Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z historických okamžiků novodobých českých dějin – první přímou volbu hlavy státu v České republice – zachytil režisér Tomáš Kudrna v novém dokumentárním filmu Hledá se prezident v produkci společnosti Negativ a v kinech se objeví dva týdny po inauguraci nového prezidenta. Na pozadí dramatických událostí doprovázejících první prezidentské volby se tvůrcům podařilo zachytit obraz jednotlivých kandidátů tak, jak je nebylo možné poznat prostřednictvím zpravodajských médií. Film přináší řadu pohnutých i humorných momentů z volebního zákulisí a přibližuje divákům soukromou tvář kandidátů i lidí v jejich blízkém okolí. Filmový štáb s většinou uchazečů o prezidentský úřad natáčel už od července minulého roku, zaznamenal dramatické okamžiky při shromažďování podpisů, zákulisí volebních kampaní devíti kandidátů v prvním kole i finále prezidentské volby v kole druhém . Ústřední osou filmu je cesta hlavních kandidátů od začátku jejich volební kampaně až k rozhodujícímu okamžiku volby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (154)

derryl 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné! Člověk jen kroutí hlavou a nestačí se divit, co všechno je při prezidentské kampani možné a jak někteří nejmenovaní kandidáti dokáží vystupovat, co říkají a čím se pyšní. Stačí jen zapnout dokumentaristickou kameru a dějí se neuvěřitelní věci, které jsou, bohužel, pravdivé a skutečné a někdy tyto věci velmi zabolí. Člověk při sledování dokumentu zjistí, že se při volbách opravdu rozhodl správně, že nedal na mediální a jinou kampaň, že volil opravdu dle svého nejhlubšího vědomí a svědomí a že mu není situace v České republice lhostejná a hlavně, že BYL volit a našel svého prezidenta, ať už zvítězil kdokoliv. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Místy kuriózní přehlídka Zemanova buranství a lásky k cigaretám. Ovšem, jinak nudný sestřih různých záběrů souvisejících s přímou volbou. To  píšu v únoru roku 2019, šest let po tom všem (a rok od druhé volby). Takže nadčasovost a zajímavost po letech nulová. A nehejtim jenom z frustrace, že já tím prezidentem zatím být nemůžu. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Škoda, že dokument jde jen po povrchu zákulisí celé kampaně a nezaobírá se ani tolik samotnými osobnostmi kandidátů na prezidenta, jako spíše tím, co tito kandidáti vyvolávali za emocionální reakce u veřejnosti. Trochu to zamrzí, ale i tak výsledek umí místy potěšit a jako sonda do názorů lidí v jedné konkrétní době to slouží dobře. Mé očekávání tak nebyla plně naplněna, ale nebyla ani zcela zadupána jinými cíli a metodikou zpracování. Takže mírný palec nahoru. 65% ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Pár (spoiler) momentů. Bobo, která utíká před svými sympatizanty. Student práv dává na prdel (slovně) Fisherovi. Kníže, který dvakrát zvýšil hlas. Klusák v konfrontaci se Šloufem. Zeman rející do Dienstbiera (scéna my o vlku a vlk za novináři byla nezapomenutelná). Egoonan Okamura, který mluví o neobjektivnosti předních tazatelských firem u nás a vzápětí napálí jako zdroj všeho vědění anketu na seznam.cz, kde vyhrál...I když jsem to nečekal, dokument velmi dobře zobrazil jednotlivé charaktery a i ten náš politický rybníček, kde se všichni znají, všichni si tykají (dobře, všichni ne), vtipkují spolu a pak se jdou veřejně poplivat...no a pak zase si spolu sednou a vtipkují. U těchto záběrů přestává člověk věřit v nějakou změnu. A z těch zpívajících pánů, kteří oslavovali Zemanovu výhru mi bylo upřímně smutno...za dokument 80%, ale za ten ne příliš čistý zvuk musím jít o 10% dolů. Takže spokojenost a 70% ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle asi vyjelo z nějaký výrobní linky na dokumenty bez ksichtu a bez přidaný hodnoty. Pořád to opakuje to, co už dávno víme: že Zeman leje, že Karla to pak už asi moc nebavilo, že Bobo je groteska a že Fischer má asi nějakou panickou poruchu. Je smutný, když musí nejzajímavější moment celýho filmu obstarat konkurence, totiž Klusák, který dokázal jít do konfrontace se Šloufem v Tophotelu. Hledá se dokument. 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Tomáš Kudrna nesměl zveřejnit žádnou část natočeného materiálu před skončením prezidentských voleb. (ZHODNOTITEL)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno