Reklama

Reklama

A teď něco úplně jiného

  • Velká Británie And Now for Something Completely Different (více)
Trailer

A teď něco úplně jiného je jedinečná kolekce těch nejlepších scének z prvních dvou řad oblíbené televizní šou Monty Pythonův létající cirkus. Režisér Ian MacNaughton se snaží ukočírovat hysterické dovádění Johna Cleese, Grahama Chapmana, Michaela Palina, Erica Idleyho, Terryho Jonese a Terryho Gilliama. Uvidíte zverimex, kancelář manželského poradce, podivné londýnské ulice, hňupy z vyšší třídy, staré dámy na motorkách, rvačku mlékařů, bankovní lupiče, špinavé vidláky a především smrtící vtípky. Stejně jako v televizní šou jsou jednotlivé scénky propojeny zajímavými animacemi. Oblíbeným terčem Monty Pythonových vtípků je jako vždy armáda, policie, britská vláda, soudy a televizní reportéři. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Tento film se dá od všeobecného špatného hodnocení ochránit jednoduchým vysvětlením - jde totiž o film pro masochisty. Je to film pro ty, co se ženou za režijními sestřihy filmů, pro ty, co musí mít všechny možné extras i doplňky, aby měli z filmu plnohodnotný dojem. Nepřináší totiž nic nového - jen autorskou selekci scén, které jsou dle jejich vlastního názoru nejpodařenější. Nejsou ale pouze vystříhány z létajícího cirkusu, jsou přehrány znovu, s o něco lepší scénografií, rozpočtem nebo i, v pravém duchu monty pythonů - s jiným ovocem. Proto kdo má doopravdy rád létající cirkus, nezatratí tento film, ale bude ho brát tak, jak by ho brát měl - jako třešničku na delikátním dortu. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Nie je to film v pravom slova zmysle. Ide o výber pravdepodobne najlepších skečov z rôznych epizód Monty Python's Flying Circus. Scénky sú nanovo prestrihané. Scény spolu priamo nesúvisia a sú pospájané animovanými predelmi, ktorým ja moc nemôžem prísť na chuť, ale uznávam, že práve tie robia štýl a atmosféru lietajúceho cirkusu. Snímka je plná absurdného montypythonovského humoru. V porovnaní so Životom Briana však výrazne zaostáva. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

To, co mi přišlo vtipné tehdy, mi přijde vtipné i teď, většinou mám ale spíš pocit, že nový kabát těm starým dobrým skečům nepřinesl nic ještě víc dobrého navíc. Nejhorší mi přijde to, že si uvědomili, že nejsou v televizi, ale na plátně, a dál se chovali trošku jako v televizi a trošku jako naplátně. Jako je v Cirkusu výsměch televizním praktikám dokonalý, tak zde se žádný výsměch popkornovému publiku nekoná. Pouze si někdo za kamerou uvědomil, že může sem tam ukázat něco, co jsme ještě neviděli, třeba obličej herce zblízka. Jenže...! Neustálé close-upy na tváře a změny úhlu kamery mě chvílemi až rozčilovaly - ano, jsem rigidní a skeče musí být taky, přes to nejede vlak! Navíc se mi povaha Terryho animací taky zdála nějaká jiná, s tím, že to starší se mi líbilo víc. Jenže když se díváte na něco jako gang starých dam - no nechechtejte se tomu!? MAKE TEA NOT LOVE (mír s váma) ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Pythoni se prostě jednou rozhodli, že předělají to nejlepší z jejich seriálu do filmové podoby. Udělali z toho trošičku méně televizní zpracování a už zbývalo jen to seskládat. Nemám to Pythonům za zlé, i když je toto naprosto neoriginální nápad, ale budiž. Navíc se z toho stala jejich nejslabší věc( jejich jediný film, ve kterém jsem se musel přemluvit na ty čtyři hvězdičky, vždycky to bylo někde mezi pěti a šesti). Přesto se však jedná o výbornou zábavu, u které se pobavím a proto musím dát čtyři hvězdičky, protože bych si to neodpustil. 90%! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Monty Pythony netřeba představovat. Aspoň doufám. Jejich střelený humor se objevil v seriálu, filmech a na mnoha DVD. A teď něco úplně jiného je sestřihem jejich nejúspěšnějších scének ze seriálu Létající cirkus, některé dokonce recyklované, např. populární Mrtvý papoušek. Ale je zde i psychologická poradna, návod, jak se efektivně ukrýt v krajině a podobně. Disk na úvod nabídne protipirát, nějaké trailery, další v hlavním menu, ale jinak nic. Při přehrávání v počítači se menu po chvíli samo vypne. Zvuk u filmu je pak pouze anglické mono. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama