Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít neuvěřitelně, ale tenhle film je skutečně hlavně o tom, že se František Němec zoufale snaží zbavit Tomáše Holého, aby si mohl zapíchat s Preissovou. Jedna * navíc za Sobotu s Poloczkem, ti jsou tu v té nejlepší formě. ()

Marrty3 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně ta nejlepší česká rodinná komedie. Ani bych nedokázal spočítat, kolikrát jsem tuto lahůdku přehrál na VHS. A s největší radostí si budu pouštět dále, až do samého zblbnutí. Neuvěřitelný krásný děj. Prázdninová výprava k dědovi je nezapomenutelný výlet. Toto dílo budu uznávat celý svůj život protože jsem ho jako malý prcek hltal. A abych se přiznal, hltám ho dodnes. Není se také čemu divit, Marie Poledňáková se tímto skvostným dílem posadila na trůn české rodinné kinematografie. A o tom jak přepychové herecké výkony zde byli ztvárněny, snad ani není potřeba mluvit, protože ať už neuvěřitelný Tomáš Holý nebo i zbytek rodinky (pro mě) v čele s Josefem Karlíkem, netřeba komentovat. 100 % ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Parádní pokračování povedené rodinné komedie. Řekl bych, že je to tak na stejné úrovni jako jednička. 80%. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Obrovský posun oproti prvnímu dílu, tohle je ta pravá rodinná komedie. No a kdo by nechtěl mít dědu jako je Josef Karlík, navíc v krásném prostředí Českého ráje. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než první díl, daleko filmovější a ještě zábavnější. Skvělá ústřední trojice obohacená o dědu a krásné prostředí nejen Prachovských skal. Mám rád scénu u stolu když si Tomáš Holý prozpěvuje "Horolezci, horolezkyně, horolezčata..". Takhle roztomile poťouchlého výrazu nedosáhla už žádná dětská hvězda. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Znovu nájdená rodinka sa vydáva na letnú dovolenku z akej bude prechádzať zrak. Rovnako funkčné, ba čo viac, vtipnejšie a so skvelým prírastkom, dedom. Polepšovňa prekonáva už i tak skvelú Veľrybu. ()

Damielka 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem vyrůstala a stačí, abych si vybavila některou scénu a zaplaví mě hřejivý, příjemný a trochu dojímavý pocit. Hlášky znám skoro všechny nazpaměť a často si broukám známé melodie. Poledňáková natočila báječný, letní, rodinný film, který ještě o něco předčí díl první, se skvělým a přirozeným Tomášem Holým a jeho vynikajícími a dohromady fungujícími rodiči Janou Preissovou a Františkem Němcem. Nesmím zapomenout ani na miniroličky Luďka Soboty, Petra Nárožného, Josefa Karlíka a hasičského vozu Máni. Všichni skvělí. Nevím, ale za komunistů se tyhle věci prostě uměly dělat. S velkými obavami očekávám volné třetí pokračování Jak se krotí Krokodýli. Ale nevěřím, že to bude lépe jak za dvě hvězdičky. I přesto, nebo možná právě proto, že první dva díly jsou tak nezapomenutelně výborné. ()

feeme 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošný a úžasný Tomáš. Škoda jen, že je to kopírovaní již dříve vzniklého, jinak bych asi žasla víc, i přes ty špatný sestřihy a občasnou nepřesvědčivost herců. Ale filmy s Tomášem mi vždycky dopřejou moc příjemně strávenou hodinu/dvě, kdy se od srdce zasměju i usměju, takže nemůžu s hodnocením ani náhodou níž. ()

Marina111 

všechny recenze uživatele

Tento film som ako malá poznala naspamäť. Každú jednu scénu, každú jednu repliku. Vzhľadom na to, že prvý diel som doteraz nevidela, môžem skonštatovať, že pre mňa jedničkou ostáva práve tento. ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Pohodová letní dětská rodinná komedie, která nikdy nepřestane bavit. Jak vytrhnout velrybě stoličku je ale lepší ()

jilda 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až moc uřvané, Františka Němce vidím spíš jako herce vhodného na agenty STB a aparáčníky, než jako sympatické taťky horolezce. ()

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama