Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěnější a přímočařejší pokračování osudů Bambina a Trinityho zastihlo oba herce v nejlepší formě, ovšem o scénáristech se to už říct nedá. Poměrně brzy začne tempo vyprávění povolovat a monstrózní závěrečná bitva dokonce zavání nudou. Světlých momentů by se sice pořád našlo dost, žádný z nich ale nemá na úvodní krádež fazolí:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já si myslím, že pokračování není ani lepší ani horší. Opět jsou tu dost vtipné scény, jako třeba ta z restaurace, a dvojice Hill a Spencer spolu řádí. Ale kupříkladu anabáze s mnichy zase tak zábavná nebyla, přičemž závěrečná naháněčka a hromadná bitka ano. Je to velmi zdařilé pokračování, při kterém se do děje zapojí i rodiče obou hrdinů, což je mj. také dost úsměvná část. Ostatně režisér Enzo Barboni spojil s Terencem Hillem a Budem Spencerem většinu svého filmařského života, přičemž těch úspěšných filmů s touto dvojicí bylo víc než těch méně známých. Ještě by měl někdo poupravit informaci ze zajímavostí. Herečka Jessica Dublin by skutečně nemohla být matkou Buda Spencera, ale ne proto, že je mladí, nýbrž proto, že jí v době narození obloustlého herce bylo jedenáct let. Za to matkou Terence by klidně být mohla! ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než Pravá a Levá Ruka Ďábla... především po dějové stránce... spousta místa ve filmu zabírá pasáž, kdy hrdinové žerou počestným pocestným fazole, nebo dělaj ostudu v luxusní restauraci. Ale scéna s Pokerem je naprosto skvělá, a následní konflikt dvou mužů u baru taky... takže takovejch 4 a 3/4 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pistole, fazole, Spencer a Hill. Klasika, která stále neztratila tempo ani vtip, nemá jediné hluché místo a navíc získala ten příjemný, téměř sentimentálně laděný nostalgický nádech vzpomínek na dětství. Scéna s hodinami stejně jako Bambinova zpověď nebo pokerová scéna ani po letech neztratily vtip, závěrečná mela v klášteře švih a dvojice Hill-Spencer dokonale sladěnou souhru. Dokonalá oddechovka, ve všech ohledech lepší než první díl, Pravá a levá ruka ďábla. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Scéna v restauraci rozesmála diváky v severní Evropě natolik, že značná část z nich musela být hospitalizována. (Jizni Tlapa)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama