Reklama

Reklama

VOD (1)

1943. Americká ponorka Tiger Shark se pokouší zachránit posádku britské lodě, která byla potopena Němci a bohužel přežili jen tři lidé – raněný muž, navigátor a zdravotní sestra Claire. Kapitán O'Dell zemřel za podivných a nevyjasněných okolností. Brzy se začnou dít tajemné věci, gramofon se spustí sám od sebe, loď je plná podezřelých zvuků… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem opravdu víc. I když je to přece jenom trochu lepší než černočerná tma. Zklamal mě hlavně příběh filmu, od kterého jsem si sliboval opravdu hodně, když ho napsal Darren Aronofsky, myslel jsem na něco depresivního a horového, bohužel ani jedno se nesplnilo. Příběh je zbytečně zdlouhavý a skoro vůbec nic nedozvíte a vše je zakončeno pitomým koncem. Herecké výkony nestojí za mnoho a zopakuji znovu, pro mě je to zklamání roku. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, tenhle film není žádná extra pecka, ale mám-li být upřímný, docela na mě zapůsobil. Hodnocení mi přijde hodně nízké (tedy alespoň to na csfd, na imdb se mi zdá více odpovídající) oproti tomu, jaké by si Hlubina zasloužila. Několik scén opravdu stojí za to a z pár okamžiků mi docela naskakovala husí kůže. Scénář je vcelku originální a s obsazením žádný problém nemám. Myslím, že jde o slušně natočený podmořský horor. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný mysteriózny vojnovo ladený thriller. Má výborný príbeh o posádke americkej ponorky v časoch druhej svetovej vojny, ktorá počas plavby vezme na palubu trojicu stroskotancov, ale má problémy s prenasledujúcou nemeckou loďou a navyše sa na palube začnú diať zvláštne nevysvetliteľné veci. Spracovanie je ale určite sklamaním a mám z neho aj také rozporuplnejšie pocity. Na jednej strane nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to je dej celkom svižný a väčšinu času aj celkom zaujímavý a pokiaľ sa venuje len reálnym veciam plynúcich z udalostí vojny, teda posádka, ktorá má strach z objavenia nemcami, ukrývanie sa pred loďou a podobne, tak je na tom film celkom dobre, ale problémom je tá hororovejšia rovina, na ktorú som sa práve najviac tešil. Potenciál v nej rozhodne bol, ale všetko je to tak nudne podané a po všetkých stránkach nedotiahnuté, že to miestami pôsobí až smiešne a tak táto rovina je zároveň aj hlavnou slabinou filmu. Ale aspoň môžem pochváliť slušnú atmosféru, ktorú si film drží po väčšinu času, ale o napätí v rámci hororu už nemôže byť ani reči, na to tu nič nevyvoláva dostatočný rešpekt. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Greenwood, Holt McCallany, Matthew Davis alebo Jason Flemyng sú ako posádka ponorky úplne ideálni a poteší aj príjemná Olivia Williams. Réžia je na tom pomerne dobre, ale scenár jej kazil, čo sa dá, čo je škoda a dobre je na tom aj technická stránka, síce niektoré efekty ponorky sú slabšie, ale to v tomto žánri nie je vôbec podstatné. Keď si odmyslím tú hororovú rovinu, tak je Hlbočina celkom zaujímavý a miestami aj napínavý film z klaustrofobického prostredia a takto aj funguje. Ale ako horor až na atmosféru zlyháva vo všetkých ohľadoch. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 59%. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Skupina námořníků nabere na svou ponorku britské trosečníky. Jejich loď potopila německá ponorka. Mezi trosečníky je i žena a to podle pověry přináší smůlu. Ta na sebe nenechá dlouho čekat. Posádka zečně slýchat děsuplné hlasy. Sám se spustí gramofon, aby vyzradil poluhu, když je ponorka pronásledována napřítelem. Na trup někdo vyťuká morseovkou vzkaz. Pak se všem začne zjevovat mrtvý kapitán, který zemřel za záhadných okolností. Plavidlo se postupně stane neovladatelným a pomalu se stává plovoucí rakví, ze které není úniku. To není moc pěkná vyhlídka. Lidé uvnitř se stávají budoucími mrtvolami. Hlubina vám přinese i pár chvil plných napětí, třeba, když se po palubě ponorky bude kutálet hlubinná mina. Já jsem měla nervy napnuté jako špagáty. Bouchne, nebouchne. Zvláštní a tajemné zvuky moře ve mě nevyvolávaly zrvona příjemné pocity. Stísněný prostor ponorky také udělal své. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Docela funkční béčko, které překvapí pořádnou atmosférou, která přesvědčivě funguje celý film. Herci mě příliš nepřesvědčili o svých kvalitách, možná výjimky Bruce Greenwood (jako velitel Brice) a nesympatický Holt McCallany (jako Loomis). Model ponorky a okolního prostředí působí místy velice trapně uměle – maketově. Aspoň fungovala ponorková stísněná nemoc. 5/10* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (18)

  • Pro externí záběry posloužila ponorka USS Silversides, která se účastnila II. světové války a která spadá do třídy Gato. (Saccard)
  • Film sa natáčal pri jazere Michigan (Illinois, USA), v Muskegon (Michigan, USA) a v Londýne, Iver a Shepperton (Anglicko, Veľká Británia). Film sa natáčal od februára do mája 2001. (Arsenal83)

Reklama

Reklama