Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Italská akční komedie se odehrává v atraktivním prostředí kolumbijské džungle, kde nerozlučná dvojice Terence Hill a Bud Spencer zažívají divoká a samozřejmě nebezpečná dobrodružství. Tentokrát pilotují letadla za značně dramatických okolností a předvádějí své klasické rvačky s místními bandity. A o co tu jde především, jsou diamanty. Nezničitelný film = 85% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju pohodu, ve filmech i v životě a jestli si něčeho na tomhle filmu cením tak je to právě ta pohoda která z něj jde. Hrozně se mě líbil ten styl života co tam vedli Bud a Terence aneb jsme v průseru, no a co, tak z něj nějak vylezeme a přelezeme do jinýho. Nic neřešili, jen jedli, mlátili špatný lidi a existovali. Možná bych hodnotil i výš, protože se mě líbilo například i to exotický prostředí ve kterým se děj odehrával, ale jedna věc mě na filmu vadila a to střih. Kolikrát vůbec nebyla dohraná scéna a už se to střihlo a posunul se děj dál. Přerušovaná soulož hold nikdy nebude můj šálek kávy. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo několikrát zmíněno ostatními, Dva machři nejsou nějákou bláznivou komedií která je plná rvaček typu Jestli se rozzlobíme budeme zlí. Je to dobrodružný film, který bych za komedii moc nepovažova.l Humor je zde pouze v případě bitek (které ale příjdou pomalu až ke konci a ani mě tentokrát tolik nepobavili.) Ještě je zde typické pošťuchovaní Buda s Terrencem. Jinak mi to připadá jako čistě dobrodružný film, dalo by se říct že i trošku taková pohádka o tom jak nic není neřešitelné a ze všeho se dá vždycky nějákým způsobem vyklouznout, i když to občas může stát dost úsilí, dřiny, práce a nervů. Celé je to moc příjemné a mezi Budem a Terrencem na plátně panuje velká magie. Zde tvoří místy až dojemný pár (Pozor Spoiler! Tedy až do té doby než se dostanou do vežení Konec Spoileru!) Ano, občas je to dost nelogické a naivní, jenomže se nad tím dá v klidu povznést. Vždyť to k filmům s touhle dvojkou trošku patří a jak jsem již napsal výše, je to taková krasná pohádka ve které potřebujete k záchraně jenom svou vlastní vytrvalost a svou vlastní ruku, kterou se nebojíte použít při jakkékoliv ravačce. Žít životem těhle dvou bych si přál hned.Proto není potřeba přemýšlet nad tím, jestli by se to co zrovna ve filmu vidíte mohlo stát a jednoduše si užíjte dobrodružství ve světe ve kterém nic neřešitelné. Mě se teda tadyten film moc líbil a myslím, si že mohl být i o pár minutek delší a i krapet vážnější, protože se někdy docela schyluje k velkému dojáku, ale nakonec zůstane spíše jenom tou pohádkou. Kdyby tvůrci ještě víc využili potenciál. šel bych klidně na plný počet bodů (hvězdiček) .:-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dva machři se vcelku vymykají jejich běžným filmům. Ti dva toho spolu nenamlátí tolik jako jinde. Celkově mi přijdou až moc racionální. V jiných snímcích často moc nepřemýšlejí a vrhají se do bitek, zde jsou trochu váhavější a snímek navíc obsahuje i vážnější momenty. Navíc...v džungli po havárii stráví pár týdnů, ale to se dozvídáme až po střihu od vesničanů. Zajímavé momenty jsou tedy střiženy a děj je posouván uměle. A je to teprve podruhé, co ty dva vidím se rvát mezi sebou. A úvodem zazní slavná píseň. Druhou pozitivní stránkou mince je neobvyklé prostředí džungle, kde se opravdu příliš často nevyskytovali. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, ze je tento film dvojice Spencer Hill povazovany za slabsi, tak u mna patri medzi najoblubenejsie vdaka neskutocne pohodovej atmosfere. Takisto sa mi paci, ze to nie je natocene uplne v ich klasickom blaznivom style. Hromadnych bitiek je pomenej a su natocene skoro normalne, takze sa pri nich netypicky obidvaja zapotia a nedostanu sa z toho tak lahko ako v ostatnych ich filmoch. Ako bonbonik tu je tradicne skvely pohodovy soundtrack. Takze menej bitiek, serioznejsi dej a pomale tempo, ktore asi väcsine ludi bude vadit, su pre mna hlavnym dôvodom, preco mam tento film tak rad. 8/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Věrný psí přítel Arthur, který se ve filmu nejednou objevuje, je rasou Bernský salašnický pes. (Posheidon)
  • Čistě komediální éra dvojice Bud Spencer (Salud) a Terence Hill (Plata), která začala filmem Pravá a levá ruka ďábla (1970), čítá 13 filmů. Pouze ve dvou z nich spolu tráví ústřední dvojice čas dobrovolně (Dva machři mezi nebem a peklem, Dva misionáři – 1974). V deseti filmech se snaží hrdina ztvárněný Budem Spencerem zbavit svého dotěrného blonďatého parťáka. Ve filmu Dvojníci (1984) je pak počáteční nevraživost oboustranná. (topi80)
  • Původní verze filmu, promítaná v Itálii, měla 115 minut, pro americký trh byl film sestříhán na 90 minut. (NiaWolf)

Reklama

Reklama