Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (243)

juta 

všechny recenze uživatele

Sice si už úplně nevzpomínám na první V/H/Sku, ale myslím si, že příběhy jsou svoji kvalitou celkem srovnatelné. První mě tak trochu zklamala, když jsem viděl ty odfláknuté duchy, kteří nenaháněly strach, i když příběh ušel. Druhý příběh se zombíkama, byl sice na jednu stranu atraktivní, ale při dnešním počtu zombie filmů bych raději viděl něco originálnějšího. Ze "Safe Haven" se vyklubal taky docela slušnej příběh, ale nejvíc se mě líbila asi poslední páska s ufounama, která mě dokázala i pobavit, ale kde mně také bylo hodně líto Tanka. :-( ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Kvalita druhého dielu je, nech si hovorí kto-chce čo-chce, zhruba na úrovni prvého dielu (tretia poviedka sa od tohto tvrdenia trochu odlučuje). S tým rozdielom, že: Zatiaľčo prvým poviedkam chýba atmosféra, v druhých sa jej náznak aspoň niekedy vyskytne. Ak sa mám vyjadriť k poviedkam a ohodnotiť ich, prvá nahrávka je v mojich očiach rozhodne najslabšia. Tá je prinajlepšom do určitej miery zaujímavá (očná kamera, videli sme napr. v The Gracefield Incident), avšak celá jej existencia je zbytočná. Je bez akéhokoľvek hlbšieho zmyslu, dobrých 90% sa tam nič nedeje (nepočítajúc nudná prehliadka domu) a ak sa má (zvyšných 10%) niečo diať, všetko je úplne zlé. [1*] Druhá poviedka je na tom o niečo lepšie a prináša výrazné zlepšenie. Tá síce nie je nijaká skvelá a zo zombie hororov ničím nevyniká, za to sa jej však darí diváka upútať prostredníctvom slušnej dávky gore. No ničím viac. [2*] Tretia poviedka je zo všetkých tá najlepšia. Zatiaľčo prvá polovica je nudná a nezaujímavá, postupom času divák dostane dobrú mieru napätia, atmosféru a shocking scény. Kazia ju snáď len nesympatické postavy a prvých 15 min. [3*] Štvrtá poviedka je lepšia než prvá, no viac kladov nemá. Postavy sú otravné a nesympatizujem s nimi, tak isto aj domáca párty a stret s mimozemšťanmi je suchý, nezaujímavý. Rozhodne z toho mohli vyťažiť viac. [1*] Summa summarum, zhruba na úrovni prvého dielu, skôr sa mi to nepáči než páči. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

OOH Come on!!!!! To jako vážně bylo nutné mrdnout do parádně rozjeté ufoúnosoidní povídky dementní stroboskop aby se z toho stalo jen nepřehledné a uječené porno pro epileptiky? Bylo nutné šněrovat kameru na čokla, který se chová extrémně nepravděpodobně a se kterým se všichni nesmyslně tahají i když prožívají čistou hrůzu a základní instinkt jim velí zachránit si vlastní kůži za každou cenu?.. Bylo nutné parádně rozjetou a extrémně ambiciózní povídku"Safe Haven" vyhnat do nesmyslného a (ve všech směrech)přepáleného finiše ve kterém se rozpadá veškerý mysticko-mythologický náznak, a zdánlivě promyšlený příěh s přesahem tak degradovat na prvoplánovou přehlídku všehomožnéhoCOOL s okřídleným kozlem -jak z cimrmanovského divadla-na konci? FFFFFF...... První povídka o nezbedném očním implantátu je docela povedená a trpí vlastně jen pocitem diváka, že ono terminátorovské oko je tam dost na sílu aby se příběh vlezl do VHS konceptu, a aby ta vykrádačka OKA nebyla tak do OČÍ bijící.. Naproti tomu, z mého pohledu zdaleka nejlepší kousek "A ride in the park" se dočkala všeobecného posměchu i přes to, že je nejhravější, má smysl pro humor, je originální, nápad kamery na helmě je naprosto přirozený, koncept celého příběhu je zvládnutý a nepřepálený. Sánchez má jasnou ideu, baví ho to a nemá potřebu zbytečně na efekt onanovat... Kéž by byl takový celý film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film sa v rámci poviedkových hororov mohol kľudne zaradiť k elite. Každá jedna poviedka obsahuje perfektný námet alebo aspoň nápad, pričom niektoré sú zamerané na gore, iné zase na ducharinu. Keby neišlo o formát FF, skákal by som od nadšenia, v tomto prípade to však na kvalite výrazne ubralo. Takmer všetky hlavné, dôležité zábery a scény boli rušené totálnym chaosom, mazancami, trhancami, blikaním, zrnením a podobne, no skrátka miesto pocitu autenticity a reálnosti (čo je hlavná devíza FF) prišlo iba na znechutenie a hromženie. Aj napriek tomuto, tá posledná poviedka dokázala navodiť parádnu atmosféru, dokonca v tomto prípade mi efekt "trasúcej sa kamery" prekážal menej. Vďaka poslednému kúsku dávam aspoň silný priemer. 65/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Netrvalo to ani rok a je tu pokračovanie found footage hororovej antológie, ktoré sa nesie v podobnom duchu ako jeho predchodca. Spojovníkom je tentoraz "Tape 49" - príbeh dvojice vyšetrovateľov, ktorí hľadajú strateného študenta a v jeho byte objavia zbierku pások, z ktorých štyri divák uvidí. Prvá story "Phase I Clinical Trials" je o chlapíkovi, ktorý dostane nový očný implantát, no vedľajším účinkom je, že vidí duchov. Má to pár slušných ľakačiek a bubákov, ale ináč ma to príliš nenadchlo. 2. príbeh "A Ride in the Park" je svojská variácia na zombies - z ich pohľadu, čo ponúkne pár zábavných momentov, ale nič viac. Tretí, najdlhší a najlepší príbeh "Safe Haven" je indonézsky splatter o reportéroch, ktorým sa brutálne zvrtne rozhovor s divným vodcom kultu, a záverečná "Slumber Party Alien Abduction" pojednáva o partičke deciek, ktorým zábavu prekazí mimozemská invázia. Celkový dojem mám trochu slabší než z minuloročného VHS. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)
  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)

Reklama

Reklama