Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – první přímou volbu hlavy státu v České republice – zachytil režisér Tomáš Kudrna v novém dokumentárním filmu Hledá se prezident v produkci společnosti Negativ a v kinech se objeví dva týdny po inauguraci nového prezidenta. Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první prezidentské volby se tvůrcům podařilo zachytit obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb s většinou uchazečů o prezidentský úřad natáčel už od července minulého roku, zaznamenal dramatické okamžiky při shromažďování podpisů, zákulisí volebních kampaní devíti kandidátů v prvním kole i finále prezidentské volby v kole druhém . Ústřední osou filmu je cesta hlavních kandidátů od začátku jejich volební kampaně až k rozhodujícímu okamžiku volby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (154)

smrt.ka 

všechny recenze uživatele

No, obsazení vskutku "hvězdné". Projekt hodný Klusáka a Remundy. A taky kdyby to dělali oni, jistě by byl film aspoň o třídu lepší. Jenže tenhle párek dělal zas na svém Spřízněni, takže je svět asi v rovnováze. Nejde o špatný dokument, vůbec ne, je vtipný, je... vtipný a trochu smutný. Ale jedinou významnější provokací je zde Miloš - kouřící, pijící. Na zbytku je vidět, že si poučení manažeři dávali dobrý pozor, kam autory pustit a kam nikoliv. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co se dokumentu týče, je to jen slepenec toho, co každý už dávno a několikrát viděl, pokud v průběhu voleb aspoň jednou za týden prošel kolem televize. Čekal jsem větší a odvážnější sondu do zákulisí, dočkal jsem se ale ´jen´ řemeslně dobře zvládnuté památky na významný milník v našich dějinách. No a co se týče samotné volby; nejde o to, kdo vyhrál, ale o to, jak. A pak by taky pro příště nebylo od věci, kdybychom se my Čecháčci, samozvaní králi mezi lidmi, dokázali řídit vlastním rozumem. Pokud ho teda vůbec máme, že? ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Netradiční pohled do zákulisí prezidentských voleb, ale krom pár opravdu zajímavých scén, které bych spočítal na prstech jedné ruky, jsem také viděl tunu nezajímavých scén. Hlavně, ale nechápu délku celého dokumentu, 110 min, jako vážně? Pro mě za mě, bych tomu dal tak maximálně hodinu, ale nic víc. Už po té hodině jsem koukal na hodiny a říkal si, neusni u toho. Aspoň jsem si osvěžil, jak to tehdy už před 3 lety probíhalo. Hodnocení spíše mírně negativní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Śmíra, která místy až okatě nadržovala knížeti. To by mi teď s odstupem času nevadilo, protože jsem ovarovou hlavu volil v naivní domněnce, že se podobně jako prezident Klaus vymezí proti některým hloupostem z EU. Chyba lávky. Nicméně koukat se na opilého Zemana mimo oficiální záběry nemusím, když nám ho TV servírují ožralého v hlavních zprávách, to samé platí o bodrém šlechtici a odměřeném Fischerovi. Kandidující dámy pak byly naprosto nudné. Nejvíce tak pobavila přesná analýza časů budoucích resp. přítomných od Karla Hvížďaly. Zkráceno na hodinu jako televizní projekt by to bylo určitě poutavější. 60% ()

Makaronka 

všechny recenze uživatele

Jako rekapitulace mánie, která během volby vypukla, viděná s odstupem a notnou dávkou nadhledu, především co se Zemanových lahviček, cigaretek a oplzlých bonmotů týče, Hledá se prezident splnil očekávání a pobavil. Jako rozšířený pohled na všechno dění a hlubší záběr do profilů kandidátů mi nestačil. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Tomáš Kudrna nesměl zveřejnit žádnou část natočeného materiálu před skončením prezidentských voleb. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama