Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem. Opravdu vynikající a ta nejtypičtější zábava pro tuto dvojku. Tentokrát jako bratři, bránící chudé mormony před bandou majora Harrimana a bandou zloděje koní Mezcala. Zvláště konečná bitka je velmi dobře propracovaná s vynikajícími originálními nápady. A nechybí samozřejmě fazole, krásné dívky a hlášky ("Dobrý večer, šerife."-"Drž hubu!"). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Veliká klasika, kterou jsem viděl za těch  spoustu let, co se na pohyblivé obrázky dívám, už nespočetněkrát. Vždycky mě spolehlivě dostane především hudba a špína, prach a pot  italských špaget, které tady čouhají z každého záběru. K dokonalosti lehké a vtipné westernové komedie pak u nás přispívá i vynikající dabing.  Hill a Spencer tady poprvé navlékli své typické "šaškovské" čepice, vyhrnuli si rukávy, plivli do dlaní a zmlátili, přestříleli či alespoň zesměšnili hordy nanicovatých pistolníků.  Nenápadný návrat k filmové grotesce, který v průběhu své dlouhé a úspěšné kariéry obě italská esa mnohokrát zopakovala, byť z mého pohledu jim to v té rozpálené Divoké Itálii slušelo nejvíc.  A tak nejen z nostalgie  pět fazolí na okraji pánve zůstává. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrácká a zábavná westernová komedie o ne zrovna snášejících se bratrech a o tom, že postavit se na stranu utlačovaných, je prostě správné. Dvojice Spencer a Hill je legendární, což platí i o jejich rvačkách, které svěže doplňují humor obsažený v jejich komediích a který nepostrádá snad žádný jejich film, přičemž závěrečná mlátička z toho filmu, se bezpochyby řadí k těm úplně nejlepším. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Hill a Spencer jsou snadno okoukatelná dvojka. Ve svém oboru byli mistry, jejich filmy nepostrádají humor, ale je to spíše humor pro puberťáky. Navíc mi nesedí jejich pěstní souboje. Kaskadéři se i na tomto filmu vyřádili, hodně z úponových sportů zvládli i samotní herci, klobouk dolů. Když ale všichni neustále vstávají nezranění, bez kapky krve, tak to člověka za chvíli přestane bavit. Děj jako by vzdáleně připomínal Sedm statečných, ale rozhodně to není jeho parodie, přestože i tady falešní šerif a pomocník chrání bezbranné mormony před zvůlí majora - ovšem sami nejsou bez poskvrnky. Snad v tom je poučení z filmu - nikdo není dokonalý, každý má své chyby... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ked som bola maly, tak som nemal rad westernove filmy tejto dvojky a mal som radsej ich nonstop bitkarske filmy zo sucasnosti. Teraz mi zacinaju viacej sediet prave tie ich filmy, ktore maju aj nejaku zapletku. No a tie westernove ich maju. Sice je jednoducha, ale funkcna a hlavne ma bavila. Film ma cely cas strasne pohodovu atmosferu a nadhernu hudbu. Hill a Spencer sa zabavne cely cas podpichuju. Bitiek tu nie je vela. Okrem finale len jedna väcsia. Ale finale je grandiozne a obsahuje mnozstvo spickovo choreografovanych bitiek. Nie su to len obycajne facky ale miestami aj pôsobive akrobaticke kusky. A timing je tiez bezchybny. Vysledkom je jeden z tych lepsich filmov tejto sympatickej dvojky, ktory ani na chvilu nenudi a to, ze je tu menej bitiek mi vôbec nevadi. V tomto filme Spencer a Hill dokazuju, ze aj ked to nie su nejakí spickovi herci, tak dokazali viac ako iba predvadzat facky na milion spôsobov. 8/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Natáčelo se také ve Španělsku. Celkově natáčení probíhalo od dubna do října 1970. (Varan)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno