Reklama

Reklama

Desperát Bull Schmidt si hraje na němého a prozatím pracuje v hospodě. Dozví se, že kamarád přezdívaný Anglán je na pravdě boží. Setká se s kumpánem Joem, jinak též Kazatelem, a společně se rozhodnou vysvobodit z vězení třetího do party – Opičáka Smithe. Tak budou zase pohromadě, aby se mohli volně prohánět divočinou a sem tam si vydělat nějakou loupeží. Ve vězení vytasí pistole a Opičákovo propuštění je pak už jen otázkou několika minut. Na své si přijde i dozorce, kterého všichni vězni nenávidí. Pak trojice přepadne dostavník. Jsou maskovaní a ani netuší, kdo je mezi cestujícími. Zmocní se nějakých peněz a malého psíka, kterého si Bull hned přivlastní. Mezitím přicestoval na Západ mladý anglický šlechtic, Sir Thomas Fitzpatrick Phillip Moore – Anglán, jehož otec mu po smrti zanechal srub uprostřed divočiny. Zatím v něm nikdo není, kouří se ale z komína. Zanedlouho se tu objeví trojice lupičů. Když Tom řekne své jméno, tři drsní kovbojové se málem rozpláčou: jsou šťastní, že mohou přivítat syna svého kamaráda Anglána. Ten se ovšem otci vůbec nepodobá, je příliš uhlazený, stále jen čte básně a romány, hovoří spisovně, podivně se obléká, je vybaven síťkou na motýly, houslemi a zcela nepochopitelnou věcí – bicyklem. Něco takového zálesáci ještě neviděli. Tom jim předá vzkaz od otce s jeho přáním, aby z něj udělali chlapa. Trojice si hned pomyslí, že to nebude snadné. Ale co je opravdu čeká, to si zatím nedovedou představit ani v nejdivočejších snech... (TV Prima)

(více)

Recenze (456)

easaque 

všechny recenze uživatele

westernová pohádka o tom, jak mladý anglický gentleman ke štěstí na divokém západě přišel. Sice je to naivní, ale to pohádky přece bývají. Hlavně, že je to poctivě natočené i dobře zahrané a tak jsem se potěšil až ke 4 hvězdičkám. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„Dokud uvidím zapadat slunce, Západ bude existovat.“ Jedinečný film a nejlepší sólovka Terence Hilla. Nabízí příjemnou oddychovou zábavu a navíc i inteligentní humor. Film je doslova napěchován hláškami. Je prodchnut romantickými ideály, střetem svobody ducha a civilizačního pokroku, střetem kultury viktoriánské Anglie a Divokého Západu. Vše s vysokou dávkou vtipu. Skvělá titulní píseň Don't Loose Control, herecké obsazení (super typy) a jeden z nejlepších westernových závěrů v historii kinematografie. „Děkuji ti Bože, že si stvořil Západ, kterej nemá konce.“ Starý český dabing je zde naprostou nutností! 93% ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, ve kterém ještě tvůrci udrželi na uzdě "primitivní" hillovsko-spencerovský humor. Větší uměřenost humoru tohoto filmu spolu s kvalitním dabingem činí z této westernové komedie velmi stravitelnou záležitost. Bylo to pro mne docela překvapení. Tohle je skutečně povedená westernová komedie. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Buď jsem blázen já nebo všichni ostatní co dali víc jak dvě hvezdičky. Fóry naprosto trapný, film nuda a scenérie Plitvických jezer byly lepší ve Vinetuovi. Tady byla vidět spíš jen voda. Ve své době za komančů,když v kinech byly většinou samé sovětské filmy typu jak se pěstuje obilí a jaká bude úroda dal bych za 5, ale dnes? Ze zvědavosti kvůli vysokému hodnocení jsem na to po letech zkoukl na Nově a výsledek? Trapárna. Snad pro děti do 12 let dobrý. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne opravdu nejlepsi solovej Hillovo film. On tady ani ten Spencer neni zapotrebi, jednak tohle neni klasicka mlaticka, bitek a prestrelek tu je minimum a pak, kdyz uz je potreba nejaky ty korby, docela dobre to obstara Gregory Walcott. Taky potesi Dominic Barto, kterej vzdycky byl tupej sef zaporaku a slouzil k vymlaceni zubu a tady je tentokrat jako strejcek Hilla. Jinak co se tyce samotnyho Hilla, ten si toho slusne vychovanyho, ale trosku blbecka vylozene uziva a vubec na nem neni videt, ze by normalne vsechny postavy serezal na jednu hromadu. Jinak co se tyce pribehu, to "udelani poradnyho chlapa" se zacne odehravat az nekdy pul hodiny pred koncem, pred tim to je proste o tom, ze je Hill uhlazenej, vzdelanej slusnak a vsichni ostatni banda spinavejch dobytku, ktery ani neumi cist. Jenze Hill to proste udrzel presne tak, jak to bylo potreba, takze i kdyz vypada jak hovadko, je super sympatickej a divak mu fandi a pritom cloveku neleze na nervy a nepreje si, aby se porvali. Tohle je totiz opravdu hlavne o dialozich a jedna hlaska stiha druhou a je to proste dokonala zabava, od zacatku do konce jsem se skvele bavil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Film se natáčel v okolí Plitvických jezer chorvatského Národního parku. (Landauer)
  • Když je Morton (Riccardo Pizzuti) poražen a svalí se k zemi, skutálí se k němu tyč, o kterou se opíral. V následujícím záběru, když Mortona zvedají jeho kumpáni, se tyč na svém místě nenachází. (vyfuk)

Reklama

Reklama