Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

honajz 

všechny recenze uživatele

Terence Hill tentokrát bez svého vousatého parťáka, ale přece jen na Divokém západě. Podle mne však jde o nejnudnější jeho film. Jak mám ty dva kluky, a samozřejmě Terence Hilla, rád, tady se modroočko pěkně seknul. Chtěl natočit jakousi nostalgickou spgahetti western komedii o konci období zlatého Divokého západu a nástupu vědy a techniky. Jenže celé je to prostě nudné. Kde dříve zachraňoval některé situace jeho kumpán, zde jsou kumpáni hned tři, avšak natolik nevýrazní, že Buda Spencera nenahradí. Stejně tak příběh je na dvouhodinový snímek hrozně jednoduchý - na farmě a jednom pozemku žijí tři pistolníci, k nimž dorazí syn jejich čtvrtého, nedávno zemřelého kumpána. Jenže syn z Anglie chodí v oblečcích, nosí holiny, bičík, sáčko, koupe se často a jedině ve vaně... S podobným postojem zde na drsném Západě má jistý problém. A navíc se zamiluje a ještě ke všemu po něm jde pistolník konkurence. Musí se tedy naučit vše, co neuměl - prát se i střílet. Což odbyde ve zhruba deseti minutách a dalších deset minut je věnováno závěrečnému souboji a konec filmu... Mezitím kecy, vata jako výplň, a humoru minimálně. Ani ta kamera nijak nekouzlí. Nu a DVD nekouzlí vůbec - krabička je sice v papírovém kartonu, ale disk načne protipirát, trailery na úvod, v hlavním menu na pět jiných filmů, ale jinak lautr nic. Ještě že film je v původním anamorfním formátu 2,35:1, i když český dabing je jen stereo a anglický dabing v mono. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Stalo se me presne to stejne co Golfistovi, dlouho jsem si nemohl vzpomenout, jak se ten film jmenuje a vzpominky na nej, jak jsem jej za mlada videl snad tisickrat, me nedaly zapomenout. Tato komedie je proste uz tak nejak spjata s mym mladim takze nemuzu jinak nez za plny pocet coz si urcite zaslouzi. ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

"Tome, tu děvu musíš poznat. Má sice jenom jednu nohu .. ale stojí za to." No a jelikož jsem taky Tom a navíc zvídavej, tak jsem nejen tu děvu poznat chtěl : ) Podivné dědictví je úsměvnej spagetti western s modrookým študovaným Terencem Hillem, jeho třemi pistolnickými gráciemi (byť jsou to chlapi od rány) a jednou krásnou dívkou, kvůli které je potřeba se naučit pořádným chlapským móresům .. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Tak takhle jsem se uwesternu fakt v životě nezasmál, Hlavně u naprostonaivních milostných scén jsem myslel, že spadnu z postele. Ale hlavním plusem filmu je, jak se nenásilně snoubí komediální stránka s tou vážnější, o tom, jak krásný a doopravdy svobodný západ mizí, vyháněn civilizací, spodobněnou stále se blížícím houkáním ocelového oře. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, kromě nezapomenutelných hlášek „ Znám ženský co se chytly na chlapy co je skopali, ale takovou co se chytla na knížky jsem ještě neviděl“. Pro mě navždy zůstane symbolem pravdivosti úsloví, že láska je skutečně slepá. „ Tolik jsem o tobě snila lásko moje a věřila jsem, že jednoho dne ke mně přijedeš na překrásném bílém koni" Potom záběr na Toma, cválajícího řekou na bílém koni (viděno zamilovanýma očima).A realita? Polomrtvá (spíš mrtvá) hajtra minutu před skonem „Sedlo stojí 40 dolarů. A kůň i se sedlem za 30.“ Nádhera. Navíc Terence a ty jeho modré oči.... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • V čase 6:30 je Bull Schmidt (Gregory Walcott) neozbrojen, v následujícím záběru je však již opásán pásem s náboji a pistolí. (sator)
  • Ve věznici, odkud Bull (Gregory Walcott) a Holy Joe (Harry Carey Jr.) osvobozují Opičáka Smitha (Dominic Barto), jim dozorce (Jean Louis) říká, že vlajka USA má 42 hvězd. Pokud pomineme, že takový počet na vlajce nikdy nebyl, tak v roce 1880, kdy se má příběh odehrávat, jich měla pouze 38. Až 4. července 1890 přijetím dalších pěti států (Montana, Severní a Jižní Dakota, Idaho, Washington) stoupl počet hvězd na 43. (Robbi)
  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno