Reklama

Reklama

Blb a blbec

  • Česko Průseráři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Můj milý synu Travisi, dlouho jsme se neviděli, Vánoce se blíží a my bychom se měli zase sejít... Všechno začíná tímto dopisem s maminčiným přáním a zmínkou o tajemném pokladu. Informace o pokladu se stává veřejným tajemstvím a všichni si dělají plány. Začíná western plný divokých jízd, přestřelek a nezvládnutelných situací. Jak dopadne honba za pokladem, se všichni dozví až o slavnostní vánoční noci. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Jeden z ostatných filmov dvojice Terence Hill, Bud Spencer. Možno aj preto z filmu cítiť únavu. Humor tu je, ale akosi tomu chýba tempo. Úloha dvoch bratov, ktorí si nevedia prísť na meno tejto dvojici nie je cudzia. Scenárista vymyslel niekoľko zápletiek, aby vyplnil to prázdno medzi začiatkom a koncom. Travis má romantickú linku so zverolekárkou. Moses musí riešiť svoju početnú rodinu čo ho nakoniec vedie k prenasledovaniu zločinca Sama Stona, ktorého Travis sám zachránil pred obesením. Nasleduje kolotoč naháňačiek a útekov, pri ktorých sa však žiadny z dotyčných nezadýcha. Dočkáme sa aj veľkej bitky ako je dobrým zvykom tejto dvojice. To však až vo finále keď sa zavŕši linka návratu k matke na Vianoce. Čo je vlastne dôvod prečo anglický názov filmu je "The Night Before Christmas" s vtipným podtitulom "The Fight Before Christmas". Bitka zavŕšená vtipným zdobením stromčeka zmlátenými banditami a šťastným koncom. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je rok 1994, Westernům a Spaghetti Westernům odzvonilo. Hill a Spencer už 9 let točí samostatně a těží jen ze zbytků zašlé slávy smutné vzpomínají na lesk 70.let, kdy byly na vrcholu. Někoho napadne natočit poslední společný film a jak jinak než žánr, kterým oba společně začínaly. Bohužel scénář je příšerně infantilní, rozpočet mizerný a Hill jak je skvělý charakterní i komediální herec o to je horší scénárista a režisér. Tahle dvojice si zasloužila epický monument vytesaný do skály. Bohužel drtivá většina jejich dvorních režisérů je tou dobou mrtvá, v důchodu nebo v tvůrčí krizi a nikdo nedokáže na jejich potenciál ani navázat. Viděl jsem to všeho všudy 2x. Pamatuju si infantilní přístup, hromadu rodinných žvástů, kupu otravných dětí, hrozný dabing a nulovou akci. Třetí hvězdou tady je jen úcta, nostalgie, respekt a uznání za jejich celoživotní dílo. Že jim nedal Quentin Tarantino čestné cameo v jeho Djangovi mu nikdy neodpustím. Přitom by stačilo aby oba seděli na terase, když Waltz vyvede falešného šerifa, oba s pánví fazolí sleduji co se děje v jejich městě za mumraj a Spencer by řekl "Trinity, někdo ohrožuje šerifa" a Hill "už se do tohohle nepleť, náš čas už pominul Bambino" a já bych se štěstím rozbrečel a tahle dvojka se mohla rozloučit ještě jednou a kurva v Hollywoodu. Škoda, že to napadne mě a ne Tarantina. Když Spencer zemřel, kalil sem 3 měsíce. U Hilla to bude rok. ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Hlášok je síce dosť, postarším pánom však už chýba tá energia, s ktorou sa púšťali do bitiek vo svojich najslávnejších filmoch. Film je stavaný skôr na zimné sviatky, čo už mi k týmto dvom komikom nejak nepasuje. Bud je asi 2x väčsí ako pred rokmi a Terence už trošku starý na postavu večného milovníka. Takže kvôli heftom z prvej polovice za 3*. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hillův synek napsal celkem dost zábavný scénář, který je přizpůsoben věku aktérů. Takže až na závěrečnou bitvu ve filmu mnoho akcí není. Ovšem věšení Spencera je jedním z nejlepších gagů této dvojice. Hudba je velmi dobrá, byť to nejsou tradiční bratři De Angelisové. Hodně se mi líbil debutující Jonathan Tucker. A popravdě se mi hodně líbil celý film. Navzdory škarohlídům je to velmi dobrá komedie, která není založena jen na bitkách, ale především na skvělém slovním i situačním humoru. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Naši dva oblíbenci zřejmě stále nepochopili, že jejich sláva je dávno v čudu. Dva dědci jako hrdinové, no budiž. Ale celé to je utahané, upatlané, humoru jako šafránu o akcích ani nemluvě. Opakovaný vtip není vtipem a zde to platí trojnásob. A do toho všeho ještě zamíchat děcka… Nevím, buď mi to nesedlo náladově, nebo je to opravdu jen nastavovaná kaše se spoustou zbytečného sentimentu. Chtěl jsem dát z dobré vůle alespoň něco, ale za scény Moses junior, had, záchrana nedávám ani to. On ten scénář tak jako tak i přes tyto scény nestál za nic. 201502259803/10300 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední snímek, ve kterém se bok po boku sešla dvojice Terence Hill a Bud Spencer. (korbitch22)

Reklama

Reklama