Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

4567arthur 

všechny recenze uživatele

"Napište mě na ten papír!... Už tam jste!... Kdo vám dal ten plán letu ?... Včera večer někdo zavolal... Kdo ?... Já sám! Řekl jsem si prostě, co když si to Salud rozmyslí. Neříkals, že letíš taky ?... Ne! Vlastně jo! Nech to laskavě na mě!... Buďte tak laskav a vyškrtněte ho!... Jo!... Dej mi pero!... Žádný nemám!... Já mám!... Od tebe ho nechtěl!" Od westernových rolí se poprvé dvojice přesouvá do současnosti a na plátně pospolu jim to jde opět výborně! Musím také zmínit skvělého režiséra, který tuto dvojku doslova spojil a tím je Giuseppe Colizzi. Snímky jako Trumfové eso a Bůh odpouští, já ne! patří mezi nejlepší westerny ve svý době, který si i nadále budu připomínat. Poslední spolupráce režiséra a hlavní dvojky je rozhodně za pět čerstvých hvězd! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju pohodu, ve filmech i v životě a jestli si něčeho na tomhle filmu cením tak je to právě ta pohoda která z něj jde. Hrozně se mě líbil ten styl života co tam vedli Bud a Terence aneb jsme v průseru, no a co, tak z něj nějak vylezeme a přelezeme do jinýho. Nic neřešili, jen jedli, mlátili špatný lidi a existovali. Možná bych hodnotil i výš, protože se mě líbilo například i to exotický prostředí ve kterým se děj odehrával, ale jedna věc mě na filmu vadila a to střih. Kolikrát vůbec nebyla dohraná scéna a už se to střihlo a posunul se děj dál. Přerušovaná soulož hold nikdy nebude můj šálek kávy. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Tohle je přeci takový příjemný kousek dvojice Spencer+Hill. Jsou bratři a v kapse ani floka, jeden je mechanik a druhý pilot, ten pro kterého létají, zrovna moc neplatí. Takže hned ze začátku žuchnou kamsi do džungle, kde v řece hledá spousta týpků drahé kameny. Takže taky hned následuje první rvačka. A nakonec ten zlatý důl najdou, ale i tak stejně nemají nic, nic jiného. Akorát těch rvaček a fackovaček je trochu málo. Za to ta titulní melodie je neskutečná odrhovačka, co lehce vklouzne do hlavy. 7/10 ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Boot Hillu má člověk z tohohle filmu pocit jako by z toho filmu ještě něco chybělo. nejspíš opravdu vystříhali aspoň dvacet minut. jinak je to netradiční film, částečně dobrodružný, částečně komedie, ale Spencer s Hillem jsou tu ve formě a je vidět, že si natáčení v Kolumbii užívají. Bud Spencer se kvůli tomuto filmu stal pilotem, což potom využil v řadě dalších svých filmů (např. Kdo najde přítele, najde poklad, Jdi na to). ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dvojice pilotů Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) se rozhodnou podnikat a začnou dovážet zásoby prospektorům v málo přístupných oblastech, což se však nelíbí místním pohůnkům bohatého obchodníka Earse... První společný snímek slavných Italů, který není z žánru westernu, je opravdu povedená dobrodružná komedie. Bud a Terence už zde mají rozděleny své klasické herecké polohy, takže Bud je zde dobrácký bručoun a Terence mazaný filuta. Snímek nabízí prakticky vše, co si od správného spencer-hill movie přát. Nechybí zde rvačky (a to i mezi Terrencem a Budem), vtipné slovní přestřelky mezi hrdinama, nějaké ty dramatické momenty, věrný Ricardo Pizzuti a to vše v exotickém prostředí Jížní Ameriky spolu s jako vždy povedenou hudbou bratrů De Angelis. Režisér Giuseppe Colizzi zde ukázal, že není jenom expertem na spaghetti westerny (koneckonců s ústřední dvojící natočil hned celou trilogii), ale že mu nedělá problém natočit ani poctivou komedii s dobrodružným nádechem. Dva machři mezi nebem a peklem jsou tak naprosto pohodovým filmem, na který se vždy rád a s chutí podívám. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer si pilotování ve filmu oblíbil natolik, že si v roce 1975 rozšířil pilotní licenci na létání s helikoptérou a pilotování letadel v USA a Švýcarsku. Toho následně využila při natáčení filmu Jdi na to (1983), kde s helikoptéru opravdu létá. O devět let později si dokonce založil leteckou společnost Mistral Air. (NiaWolf)
  • Čistě komediální éra dvojice Bud Spencer (Salud) a Terence Hill (Plata), která začala filmem Pravá a levá ruka ďábla (1970), čítá 13 filmů. Pouze ve dvou z nich spolu tráví ústřední dvojice čas dobrovolně (Dva machři mezi nebem a peklem, Dva misionáři – 1974). V deseti filmech se snaží hrdina ztvárněný Budem Spencerem zbavit svého dotěrného blonďatého parťáka. Ve filmu Dvojníci (1984) je pak počáteční nevraživost oboustranná. (topi80)
  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama