Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál z univerza Star Trek voľne nadväzuje na úspešný počin Star Trek: Voyager (1995-2001).  Od návratu vesmírnej lode Voyager z Kvadrantu Delta uplynulo takmer desať rokov. Federácia čelí kríze, pretože jej hlavní dodávatelia kryštálov dilítia záhadne miznú. Čas a priestor neznámym spôsobom obklopili viaceré planéty, čím ich účinne odrezali od vonkajšieho sveta a prerušili akúkoľvek formu kontaktu so zvyškom vesmíru. Tento fenomén však nemá prirodzený pôvod – niekto ho spôsobuje zámerne. Zúfalá situácia si vyžaduje drastické opatrenia, ktoré prekonávajú rámec obvyklých operácií Federácie. Admirál Pavel Chekov (Walter Koenig), najvyšší veliteľ vesmírnej flotily, poverí novou misiou bývalého dôstojníka pre bezpečnosť na lodi Voyager a súčasného riaditeľa Sekcie 31, veliteľa Tuvoka (Tim Russ). Jeho prvou úlohou sa stane zostaviť novú posádku z odpadlíkov, vyvrheľov a gaunerov, kriminálnikov nevynímajúc. Ich úlohou sa stane zistiť, čo spôsobuje deformácie času a priestoru , a za každú cenu ich zastaviť. Budú však schopní preniesť sa nad svojimi rozdielmi, prestať sa zabíjať navzájom a začať spolupracovať s cieľom doviesť misiu do úspešného konca? (Incantator)

(více)

Recenze (36)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Novy amatersky Star Trek ide bohuzial v stopach Abramsovych Star Trekov. Takze namiesto nejakej vznesenej myslienky na zamyslenie tu mame mnozstvo prestreliek. Vesmirne suboje su na amaterske podmienky spickove. Horsie to je s interierovymi scenami v ktorym ma srali divne uhly kamery aj pri obycajnych dialogoch. Ale uplny debakel je dejova stranka. Zapletka je primitivna, ale je zahltena takym mnozstvom zbytocynch postav, ze pôsobi neprehladne a po chvili zacnete stracat prehlad o co kazdej z nich ide. Väcsinou o nic a je tam len kvôli vystupu nejakeho Star Trekoveho veterana alebo kvôli ucasti znamej rasy. Zo vsetkych tych postav ma bavil jedine Pavel Chekov. Zvysok mi bol ukradnuty. Takze kvôli nemu davam 1* a navrch davam este pol hviezdicky za snahu. Ale vysledok bohuzial za vela nestoji. Napriek kvalitnym trikom to je jeden z tych slabsich Star Trek fanfilmov. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak k filmu se musí přistupovat shovívavě, neboť se mělo jednat o nastartování nového seriálu a mám dojem, že sestříhali několik dílu do kupy, když seriál nakonec odpískali. Všechny pilotní díly, krom Enterprise byly slabší a Star Trek je především o vývoji postav, které se pod kůži dostávají postupně, k čemuž zde nebyl prostor. Potenciál přitom je, postavy se jeví, že by mohly fungovat, ale na hodinu a půl je to málo. Rozhodně potěší vidět staré hrdiny ze všech možných sérií a je to velká nostalgie. Děj trpí slepencem námětu několika dílů, vše působí chaoticky a příliš se přeskakuje ze scény na scénu. Taky je znát bídný rozpočet, neboť vizuál je hodně zastaralý, laciný a dokonce kulisy působí hůř, než v prvním Star Treku. Věřím, že pokud by film neslepovali pro fanoušky a vznikl seriál, mohla to být dobrá série. Škoda......5/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký trekkie, ale musím říct, že se mi tahle snaha vrátit "Star Trek" na televizní obrazovky docela líbí. Je vidět, že je to levné, přesně jak se v televizi, alespoň podle staršího modelu, očekává, ale jsou zde trikové scény, které jsou překvapivě velmi dobré. Jako sci-fi to příliš nenadchne, ale jako tribut to není zlé. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Star Trek mám strašně moc rád. Zejména TOS, TNG, DS9, Voyager a základní desítka ST filmů (Star Trek: Film, Khanův hněv, Pátrání po Spockovi, Cesta domů, Nejzazší hranice, Neobjevená země, Generace, První kontakt, Vzpoura a Nemesis). Další novější počiny mě už moc nechytají. Třeba remakované treky s Ch.Pinem – ty mě taktéž moc neoslovily. Ale furt to bylo lepší jak tento marný pokus. Tohle má být seriál? No nedivím se, že dlouho trvalo, než to vyšlo, navíc nám ty díly budou asi vycházet opravdu jednou za čas. Tento úvodní pilot se mi těžko hodnotí, chtělo by to víc dílů? Ne. Dopředu říkám, že ne – další si pouštět nebudu. Jednak mě absolutně nebavil příběh – byl patrně bud hodně složitý, nebo mě to po dějové stránce absolutně nechytlo – nevtáhlo mě to do děje – v tom je nejspíš zakopaný pes. Akce tu je – ale moc mě nezaujme, je teda natočena asi dobře, já nevím. Chybí tu mnoho aspektů, které bych od ST očekával. To, co mě nejvíc překvapilo (samozřejmě nemile) byla skutečnost, že je to snad natočeno v Rku? No, spíš se mýlím, některé scény mi na ST přišly trochu drsnější. Hůř se to projevilo v tíživé a nekonečně temné atmosféře, která se mi teda nelíbila. Ne, že bych byl nějaký cíťa, ale do treků se to absolutně nehodí. Herecké obsazení je trochu známější. Máme tu Chekova, který mě zde ale moc nezaujme. V TOS a v prvních 7 filmech byl skvělý. Zde měl vážnou roli, což se dá k jeho vysokému věku pochopit, ale proč mu bylo proboha tolik? Že by se v ST světě, lidé dožívali takové věku? No možné to je, přece v úvodním pilotu k TNG tu máme malé cameo doktora McCoye. No, další známé postavy Tuvoka a Doktora Zimmermana – ti se tu moc neohřejí, takže nás jejich malý výstup ani tak nemůže potěšit. Nové postavy? Nějak jsem se k nim nemohl dostat. Hudba? Té jsem si ani nevšiml. Dávám jednu hvězdu – snaha tu patrně byla, pár známých postav se tu objevilo, akce nebyla špatná, ale to je asi tak všechno. Další pokračování tohoto pilotu sledovat nebudu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V rámci fan filmů nijak špatné, rozpočet v rámci fan filmů nijak nízký, celkem zručně natočeno i zahráno, jediné co bych tomu opravdu bez debat (a hodně) vyhnul, je prostě jen špatně napsaný příběh, který není zajímavý v pdstatě ničím a bez starých známých postav, asi pětisetletého, nesmrtelného Chekova, Icheba, Tuvoka, Louise Zimmermana a starých známých herců (a není jich málo) by to bylo mnohem, ale mnohem horší. Na tak levnou produkci sice nejsou kulisy a masky žádný zázrak (ale to právě dodává fanfilmům ten úžasný kabát fanovosti). Efekty jsou sice poměrně na úrovni a herci se snaží, ale i na docela krátkém prostoru mě ten příběh, nechci říct úplně nudil, ale zároveň ve mně ani nevzbudil z Renegátů kdovíjaké nadšení, Možná zním až příliš kriticky, ale ono to je vlastně docela dobrý, a pokud vás fan filmy nezajímaj (jako mně), tenhle prostě musíte. Za herce tedy nějaký ten bodík navíc (stejně jako pohled do budoucnosti po Voyageru, který měl potenciál, ale nevyužitý) a asi už to nebudu víc rozmazávat. 55%. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama