Reklama

Reklama

VOD (1)

Lucky Luke (Terence Hill), najrýchlejší pištolník Divokého západu. Iba on by dokázal dôkladne vyčistiť Daisy Town od všetkých zloduchov, ktoré v ňom doslova kazia vzduch. Teraz však mestu chýba vzrušenie. Aspoň to si myslia jeho obyvatelia. Z nevďaku sa rozhorčený Lucky Luke rozhodne ukončiť šerifstvo. Môže ho hoci aj kôň prehovárať, neostane tu už ani minútu navyše. Lenže sotva stihne opustiť mesto, už sa k mestu blížia iní. Starí známi bratia Daltonovci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Gig 

všechny recenze uživatele

On to vlastně není plnokrevný Šťastnej Luke, on je to takový mix starého dobrého Terence z dob starých dobrých špageťáků s komiksem Lucky Luke. Tak tu máme staršího Terence v jeho klasickém bílém hávu, máme tu jeho humor. Nemáme tu úbor toho komiksového Luka, stejně tu nemáme jeho cigárko. Ale máme tu taky bandu tupých Daltonů, Sedmikráskov se svými obyvateli a milou milou Luka. No a nesmíme zapomenout na užvaněného koníka Jolly Jumpera. K tomuto filmu, stejně tak k celému seriálu se budu vracet vždycky rád. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lucky Luke ("Šťastný Luke") je komiksová postava, ktorú v roku 1949 stvoril belgický výtvarník a animátor Mauriece De Bevere, známy pod umeleckým menom Morris. Sympaťák Lucky Luke je osamelý pištoľník, ktorý sa túla po Divokom Západe a prenasleduje zločincov a desperádov. V roku 1991 zrežíroval Terence Hill filmovú adaptáciu tohto komiksu. Sám stvárnil aj titulnú úlohu. Podarilo sa mu natočiť vtipnú westernovú komédiu. *** ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Fakt, že Terence Hill může fungovat ve výborném filmu i bez Buda Spencera už od Podivného dědictví známe. Bohužel v tomto případě to zrovna moc neklaplo. Několik úsměvných scén se zde najde, stejně tak pár dobrých nápadů, které jsem zatím myslím v žádné westernové komedii/parodii neviděl, ale bohužel je ve výsledku docela znevažují dost trapné postavy jako Ming Li Fu či Averell Dalton. Jinak je to veskrze průměrná pohodovka se sympatickým hlavním hrdinou na jedno použití. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na Terence Hilla jsem se zaměřoval zejména na jeho chrup, neboť mi neustále tanula na mysli případná věta ze Slovácka sa súdí "Kača Prútkova byla robka trochu obstarší (řezaly sa jí po třetí zuby!)". Děj nemá smysl hodnotit, jednalo se o koninu vyprávěnou koněm, a protože u koní oceňuju jen salám, a né scénáristické schopnosti, nijak mě to nenadchlo. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Přepisovat skvělý kultovní komiks do filmové podoby je hodně hloupý nápad a výsledek tomu zcela odpovídá. Samozřejmě ano, obsahuje to spoustu skvělých vtipů, ovšem v komixu i v jeho animovaných převyprávěních najdete totéž a to v daleko lepším podání. Fakt, že si můžeme užít slavného kresleného pistolníka bez bázně a hany takříkajíc "na živo" a se všemi detaily kalí fakt, že podobných filmových superhrdinů už jsme samozřejmě všichni viděli řadu. Ostatně komiks je do značné míry založen právě na parodování westernů. Přirozeně nejen literárních ale i filmových... Celkový dojem: 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • V scéne, keď Luke (Terence Hill) cvála späť do mesta, aby obyvateľov varoval pred Indiánmi, znie soundtrack z filmu Posledný súboj (1966). (ČSFD)
  • Film se natáčel v Novém Mexiku, Coloradu a Arizoně. (NiaWolf)
  • Ve filmu si měl zahrát i adoptivní syn Terence Hilla, Ross. Tehdy ani ne sedmnáctiletý mladík se vracel do školy, když jeho auto dostalo smyk na náledí a narazilo do stromu. Ross byl na místě mrtvý. (ČSFD)

Reklama

Reklama