Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (334)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice mi trvalo asi 30 minut než jsem se do toho pořádně dostal a vžil, ale ve výsledku se mi to líbilo a bavilo. Režisér Morel, který mě naprosto dostal snímkem 96 hodin, mě i v případě Gunmana nezklamal - akce skvěle natočeny, film má spád, nejsou tu téměř hloupá či hluchá místa, kameru měl v ruce opravdový profík a hudební podkres dobře navozoval atmosféru. Budu se znovu opakovat, když řeknu, že Sean Penn byl fyzicky velmi dobře připraven. Javier Bardem zde bohužel hraje druhé housle a zdejší popis filmu od společnosti Bontonfilm CZ (že je démonický Javier Seanovi v patách) je opravdu směšný :) Ale to nic. Suma sumárum totiž spokojenost. 77% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nerad pálím Morelovi tak nízké hodnocení, pač zbytek jeho akčňáků mám v oblibě a vždycky to bylo na plnou. Ale na jistotu se spoléhat nemůžu. V čem je vůbec hlavní problém Gunmana? Rozhodně málo akce a krocení Penna. Scénář je slušnej, překousl jsem i pár klišé, jenže mne to moc nevtáhlo. Sean Penn je v pohodě, vlastně celkově postavy sami o sobě nejsou vůbec špatný, já od toho ovšem očekával něco jiného. Pořádnou akční sekanou, kde ke konci hlavní hrdina vymlátí a vystřílí všechny bastardy. Akce je sice málo, za to je šťavnatě krvavá, bitky kontaktní, pěkně sestříhané, dynamické a surové, přestřelky jsou v mém oblíbeném režimu, přebijí se, kryje se, míří se a pár slušných průstřelů se taky najde. Navíc se jak souboje, tak aj přestřelky mají mojí oblíbenou kostru, tedy těsné prostory, kde jde zejména o využití všeho kolem, přizpůsobení se prostoru a improvizaci, takže nápady nechybí. Akce je správně živočišná, celkem inovační, je zde přehlídka Coltů, Vectorů 45 a dojde aj na řezné zbraně k tomu ta bolest z každého úderu je hmatatelná. Jenže to je ten problém, je toho sakra málo na můj vkus. Největší trable nastávají po chvilce, kdy přijdeme na to, že Jim Terrier trpí nějakým syndromem a proto se musí krotit. Já očekával pravej opak. Penn je v defenzivním stádiu, takže záporáci jdou po něm, né on po nich. Což skutečně zamrzí. A dál postavy, nejsou moc propracované, zahrané jsou dobře, ale bylo mi tak nějak jedno, kdo to schytá. Akorát Sean Penn mne bavil, nemá ovšem takové charisma, aby dvouhodinovku sám utáhl. Jinak však působí přirozeně, má parádní fyzičku na svůj věk, působí strhaně a takové já žeru. A chválím aj kvalitní hudbu. Takže je tu víc kladů než záporů, měl jsem sice tendenci konečné shledání s ženuškou přepnout, já ale vydržel. Romantická linie nezajímavá, příběh nezajímavej, akce brutální a výborná, je jí však málo a ani mi ten film nebyl moc osobní, velká škoda. Snad příště. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Koukatelný špionský thriller jako ze staré školy, ale žádná pecka. Všechno - napětí, akce, politika, romantika, nečekaně luxusní herecké obsazení - tu jede na půl plynu. A ve finále si z toho budu pamatovat možná jen to, že když si přidřepnu k zámku, abych ho odemknul šperhákem a přitom mám v ruce zbraň, můžu ji sevřít mezi stehno a lýtko. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem popravdě čekal trochu něco jiného,ale to je možná chyba té kampaně hlavně zde na čsfd a nebo v některých médii kde se pořád přetřásalo jak další starší herec se najednou pouští do akčního filmu.Jí si hned představil film žánrově podobný tomu co točí například Sylvester Stallone,ale toto je spíš film politický a ta akce je tam tak trochu navíc.Sean Penn sice vypadá už dost strhaně,ale stále umí dobře hrát.Kdybych od toho filmu už od začátku čekal to co nakonec byl tak bych dal vyšší hodnocení.Takto za mě celkově 70 % a tři hvězdy. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný hollywoodský akčňák, skvěle obsazený, dostatečně exotický a formálně na úrovni, s hrdinou, kterému prostě musíte fandit. Ale všechno zároveň působí tak moc ambiciózním, superchytře spikleneckým a falešně kulervoucím dojmem, že mě Gunman nakonec více iritoval než bavil. Penn je ok, ale Bardem je mimo a připsal si suverénně nejhorší roli své dosavadní kariéry a Idrisi Elbovi by měli tvůrci vyplatit tučné odškodné, že takhle mrhali jeho drahocenným talentem. Mimo je bohužel i scénář, který se uchytí jako exotické béčko v tématickém rámci Tří dnů kondora, ale ve vedlejších motivech je nezajímavý a hluchý, romantická story moc nefunguje a identitu záporáka odhalí každý ňouma někdy okolo dvacáté minuty. Vše tak hodně zachraňují zkušeně zkonstruované a dostatečně vzrušující akční sekvence, díky nimž se alespoň chvílemi cítíme v opravdu drahé společnosti... 55% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Sean Penn (Terrier) vo filme ovláda izraelské bojové umenie pre boj zblízka, "Krav maga". (MikaelSVK)
  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama