Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film před několika lety viděla poprvé, zcela mě ohromil. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, který mě uchvátil ať už svým tématem či smutným koncem. Ale roky plynou a lidé se mění. Po dalším zhlédnutí Muže bez tváře jsem byla dost překvapená, protože tento film nebyl zas tak perfektní, jak jsem si kdysi myslela, je především založen na emocích, které v divácích vyvolávají především pohledy na znetvořeného muže, jeho psychické stavy či vcelku dojemný vztah mezi ním a mladším chlapcem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Každý divák (včetně mě) velebí Quentina Tarantina, ale všimnul si někdy někdo, jaké pecky natočil Mel Gibson? A hlavně jak. Vždyť už jeho prvotina před velebeným Statečným srdcem, bylo velice povedeným dramatem. Hlavní role si střihli Mel se začínajícím a ještě talentovaným Nickem Stahlem. Ta lehkost s jakou Gibson umí točit je zkrátka fantastická. 75% ()

Reklama

Melandrix 

všechny recenze uživatele

Cituplný příběh, jenž opět poukazuje nad krutostí lidí(jak jsem již řekl u Umučení Krista).V tomto případě jde o opovržení nad osobou, jež byla nešťastným způsobem zohavena a jen kvůli této vadě na kráse,se lidé nedokáží dívat na nic jiného,než na toto zohavení.Narozdíl od chlapce,který tuto zrůdnou tvář již nadále nevidí,to zkrátka společnost nedokázala a tak to často,bohužel,bývá i v realitě... Obdivuhodný režijní debut ! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Ale pořád mám před sebou tu tvář. Je někde vzadu, tam za tím davem." Tenhle film v mém vnímání rozhodně "tam někde vzadu" neskončí. Dvanáctiletý Chuck možná není jako ostatní, a především jeho starší (nevlastní) sestra mu to dává mnohdy pěkně "sežrat". Ale rozhodně není hloupý, jak si to o sobě ze začátku sám myslí. Setkání s bývalým učitelem McLeodem, mužem se znetvořenou pravou tváří, se pro Chucka stává životní šancí. Z toho vzájemného sbližování těchto dvou vyděděnců mě asi nejvíce bavila scéna, kdy spolu dotyční "hrají" Shakespearova Kupce benátského. Tehdy jsem si sledování filmu vysloveně užíval. Pak přišel jistý zlom a poslední zhruba půl hodiny jsem se na scénáristu (resp. autora literární předlohy) trošku zlobil, kam ten příběh nasměroval. Naštěstí to neskončilo zas tak zle, tedy zejména pro Chucka. Z celého filmu si jinak určitě odnáším jednu silnou myšlenku a to že, "toho co neznají, se lidé bojí". Možná ten film na úplně plný počet hvězdiček není. Kvůli téhle silné myšlence ale maličko přimhouřím oči. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skúsený a populárny herec Mel Gibson v roku 1993 prvý krát usadol i na režisérsku stoličku. Absolvoval svoj debut v pozícii režiséra. Natočil zaujímavú drámu "The Man Without a Face", kde stvárnil i jednu z hlavných úloh. Aj keď to bol jeho prvý režisérsky pokus, počínal si ako ostrieľaný profesionál. Natočil veľmi dobrý snímok o dvanásť ročnom chalanovi, ktorý sa skamaráti s "Mužom bez tváre". Je to kvalitná psychologická dráma. Celkom podarená režisérska prvotina hviezdneho Mela Gibsona. *** ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)
  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)

Reklama

Reklama