Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (334)

nash. 

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi jako kluk v kině viděl Tři dny Kondora, byl jsem nadšený. Nejprve akcí a napětím, po letech pak i příběhem, hereckými výkony a tím ostatním, co z něj dělá špičkový film. Později jsem byl ze stejných důvodů nadšený Belmondovým Profesionálem. A Gunman mi tyhle dva filmy v mnohém připomněl. Základním motivem, strukturou, příběhem, osudovostí i emocemi. Nečekaně dospělý thriller říznutý akčním filmem, který je výborně vyváženým mixem hollywoodské akce s evropskou hloubkou. Neuvěřitelně dynamický a vygradovaný, napínavý od první do poslední minuty, přehledný a přitom na hony vzdálený současnému trendu přímočaře infantilních podívaných s příběhem osekaným na to nejnutnější minimum. Sean Penn hraje jako o život, a je ve své roli zcela uvěřitelný, přestože rozhodně se svou figurou a vizáží není tak úplně prototypem akčního hrdiny. O to je možná uvěřitelnější. Stejně jako kdysi Redford a Belmondem. Mrzí mě to nízké hodnocení, protože i přes drobné vady na kráse je to film, který si zatraceně zaslouží skončit v červených procentech. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojen. Gunman je slušnou akční žánrovkou, sice nepřinášející nic nového, ale kouká se na to skvěle díky perfektním hercům, solidní Erkové akci, hezké lokalitě a zajímavému příběhu, jediné co bych vytkl, že si film neudržuje nonstop adrenalinové tempo a chybí nějaký pořádný zvrat, ale nuda nehrozí. Závěrečný duel s nožem či likvidace v baráku je lahůdka a Sean Penn je zde skvěle vysekanéj. Jednoznačně pouze pro příznivce žánru, ostatní ať leští koule třeba Birdmanovi.75% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opět slabší průměr jako Spy, oba jsou na podobné úrovni. Seana mám ráda, hraje dobře a stejně tak i vypadá, ale tady jako všichni dost hodně "přehrával" - nikdy jsem si nepomyslela, že zdejší oblíbené slovo použiji, ale nejlépe vystihuje situaci. Navíc se pro mě nejedná o nijak zvlášť intelektem nabitý scénář, spíš měl hodně děr či hluchých míst, čímž se snímek zařazuje mezi již druhý den zapomenutý balast. Film a já znamená pro spokojený úsudek jediné slovo: interakce! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Áčkově natočené béčko. Sean Penn má na svůj věk neuvěřitelnou fyzičku a akční scény patří k žánrové špičce, ale je jich málo a člověk si je ani pořádně nevychutná, když se hrdina vinou poškozeného mozku začne klátit předčasně. Když jsme u toho klácení, romantická linie s milostným trojúhelníkem je jako opsaná z učebnice - připomíná francouzské filmy ze 70-tých let. Herecká esa (proč se Bardem pořád tak pitvoří?) jsou téměř nevyužitá (Idris Elba měl v podstatě cameo) a Penn i přes zajímavě poškozenou postavu příliš nestrhne. Strašně průměrný příběh s tak realisticky nesympatickými postavami snad ani nešel zachránit. Prachsprostě vykonstruované finále pak zaujme jen tou lokací... Je to takový neurazí, nenadchne film, který člověk nevypne když ho vidí, ale do kina je to škoda peněz. Morrel i Penn mají navíc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, že by jsme se po neesonovkách mohli dočkat i pennovek. Určitě by to nebylo od věci, protože Sean na to určitě má. Gunman je akční klasika, které není, kromě mírně kolísavého tempa, nic moc co vytknout. Do žánru sice nepřichází s ničím novým, což neplatí jen pro akci, ale i pro příběh, ale film je poctivě natočený a může vsadit na špičkové herecké obsazení, což bezezbytku dělá, pokud nepočítám nevyužitého Elbu. Celkově slušná práce a chlapcům a děvčatům z Bontonfilmu bych doporučil, aby se na film nejprve podívali, než nějaký ten popisek vypustí do světa. 75% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Sean Penn (Terrier) vo filme ovláda izraelské bojové umenie pre boj zblízka, "Krav maga". (MikaelSVK)
  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)
  • Sean Penn (Jim Terrier) sa v rámci prípravy na film zúčastnil vojenského tréningového kempu v Arizone, kde si osvojil množstvo bojových techník. Vďaka tomu dokázal veľké množstvo akčných scén natočiť sám. (ywo666)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama