Reklama

Reklama

Oculus

Trailer 2

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi zasiahla rodinu Russellovcov obrovská tragédia, ktorá navždy zmenila život dospievajúcich súrodencov Tima a Kaylie. Chlapca odsúdili za brutálnu vraždu svojich rodičov do nápravného ústavu. Teraz, keď ho už ako dvadsaťročného prepustili na slobodu, snaží sa na minulosť zabudnúť a začať normálny život. Kaylie je však stále prenasledovaná tou osudnou nocou, keďže je presvedčená, že smrť ich rodičov zapríčinilo niečo nadprirodzené. Verí, že zlovoľné sily sa k nim dostali cez starožitné zrkadlo v ich rodnom dome. Aby Kaylie dokázala Timovu nevinu, vypátra staré zrkadlo a nájde informácie o záhadných úmrtiach, ktoré sa stali jeho predchádzajúcim majiteľom. Po získaní rôznych nových poznatkov v snahe vyriešiť vraždu rodičov však súrodenci zájdu príliš ďaleko a neuvedomia si, že znova rozpútali nočnú moru svojho detstva. (Steny94)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (448)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se děsně těšil a to kvůli ohlasům, ne kvůli trailerům, protože jsem na ně ani nekoukal, jelikož jsem u toho hororu chtěl být co nejvíc překvapen. Nakonec je to je docela zklámání. Nejde o to, že tu není krev ani 5 lekaček za sekundu (stejně jsem ani žádnou nepostřehl), ale prostě mě to nějak nevtáhlo. Atmosféru to má výbornou po celý film, ale tento styl vyprávění mi prostě nesedl. Žádný mráz po zádech, žádné divné pocity, prostě jsem se jen díval a čekal na konec. Upřímně jsem se chvilkami i nudil (A to jsem koukal večír). Má to pomalejší drive, který vyvrcholí až v poslední třetině která mě bavila a tak zachránila tento film od nižšího hodnocení. Ukamenujte mě, ale pro mě průměrná duchařina, která je pro mě velkým zklamáním. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne neviem, čo je na tomto snímku tak úžasné, že sa drží v červených číslach. Nažhavený komentármi na dobrý horor som čakal niečo extra, ale jediné čoho sa mi dostalo bola nuda a sklamanie. Film nebol vyslovene zlý, námet je celkom zaujímavý, aj atmosféra miestami fungovala, žiaľ nie stále ale takým hojdacím spôsobom. Raz dobre, potom nuda. Možno to súviselo aj s hudbou, ktorá bola vážne otravná, rozhodne by pomohla zmena. Takmer celú hodinu sa nič nedialo, chalana pustia z blázinca, potom dostaneme dlhú prednášku o histórii zrkadla a výpočet vedeckých "nástrojov" na jeho skúmanie. Jediné čo ma vystrašilo bola jazva po cisárskom reze a jedna ľakačka. Ono tých ľakačiek aj tak nebolo veľa. Možno dve-tri, čo stoja za zmienku. Druhá polovica a hlavne záver filmu boli už lepšie, avšak film má 105 minút, nie 25, preto celkový dojem to už veľmi neovplyvnilo. Nemám rád filmy, kde tri štvrtiny času si musím odtrpieť a prehrýzať sa nudou, aby som potom dostal to najlepšie z filmu. Tiež mi tu chýbal aj nejaký strašidelnejší bubák, svietiace oči a našminkovaná bezzubá tvár už nikoho nevystrašia. To už Bieli chodci z Hry o tróny sú strašidelnejší. Pre mňa jednoznačne premárnený potenciál inak slušného námetu. 55/100 ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Režisér Mike Flanagan sa snaží vydesiť publikum,a to Horrorom,ktorý je ojedinelý a originálny,na aký si za posledné roky pamätám.A podotýkam,že mu to ide na jednotku.Ide o jedno väčšie,extrémne staré ZRKADLO,ktoré skrýva v sebe nemilú históriu,ktorá započala v polovici 18 storočia,odvtedy zrkadlo prešlo kus sveta a ľudia,ktorí ho obklopovali,tak skončili na psí tridsiatok a ešte oveľa horšie.V sebe obsahuje ZLO,ktoré sa zhmotní každého,kto s ním príde do styku,keď si človek myslí,aká pekná starožitnosť sa mu dostáva domov,tak sa škaredo mýli,pomaličky a isto zošalie a všetko končí brutálnym spôsobom!Tento film sa odohráva v dvoch časových rovinách,kde rodina Russellovcov bude konfrontovaná útokmi vlastných rodičov na vlastné deti,kde sa pýtam,čo to majú za fotrovcov?Je to samozrejme brilantne natočené vďaka dôveryhodným hereckým výkonom súrodencov:Kaylie Russell a Tim Russell,kde slečna Kaylie mi strašne výzorom pripomínala hereckú kolegyňu Jennifer Lawrence,pričom jej postava je posadnutá vyriešením záhady zlovestného zrkadla,ktoré v podstate zabilo jej rodičov,ak sa to tak dá nazvať.Tima tesne pred 21 narodeninami prepúšťajú z kliniky,lebo má na svedomí zabitie vlastného otca,ale v sebe obrane.Rodičom preskočilo,a tak deti budú musieť čeliť minulosti aj v prítomnosti,lebo Kaylie nedá spávať minulosť,ktorá ju ťaží,a tak povoláva svojho brata Tima,aby v tom dome pomocou kamier a iných pomôcok spravili so zrkadlom Experiment,ktorý sa im vymkne spod kontroly.Až ma mrazilo,čo dokáže súčasný horror vymyslieť,aby to diváka patrične vydesilo a vravím,že sa mu to darí.Má atmosféru,príbeh,dve časové roviny,schopného režiséra/vyprávača,ale najmä ústredné herecké DUO,kde vidieť posadnutosť spojené s húževnatosťou,ktorá jej bude,bohužiaľ,prd platná,lebo film,ako som spomínal,končí tragicky pre ľudí,ktorí si zaobstarajú toto zrkadlo,oni to ani tak nechceli,ako to urobili... ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Kingo-Kubrickův masterpiece po 33 letech s posilou. Oculus nezaujímá v podstatě ničím novým. Animismus, zlá zrcadla, posednutí ďáblem, otočení zbraně vůči nejbližším - to vše jsme už mnohokrát viděli. Nevím tedy čím to je, ale během sledování jsem z obrazovky cítil ryzí originalitu. Důvodem bude pravděpodobně dokonale pojatá retrospektivní kompozice. V tradiční naraci se totiž v přítomnosti nic neděje. Zde se ovšem po přenesení do reality cosi změní. Co a jak divák začíná zjišťovat teprve postupně; mezitím si láme spolu s ústřední dvojkou hlavu nad tím, co je realita a co iluze. Po chvíli už jsem jen čekal, kdy zpoza závěsu vystoupí Jonathan Frakes z Věřte nevěřte a na férovku se zeptá. Příběh před deseti lety značně připomíná takový Conjuring nebo Sinister a sám o sobě by tedy nebyl ničím zajímavým. Daleko více tak zaujme současné dění, a to nejen díky přitažlivé hrdince. Racionální využití nahrávacích kamer bodá nůž do zad logice většiny found-footage snímků a po setmění bylo jasné, že nastane peklo. Současným odvíjením dvou příběhů se tak děj vygraduje dvojnásobně - závěrečná čtvrthodina je celkem nářez. Samotná pointa nepřekvapí, ale skýtá několikeré možné vyznění, sám nevím, ke kterému se přiklonit. Možná je to jen aktuálním rozpoložením, ale já jsem spokojen; za svoje nervy ale rozhodně nemluvím. Nejlepší soundtrack z filmu: Bring the mirror back. 80 % ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická hororová záležitost, jež není nikterak originální a její konec odhadnete již po patnácti minutách. Solidní atmosféra to ale vynahrazuje, propojení dvou časových linií po většinu času funguje na jedničku a na rozdíl od většiny kolegů se zde režie nespoléhá na očekávané a trapné lekačky. Jen škoda, že ke konci už se to Flanaganovi až příliš vymkne z rukou a divák má co dělat, aby se v tom guláši událostí vůbec orientoval. Stále ovšem jeden z těch lepších hororových kousků poslední let. A Karen Gilian chci doma. 70% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Mobile v americké Alabamě. (rafix)
  • Film pochválil samotný mistr hororu Stephen King. (ČSFD)

Související novinky

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

Legendární Osvícení bude mít druhý díl

29.01.2018

Ano, čtete dobře. Hororová klasika Stanleyho Kubricka by měla nafasovat pokračování, a to celých 38 let po premiéře. Koho za něj můžete vinit? Samotného Stephena Kinga! Autor knižní předlohy totiž v… (více)

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

Mike Flanagan – nová tvář amerického hororu?

01.06.2014

Po odchodu Jamese Wana z hororové scény mnoho fanoušků čeká, kde a kdy se objeví další výrazný tvůrce spjatý s tímto žánrem. Ale dost možná tu již jeden je, jen zatím není tolik na očích. Mike… (více)

Reklama

Reklama