedna z hlavních mužských rolí byla přeobsazena. Původně měl roli Henryho Cadogana hrát Jude Law, ale poté, co nastaly první potíže a průtahy s filmováním, projekt kvůli kolizím se svými jinými rolemi opustil a nahradil ho James Franco. (Tristan Rafael)
  • Nicole Kidman sa kvôli svojej role naučila jazdiť na ťave. Jej obľúbenou jednohrbou ťavou sa stal samec dromedára menom Barbie. (MikaelSVK)

Související novinky

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

Jude Law jako podmořský Indiana Jones?

03.05.2013

V poslední době odmítl několik rolí. Vycouval třeba z westernu Jane Got a Gun, což byl asi dobrý tah, protože film se potýká s dalšími problémy, aktuálně jej opustil i Lawův náhradník Bradley Cooper… (více)

Reklama

Reklama